N
nataliak
Gość
u nas glownie linomag, rzadko nivea przeciw odparzeniom (tragiczna konsystencja ale skoro mamy to zuzyjemy do konca i nigdy wiecej nie kupimy) a po kapieli smarujemy tym samym co reszte cialka czyli mleczkiem hipp.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas glownie linomag, rzadko nivea przeciw odparzeniom (tragiczna konsystencja ale skoro mamy to zuzyjemy do konca i nigdy wiecej nie kupimy) a po kapieli smarujemy tym samym co reszte cialka czyli mleczkiem hipp.
my mamy na przewijak zalozony pokrowiec ale ze 'niespodzianki' sa czeste uzywamy dodatkowo podkladow babydream z rossmanna. generalnie bylby to drogi interes (12,99zl/10szt) wiec poszlismy na sposob i kazdy podklad przecinamy na 4czesci, podkladamy tylko cwiarteczke pod pupe i dzieki temu starczaja na dluzej. niby to chlopcy maja tendencje do osikiwania wszystkiego wokol w trakcie przewijania ale nasz leniuszek nie pozostaje wcale w tyle - ostatnio osikala siebie, przewijak, mnie, malza, sciane, podloge i stolik trafiajac do kubka z sokiem i na telefon, wszystko za jednym razem oczywiscie...
ja piore w plynie lovela w 50stopniach i sie nie dopieraja. chwile temu kolejne sliczne ubranko zostalo obsrane zapralam szybko pod biezaca zimna woda, potem
julienx huggies ma kilka rodzajow chusteczek, te ktore mi tak podpasowaly to huggies pure. w sumie jak sie uprzec to mozna powiedziec ze sie rwa bo sa jakby bardziej 'papierowe' ale ja z tym nie mam problemow. od dawna uzywam na co dzien chusteczek nawilzanych dla siebie i nigdy nie sprawialo mi problemu wyjmowanie ich z opakowania bez wzgledu na firme. teraz przy dziecku mielismy korzystac z pudelka na chusteczki bo niby wygodniej ale okazalo sie to niewypalem. o huggies pure pisalam ze sa swietnie nawilzane, jak sie zwinie taka chusteczke i scisnie w dloni to az z niej cieknie.
my mamy na przewijak zalozony pokrowiec ale ze 'niespodzianki' sa czeste uzywamy dodatkowo podkladow babydream z rossmanna. generalnie bylby to drogi interes (12,99zl/10szt) wiec poszlismy na sposob i kazdy podklad przecinamy na 4czesci, podkladamy tylko cwiarteczke pod pupe i dzieki temu starczaja na dluzej. niby to chlopcy maja tendencje do osikiwania wszystkiego wokol w trakcie przewijania ale nasz leniuszek nie pozostaje wcale w tyle - ostatnio osikala siebie, przewijak, mnie, malza, sciane, podloge i stolik trafiajac do kubka z sokiem i na telefon, wszystko za jednym razem oczywiscie...
Do tego pępowinka jeszcze nie odpadła, ale ponoć tak może być. Jednak mnie to martwi i złości jednocześnie, bo wciąż muszę na nią uważać i dłuższe kładzenie na brzuszku się opóźnia, wrrr
Pielęgnowany jest dobrze, wiec nie wiem o co kaman....
dzieki. To bedzie działać na pieluszkowe zapalanie skóry? Bo tak to dzisiaj zdiagnozowała pani doktor.julienx, a spróbuj maść nagietkową. Poczytaj jednak, czy można takie miejsca nią smarować.
ja do każdej pieluszki smaruję linomagiem.Dziewczyny, a czym pielęgnujecie/ smarujecie pupę Maluszków po przemyciu i przed założeniem świeżej pieluchy?
Ja jadę na oliwce ale mam jeszcze Linomag zielony i nie wiem czy Linomagiem nie lepiej...
a i zakupiłam dziś pieluszki Dada 3-6 kg - mam nadzieję, że sie sprawdzą, bo huggiesy do szału mnie doprowadzają - dziś rano przebierałam Małą 3 razy bo kupsko z sikami wylazło bokami i taka utytrana spała... Wredna Matka ze mnie
Płyn jest delikatniejszy. Ja uzywam proszku i ciut wyższej temperatury. Może tu jest clue..
Kupiłam huggisy pure - rzeczywiscie nawilżenie mają fajne, ale ja mądra wsadziłam je do pudełka i stamtąd wydobyc je to naprawdę nielada wyczyn wrrrr. Reszte opakowań bedę uzywać bez pudełka...