reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wampi ja też miałam to zalecone. Efekty super. Moja miała uczulenie po oliwce johnsona i po krochmalu wszystko zeszło. A przygotowałam go w ten sposób. Do małego garnuszka wsyp 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, wlej to do wanienki z wodą do kąpieli. I krochmal dla dzidziusia gotowy. Powodzenia :)

A teraz ja mam pytanie. Dziewczyny kiedy przeszłyście na pampersy nr 2??? Ja mam na razie cały czas jedynki a mała już ze 4 kg waży. Nie wiem czy jeszcze kupować dużą paczkę czy już nr 2?

Ja używam cały czas jedynek - mam jeszcze jakies 60 szt i mam zamiar je zużyc, a Krysia waży jakies 4300g
--------------------------------------------

Ja wrzucam pranie na 60 stopni - z Lovellą i sie odpiera...

------------------------------------------------------------

Moja mała ma jakies krostki na wargach sromowych- takie czerwone kóleczka!!!???
To chyba uczulenie... albo pieluchy (Pampers Premium Car i New Born) lub chusteczki... Nivea Sensitive, Bambino ... hmm...

przez 3 dni myłam ją tylko przegotowaną wodą i zasypywałam mąką ziemniaczaną - ale jakoś nie zlazło...

macie pomysł?

dzis idę na 14 do przychodni (ważenie/zółtaczka) moze podpytam Pania doktor...
----------------------------------------------

Natalia Ty bodajże polecałaś chusteczki Huggisa ....

kupiłam 4-pak w promocji... przypomniałąm sobie w sklepie, ze byly polecane... kurde wogóle nie umiem ich wyjmować...jakos wyjmowana chusteczka nie ciągnie nastepnej, jakos to sie rozrywa... w rezultacie dostaje przy nich wscieklicy... i co ja zrobie z 4 paczkami ????

Moze to nie te chusteczki???

Ostatnia edycja:
Oooooooo, moje drogie.......:szok: kupa wyszła na plecach, przeszła przez body na śpiochy..... wątpię, czy to sie odpierze.... u Was też tak trudno się odpierają ubranka????:confused:

:-D mój synek też tak potrafi, a ubranka niestety nie dopierają się, bo piorę tylko w 40 stopniach

ja piore w plynie lovela w 50stopniach i sie nie dopieraja. chwile temu kolejne sliczne ubranko zostalo obsrane ;) zapralam szybko pod biezaca zimna woda, potem potraktowalam plame top-to-toe j&j (pierwsze co mi w panice wpadlo w rece ;)) a potem jeszcze goraca woda i zeszlo! uff... szkoda by bylo ciuszka bo to taki fajny pajacyk z bawelny organicznej. przy okazji umylam obsrana dzidziunie pod kranem, pierwszy raz i jakos dalam rade ;)

julienx huggies ma kilka rodzajow chusteczek, te ktore mi tak podpasowaly to huggies pure. w sumie jak sie uprzec to mozna powiedziec ze sie rwa bo sa jakby bardziej 'papierowe' ale ja z tym nie mam problemow. od dawna uzywam na co dzien chusteczek nawilzanych dla siebie i nigdy nie sprawialo mi problemu wyjmowanie ich z opakowania bez wzgledu na firme. teraz przy dziecku mielismy korzystac z pudelka na chusteczki bo niby wygodniej ale okazalo sie to niewypalem. o huggies pure pisalam ze sa swietnie nawilzane, jak sie zwinie taka chusteczke i scisnie w dloni to az z niej cieknie.

nie polecam chusteczek babydream sensitive z rossmanna - sa tak suche ze nadaja sie jedynie do wycierania rak albo scierania kurzu z mebli ;)

to mnie zaskoczyłyście tym niedopieraniem ubranek... ja piorę w 40 stopniach w Dzidziusiu i nigdy mi żadna plama nie została, nawet na bielutkich bodziakach. Tetrówki podkładam na przewijak pod pupcię, bo u nas jest zawsze wystrzał w trakcie przewijania i też pieluchy mam jak nowe:)

My jedziemy nadal na Pampersach, ale już 2, mam jeszcze 2 JumboPacki, więc też szybko się ich nie pozbędziemy:)

my mamy na przewijak zalozony pokrowiec ale ze 'niespodzianki' sa czeste uzywamy dodatkowo podkladow babydream z rossmanna. generalnie bylby to drogi interes (12,99zl/10szt) wiec poszlismy na sposob i kazdy podklad przecinamy na 4czesci, podkladamy tylko cwiarteczke pod pupe i dzieki temu starczaja na dluzej. niby to chlopcy maja tendencje do osikiwania wszystkiego wokol w trakcie przewijania ale nasz leniuszek nie pozostaje wcale w tyle - ostatnio osikala siebie, przewijak, mnie, malza, sciane, podloge i stolik trafiajac do kubka z sokiem i na telefon, wszystko za jednym razem oczywiscie...;)

też mamy te podkłady z rossmana, ale kupowałam na promocji 9,99 zł za 10 sztuk:), ale nie wyrobiłabym na te podkłady przy sikaniu Karolka:p

ja z kolei po pupę Tośki podkładam ręczniki papierowe 2 sztuki, bo na podkłady to bym raczej nie wyrobiła..
Teraz hurtem po ręczniki papierowe do Biedrony śmigam

reklama
Oj, Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych kupek, nawet tych niespodzianek...I wiem co piszę, nie jestem niespełna rozumu... ;) Moja mała robi kupkę raz na 2-3-4 dni. Masuję, daję wodę przegotowaną, probiotyk dicoflor30 i doooopa.
Raz już dałam za wygrana i poszedł w ruch czopeczek glicerynowy, 1/3 dokładnie, nawet nie połówka.
I kupa poszła, a było tego tyle, że Natka chyba od razu zrobiła się lżejsza o jakieś 100-150 gram...Szok

Do tego pępowinka jeszcze nie odpadła, ale ponoć tak może być. Jednak mnie to martwi i złości jednocześnie, bo wciąż muszę na nią uważać i dłuższe kładzenie na brzuszku się opóźnia, wrrr
Pielęgnowany jest dobrze, wiec nie wiem o co kaman...

julienx, a spróbuj maść nagietkową. Poczytaj jednak, czy można takie miejsca nią smarować.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry