reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja też dziś aptekę zaliczyłam i 110 zł nie moje:/
Do tej pory kąpaliśmy w Musteli i teraz też kupiłam płyn do kąpieli z mustelki 200 ml (36 zł), kupiłam też właśnie Emolium 400 ml za 33 zł i dziś wykąpałam Młodego w tym Emolium, zapach ma średni...
No i niestety mamy ciemieniuszkę na brwiach, ale kupiłam Olejuszkę Skarb Matki- 22 zł zobaczymy jak podziała.
Za Sudocrem zapłaciłam 23 zł no i stówka pękła:/

reklama
aga oillan ma taki sam sklad jak oilatum a emolium ma jeszcze jakies dodatki. my kupilismy oillan bo trafila sie spora promocja w aptece: 32,90zl za emulsje do kapieli 500ml + balsam do ciala 250ml. tak sobie to lezy i mam nadzieje ze nie bedzie koniecznosci uzycia tylko wykorzystamy sobie te kosmetyki do codziennego uzytku raz na jakis czas.

Nam właśnie kończy sie Oilatum i dostaliśmy w prezencie Balneum. Ma więcej składników, ale ponoć na suchą skórke jest ok. A ceny niesesty nie znam.

chciałam się podzielić informacją którą dostałam od "teściowej" (sposób już sprawdzony i działający) ... jak maleństwo zacznie mieć problem z odparzeniami pupci i okolic - u nas tak się stało że mały ma odparzenia do tych gumek na pampersach - to można zastosować olej lniany, posmarować tak jak oliwką i po paru godzinach skórka wyglada jak nowa ...

a jeśli chodzi o suchą skórkę to u nas pomogły kąpiele z krochmalem ... i dodatkowo stosowałam na stópki i dłonie maść Bepanthen i teraz już wszystko w porządku ...

Ja kąpie w Balneum i mogę śmiało polecić. Na uczulenia i różne krosteczki polecam kąpiel w korze dębu. Po niej wszystko znika. Moja miała i teraz skórka piękna. Ziółka daje 3 łyżki na kubek i dolewam do wody. Położna kazała mi się tym również podmywać i powiem, ze rewelacja :) Odczułam na własnej skórze :)

mój Jasiek obłaził po porodzie ze skórki, kąpałam w musteli ale pediatra poleciła właśnie na razie emolim do kąpieli i emolium krem po kąpieli. Faktycznie łuska zniknęła po pierwszej kąpieli, więc dla mnie emolium jest ok, ale przyznam że skali porównawczej do innych emolientów nie mam. Jak skończę emolium, a niewiele zostało bo cholerstwo mało wydajne, to wracamy do musteli. Kazała mi też prać w płatkach mydlanych, ale olałam tą radę bo mały nie ma żadnego uczulenia na proszki - piorę w loveli i dodatkowo płuczę w silanie soft i nic się nie dzieje - skórka idealna, to nie wiem po co miałabym cudować...
A raz miał zaróżowioną dupcię przy samym rowku :) bo przeleżał w pieluszkach (miał taki okres że nienawidził jak mu się gó..o zabiera od tyłka - pełnia szczęścia była w tym leżeć :-D - na szczęście się to skończyło bo wstyd!!) - no i w jeden dzień pomógł bephanten.

chciałam zapytać czy macie stałe pory kąpieli waszych pociech? budzicie maluchy na kąpiel? bo my jeszcze nie mamy ustalonych stałych pór dnia i tak sie zastanawiam jak to zrobić...

u nas nie ma scisle stalej pory, dzidziunia wlasnie spi a malz wraca z pracy o 23 i przypuszczam ze wlasnie dopiero wtedy ja dzis wykapiemy. no chyba ze sie wczesniej obudzi to sama ja wpakuje do duzej wanny w lazience bo przytarganie ondy z woda do pokoju jest dla mnie niewykonalne a w lazience sie nie zmiesci ;) zwykle staramy sie zeby kapiel byla miedzy 19 a 21.

chciałam się podzielić informacją którą dostałam od "teściowej" (sposób już sprawdzony i działający) ... jak maleństwo zacznie mieć problem z odparzeniami pupci i okolic - u nas tak się stało że mały ma odparzenia do tych gumek na pampersach - to można zastosować olej lniany, posmarować tak jak oliwką i po paru godzinach skórka wyglada jak nowa ...

a jeśli chodzi o suchą skórkę to u nas pomogły kąpiele z krochmalem ... i dodatkowo stosowałam na stópki i dłonie maść Bepanthen i teraz już wszystko w porządku ...

my w szpitalu po naszym kremie jak spaprała nam sie pupka kupilismy polecany tam F18 i do tej pory go uzywamy na pupcie na buzie JEST SUPER 6,2 za tubke, ładnie pachnie......

reklama
Afiliacja my kąpiemy zawsze 20-20:30... jesli mały śpi to i tak jest o 19 budzony na mleczko i szykowany do kapieli... ale mój M zawsze jest wieczorami w domu więc nie ma z tym problemu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry