- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wampi ja też miałam to zalecone. Efekty super. Moja miała uczulenie po oliwce johnsona i po krochmalu wszystko zeszło. A przygotowałam go w ten sposób. Do małego garnuszka wsyp 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, wlej to do wanienki z wodą do kąpieli. I krochmal dla dzidziusia gotowy. Powodzenia
A teraz ja mam pytanie. Dziewczyny kiedy przeszłyście na pampersy nr 2??? Ja mam na razie cały czas jedynki a mała już ze 4 kg waży. Nie wiem czy jeszcze kupować dużą paczkę czy już nr 2?
Ja używam cały czas jedynek - mam jeszcze jakies 60 szt i mam zamiar je zużyc, a Krysia waży jakies 4300g
--------------------------------------------
Ja wrzucam pranie na 60 stopni - z Lovellą i sie odpiera...
------------------------------------------------------------
Moja mała ma jakies krostki na wargach sromowych- takie czerwone kóleczka!!!???
To chyba uczulenie... albo pieluchy (Pampers Premium Car i New Born) lub chusteczki... Nivea Sensitive, Bambino ... hmm...
przez 3 dni myłam ją tylko przegotowaną wodą i zasypywałam mąką ziemniaczaną - ale jakoś nie zlazło...
macie pomysł?
dzis idę na 14 do przychodni (ważenie/zółtaczka) moze podpytam Pania doktor...
----------------------------------------------
Natalia Ty bodajże polecałaś chusteczki Huggisa ....
kupiłam 4-pak w promocji... przypomniałąm sobie w sklepie, ze byly polecane... kurde wogóle nie umiem ich wyjmować...jakos wyjmowana chusteczka nie ciągnie nastepnej, jakos to sie rozrywa... w rezultacie dostaje przy nich wscieklicy... i co ja zrobie z 4 paczkami ????
Moze to nie te chusteczki???
Ostatnia edycja:
Oooooooo, moje drogie....... kupa wyszła na plecach, przeszła przez body na śpiochy..... wątpię, czy to sie odpierze.... u Was też tak trudno się odpierają ubranka????
mój synek też tak potrafi, a ubranka niestety nie dopierają się, bo piorę tylko w 40 stopniach
N
nataliak
Gość
ja piore w plynie lovela w 50stopniach i sie nie dopieraja. chwile temu kolejne sliczne ubranko zostalo obsrane zapralam szybko pod biezaca zimna woda, potem potraktowalam plame top-to-toe j&j (pierwsze co mi w panice wpadlo w rece ) a potem jeszcze goraca woda i zeszlo! uff... szkoda by bylo ciuszka bo to taki fajny pajacyk z bawelny organicznej. przy okazji umylam obsrana dzidziunie pod kranem, pierwszy raz i jakos dalam rade
julienx huggies ma kilka rodzajow chusteczek, te ktore mi tak podpasowaly to huggies pure. w sumie jak sie uprzec to mozna powiedziec ze sie rwa bo sa jakby bardziej 'papierowe' ale ja z tym nie mam problemow. od dawna uzywam na co dzien chusteczek nawilzanych dla siebie i nigdy nie sprawialo mi problemu wyjmowanie ich z opakowania bez wzgledu na firme. teraz przy dziecku mielismy korzystac z pudelka na chusteczki bo niby wygodniej ale okazalo sie to niewypalem. o huggies pure pisalam ze sa swietnie nawilzane, jak sie zwinie taka chusteczke i scisnie w dloni to az z niej cieknie.
nie polecam chusteczek babydream sensitive z rossmanna - sa tak suche ze nadaja sie jedynie do wycierania rak albo scierania kurzu z mebli
julienx huggies ma kilka rodzajow chusteczek, te ktore mi tak podpasowaly to huggies pure. w sumie jak sie uprzec to mozna powiedziec ze sie rwa bo sa jakby bardziej 'papierowe' ale ja z tym nie mam problemow. od dawna uzywam na co dzien chusteczek nawilzanych dla siebie i nigdy nie sprawialo mi problemu wyjmowanie ich z opakowania bez wzgledu na firme. teraz przy dziecku mielismy korzystac z pudelka na chusteczki bo niby wygodniej ale okazalo sie to niewypalem. o huggies pure pisalam ze sa swietnie nawilzane, jak sie zwinie taka chusteczke i scisnie w dloni to az z niej cieknie.
nie polecam chusteczek babydream sensitive z rossmanna - sa tak suche ze nadaja sie jedynie do wycierania rak albo scierania kurzu z mebli
estragon
mamusia synusia:P
to mnie zaskoczyłyście tym niedopieraniem ubranek... ja piorę w 40 stopniach w Dzidziusiu i nigdy mi żadna plama nie została, nawet na bielutkich bodziakach. Tetrówki podkładam na przewijak pod pupcię, bo u nas jest zawsze wystrzał w trakcie przewijania i też pieluchy mam jak nowe
My jedziemy nadal na Pampersach, ale już 2, mam jeszcze 2 JumboPacki, więc też szybko się ich nie pozbędziemy
My jedziemy nadal na Pampersach, ale już 2, mam jeszcze 2 JumboPacki, więc też szybko się ich nie pozbędziemy
N
nataliak
Gość
my mamy na przewijak zalozony pokrowiec ale ze 'niespodzianki' sa czeste uzywamy dodatkowo podkladow babydream z rossmanna. generalnie bylby to drogi interes (12,99zl/10szt) wiec poszlismy na sposob i kazdy podklad przecinamy na 4czesci, podkladamy tylko cwiarteczke pod pupe i dzieki temu starczaja na dluzej. niby to chlopcy maja tendencje do osikiwania wszystkiego wokol w trakcie przewijania ale nasz leniuszek nie pozostaje wcale w tyle - ostatnio osikala siebie, przewijak, mnie, malza, sciane, podloge i stolik trafiajac do kubka z sokiem i na telefon, wszystko za jednym razem oczywiscie...
my używam podkładów SENI - te które Nataliak mi kiedyś poleciła :-)
http://www.doz.pl/apteka/p9989-Seni_Soft_podklady_higieniczne_40_cm_x_60_cm_5_szt
i jak mały zrobi kupkę to zwijam kawałek i podkład jeszcze na raz służy :-)
http://www.doz.pl/apteka/p9989-Seni_Soft_podklady_higieniczne_40_cm_x_60_cm_5_szt
i jak mały zrobi kupkę to zwijam kawałek i podkład jeszcze na raz służy :-)
reklama
Oj, Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych kupek, nawet tych niespodzianek...I wiem co piszę, nie jestem niespełna rozumu... Moja mała robi kupkę raz na 2-3-4 dni. Masuję, daję wodę przegotowaną, probiotyk dicoflor30 i doooopa.
Raz już dałam za wygrana i poszedł w ruch czopeczek glicerynowy, 1/3 dokładnie, nawet nie połówka.
I kupa poszła, a było tego tyle, że Natka chyba od razu zrobiła się lżejsza o jakieś 100-150 gram...Szok
Do tego pępowinka jeszcze nie odpadła, ale ponoć tak może być. Jednak mnie to martwi i złości jednocześnie, bo wciąż muszę na nią uważać i dłuższe kładzenie na brzuszku się opóźnia, wrrr
Pielęgnowany jest dobrze, wiec nie wiem o co kaman...
julienx, a spróbuj maść nagietkową. Poczytaj jednak, czy można takie miejsca nią smarować.
Raz już dałam za wygrana i poszedł w ruch czopeczek glicerynowy, 1/3 dokładnie, nawet nie połówka.
I kupa poszła, a było tego tyle, że Natka chyba od razu zrobiła się lżejsza o jakieś 100-150 gram...Szok
Do tego pępowinka jeszcze nie odpadła, ale ponoć tak może być. Jednak mnie to martwi i złości jednocześnie, bo wciąż muszę na nią uważać i dłuższe kładzenie na brzuszku się opóźnia, wrrr
Pielęgnowany jest dobrze, wiec nie wiem o co kaman...
julienx, a spróbuj maść nagietkową. Poczytaj jednak, czy można takie miejsca nią smarować.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.