reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Tiger nie pamiętam czy pisałaś czym pielęgnujesz, ale może spróbuj Natalce przemywac pępek spirytusem, ale nie rozrabianym, takim 90% prosto ze sklepu. Ja tak przemywałam i pępuszek odpadł bodajże w 6 dobie.

Dziewczyny, a czym pielęgnujecie/ smarujecie pupę Maluszków po przemyciu i przed założeniem świeżej pieluchy?
Ja jadę na oliwce ale mam jeszcze Linomag zielony i nie wiem czy Linomagiem nie lepiej...

a i zakupiłam dziś pieluszki Dada 3-6 kg - mam nadzieję, że sie sprawdzą, bo huggiesy do szału mnie doprowadzają - dziś rano przebierałam Małą 3 razy bo kupsko z sikami wylazło bokami i taka utytrana spała... Wredna Matka ze mnie

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie wiem jak to robicie bo mi jeszcze kupka nie wylazła z pampersa... czyli wszystko przedemną....
Malina ja nie smaruję pupki po każdym przebieraniu bo nie ma takiej potrzeby... po kupce myje wodą i osuszam aby zalożyc pampersa na suchą skórę... tyłeczek jast smarowany tylko wieczorem po kąpieli... uzywam maści Alantan

ja smaruję przeciw odparzeniom Mustelką, a jak się pojawia zaczerwienienie, to Sudocremem, ale to zaczerwienienie, to obczaiłam, że nie z odparzenia tylko jak mąż Małego przewijał, to mocno Mu pupkę tarł, a tam przecież jest bardzo delikatna skórka.

ja też używam musteli przeciw odparzeniom- moim zdaniem super kremik, ładnie zasusza, ale nie tak mocno jak sudokrem, no i wydajny baardzo.

ja smaruję po kazdej zmianie pieluszki. linomag a+e lub alantanem (w zależności, czy w łazience, czy w sypialni przewijam ;-))

u mnie kupsony odpierają się w 40 stopniach.. używam vizir sensitive a pod pupcię podobnie jak estragon podkładam pieluszki tetrowe - wszystko pięknie schodzi.. mam ich chyba ze 30 sztuk więc co se będę żałować.. no ale prawda jest taka, że pranie z tymi pieluchami chodzi co drugi dzień :-) pomijam fakt, że kupeczka w każdej pieluszce siedzi..
używamy w dalszym ciągu rozmiaru 1 i dziś po raz pierwszy zdarzyło się, że siuski wypłynęły - no ale to moja wina, bo źle pampersiaka założyłam ;-)

przy zmianie pieluszki używałam nivea - krem przeciw odparzeniom ale coś mu się tam zaczęło czerwienić więc od 2 dni ratuję się sudocremem :sorry2:

ja ich używałam w szpitalu :yes: i jeszcze kilka mi zostało ;-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry