- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cieszę się, że Wasze maluszki przybierają na wadzę. Mój też ładnie rośnie. Ważyliśmy go przed każdą kąpielą i dwa dni temu miał 4320g a przed wypisem niecałe 4 teraz będzie problem z ważeniem, przez ten gipsik...
No własnie ja nie wiem co z ta kąpielą, bo u nas nie ma żadnego planu dnia (nawet spacer jest kiedy popadnie - raz był nawet o 10:00, a innego upalnego dnia o 21:00...) i to chyba jest nie za dobre... :/ nigdy nie budze małej, bo ona i tak najdłużej 3 godziny pośpi i się wybudza na karmienie. Problem w tym, że czasem w ciągu dni śpi 3 godziny, potem budzi się z rykiem, bo jest głodna, dostaje cyca, a po karmieniu zapada znów w głęboki sen... chyba musimy zacząc ją jednak budzic i ustalac te pory karmienia, spaceru, kąpieli i snu.
Co do kremu z filtrem, taż mamy Nivea Baby z filtrem 30. Używaliśmy już 5 razy. Nie uczula. Jest bardzo gęsty i ciężko się go rozsmarowuje.
Mamy tez Mustelę z filtrem 50, ale jeszcze nie używaliśmy.
Co do wagi, mała wczoraj wżyła 4,5 kg (urodzona z wagą 3300)
Co do kremu z filtrem, taż mamy Nivea Baby z filtrem 30. Używaliśmy już 5 razy. Nie uczula. Jest bardzo gęsty i ciężko się go rozsmarowuje.
Mamy tez Mustelę z filtrem 50, ale jeszcze nie używaliśmy.
Co do wagi, mała wczoraj wżyła 4,5 kg (urodzona z wagą 3300)
wiolan
PODWÓJNA MAMA
Nie wiem w którym wątku to poruszane było.. ale Wampi chyba pisała o proszku dzidziuś: potwierdzam że calkowicie odpiera żółte kupki.. wczoraj mała miala tylko tetrówke i nawaliła do niej sporawo... najpierw przeplukałam a potem dzisiaj wyprałam w dzidziusiu.. żadnej nawet najmniejszej plamki ani śladu po tej grubszej sprawie....
Moj w poniedzialek wazyl 4200, bo go co tydzien waze w pobliskiej przychodni dla dzieci. W ciagu tygodnia przybral 220 gram, pelicultrice mowila, ze to ladnie bo srednio dziecko w takim wieku przybiera 120 gram, czyli moj przybral o 100 gram wiecej. I mam dzieki temu nadal pozwolenie na karmienie go wylacznie piersia.
Moze podpowiem wam cos do czyszczenia pupy bobasa. U mnie w szpitalu do przewijania stosowali i polecali liniment oleo-calcaire, to jest ten produkt, pharmashopdiscount.com - LINIMENT OLEOCALCAIRE GILBERT 480ML kupuje sie w aptece, jest to produkt naturalny bez konserwantow i kolorantow na bazie oliwy z oliwek i zwracany koszt przez kase chorych, takze zupelnie tutaj darmowy. Lepszy dla takich niemowlakow od chemicznych chusteczek. To jest taka emulsja ktora naklada sie nakawalek normalnej waty lub takiego wiekszego prostokatnego wacika jakie stosuje sie przy pielegnacji niemowlat. Dziecko znosi wtedy przewijanie o wiele lepiej niz przy zimnej mokrej chusteczce nie placze i ma od razu naoliwiona pupke jak dla mnie rewelacja i do tego zupelnie za darmo bo we Francji nawet koszt za wate, czy waciki sa zwracane przez kase chorych. W taki sposob kosztuja mnie tylko pieluchy i zdrowiej dla maluszka. W taki sposob chusteczki z Musteli czekaja jak maluch podrosnie. Moze cos takiego znajdziecie w polskich aptekach. Naprawde polecam.
estragon
mamusia synusia:P
potwierdzam. Ja nawet nie zamaczam i nie spłukuję kupki, bo nie mam na to czasu, a plam i tak nie ma. Ba!!! Nieraz te pieluchy czekają z zaschniętą kupką 2-3 dni na swoją kolei prania i też plam nie ma.Nie wiem w którym wątku to poruszane było.. ale Wampi chyba pisała o proszku dzidziuś: potwierdzam że calkowicie odpiera żółte kupki.. wczoraj mała miala tylko tetrówke i nawaliła do niej sporawo... najpierw przeplukałam a potem dzisiaj wyprałam w dzidziusiu.. żadnej nawet najmniejszej plamki ani śladu po tej grubszej sprawie....
reklama
Kachn@
Zaangażowana w BB
Nie wiem w którym wątku to poruszane było.. ale Wampi chyba pisała o proszku dzidziuś: potwierdzam że calkowicie odpiera żółte kupki.. wczoraj mała miala tylko tetrówke i nawaliła do niej sporawo... najpierw przeplukałam a potem dzisiaj wyprałam w dzidziusiu.. żadnej nawet najmniejszej plamki ani śladu po tej grubszej sprawie....
ja właśnie pisałam już wcześniej że ja w dzidziusiu piorę ... najczęściej nawet w 30 stopniach wszystko jest idealnie doprane ... a w dodatku to chyba jeden z tańszych proszków :-)
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.