reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My mamy takiego naczyniaczka z tyłu główki i na lewej powiece, lekarka własnie mowiła, że może utrzymywać się ok roku... Prosaki na nosku już prawie niewidoczne, za to wyskoczyły mu potówki z tej strony, na której woli leżeć... ale jak jest tak gorąco, to trudno się dziwić...

reklama
mój facet urodził się z czyściutką buzią.. zero przebarwień, wyprysków itd itp ma jednak znamię przy uszku, które najprawdopodobniej trzeba będzie laserem potraktować ale póki co lekarze każą czekać :no:

Krzysiowi przebarwienia na nosku i powiece już zniknęły :-D ale niestety zaczęliśmy walkę z potówką na twarzy :-( i nie wiem co robić żeby się jej pozbyć ...

Tosia ma jakby popękane naczynka na policzkach i dodatkowo "biały" pieprzyk nad ustami. Naczynka mam nadzieję, ze znikną a ten pieprzyk - pojęcia nie mam... musze dopytać pediatrę na najbliższej wizycie

u nas prosaki już zniknęły, naczyniaczki podobno do 7 roku życia- tak nam pediatra w szpitalu powiedziała... na razie u nas króluje trądzik i cieieniucha://

Żeby zapobiec cienmieniuszce czeszcie dzieci po kąpieli we wszystkie strony świata. Z włosem, pod włos, z boku na bok itp. Porada mojej położnej ;)

dobrze wiedziec proszek dzidzius dopiera kupki, bo nieststy lovela sobie z nimi nie radzi... :/

jagoda ma ładna buzke, tylko naczynka popekane na policzkach, ale delikatnie i troche sucha skórke na brwiacyh i czółku. poza tym ma cere jak pupcia niemowlecia :)

Ostatnia edycja:
afiliacja u mnie ciemieniucha zaczęła się właśnie od suchych brwi i czoła.
evelle tylko, że ja Młodego czesałam codziennie od urodzenia, a to jest efekt działania hormonów i nadmiernego wydzielania łoju, więc czesanie tak średnio może temu zapobiec.

mój ma od 2 tygodni suche brwi i czoło, a ciemieniuchy jak narazie brak

reklama
u nas ciemieniucha pojawiła sie właśnie w brwiach... i walczymy z nią bo mały beczy gdy się cosik robi z jego twarzą... facet....

no i mamy uszczypniecie bociana na karku na linii włosów...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry