reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja kupowałam parafinę Oillan i za każdym razem nakładam juniorowi lapki-niedrapki, bo drapie się po buźce..

reklama
U nas też Felek obłazi niczym wąż boa ;) Po tygodniu przemiana w księcia już się prawie dokonała :)
Myjemy szarym mydłem przegotowaną wodą i smarujemy parafiną kosmetyczną. Oilan i inne wynalazki na razie nieodpakowane stoją...
Paznokcie rosną jak szalone, obcinam co drugi dzień.

A Młody w ogóle urodził się z mega szponem na kciukach - aż mu się zawijały na pół opuszki!!!

czyli widze że to zrzucanie skóry jest normalne - całe szczęście, bo juz sie martwiłam, że młoda ma tekie suche rączki, nóżki i brzuszek. My tez używamy Oilatum i się smarujemy czym się da - Linomag, oliwka Bambino, krem pielęgnacyjny NIVEA BABY, ale chyba jednak zakupię jeszcze tę parafinę, bo zbytniej poprawy nie widzę...

A jak często smarujecie te suche miejsca?

Malina, ja po nasmarowaniu rączek wkładam niedrapki, bo Jagoda ciągle macha rączkami przy buzi i też się martwiłam, że to zje :)

do mam : JEŚLI ZNAJDZIECIE CHWILKĘ TO NAPISZCIE MI PROSZĘ CO BĘDĘ POTRZEBOWAĆ DLA MALUSZKA Z KOSMETYKÓW I INNYCH KONIECZNYCH RZECZY...

bo cały czas zastanawiam się czy mi czegoś brakuje:confused:
mam:
-szampon, płyn do kapieli 2w1 nivea
-mydełko nivea
-olivke niwea
-krem przeciw odparzeniom niwea
-sudocrem
-nose frida- sprey do nosa
-nozyczki
-gruszka do noska (odsysacz planuje kupić)
-płatki kosmetyczne
-waciki do uszu
-pampersy
-szczoteczka do włosów

My powoli kończymy drugą paczkę pampersów 94 szt. Mały również po każdym karmieniu robi kupkę więc 10 szt na dzień wykorzystamy.....:-)
Wojtkowi schodziła skórka tylko z nóżek.....:-)

do mam : JEŚLI ZNAJDZIECIE CHWILKĘ TO NAPISZCIE MI PROSZĘ CO BĘDĘ POTRZEBOWAĆ DLA MALUSZKA Z KOSMETYKÓW I INNYCH KONIECZNYCH RZECZY...

bo cały czas zastanawiam się czy mi czegoś brakuje:confused:
mam:
-szampon, płyn do kapieli 2w1 nivea
-mydełko nivea
-olivke niwea
-krem przeciw odparzeniom niwea
-sudocrem
-nose frida- sprey do nosa
-nozyczki
-gruszka do noska (odsysacz planuje kupić)
-płatki kosmetyczne
-waciki do uszu
-pampersy
-szczoteczka do włosów

po co ci gruszka jak masz fride?
ja nie mam nic do mycia, zadnych zeli czy mydełek tylko oilatum soft..
oprócz tego krem nivea na kazda pogode, sól fizjologiczna do przemywania oczek, gaziki jałowe, octenisept do pepuszka i chyba wszystko, chyba ze cos przeoczyłam:sorry2:

ja chce myć tylko w tym płynie 2w1 nivea a mydełko tylko tak,
Nie rozumiem, fride czyli spery do noska, a gruszka zeby odessać katarek - źle myślę ;? ;)

Dzięki :) muszę dopisać ;)

;-);-) właśnie o coś takiego mi chodzi... jutro to kupie, lepiej późno niż wcale ;-)

reklama
no to wtedy gruszki nie kupuj bo po co?
i dokup od razu te filtry, bo w komplecie jest tylko jeden :-)
my już raz fridy uzywaliśmy, troche się napociłam, zanim małemu coś wyjęłam, ale potem było już ok :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry