reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
evelle 1 niewiele sie roznia od 2, Lilianka wazyla 2400 i nie miala 1, wiec mysle ze spokojnie możesz 2 kupować

reklama
wampi mam do Ciebie (albo innej mamy ktora uzywala pieluch dada) pytanko: jaka jest roznica w wielkosci pieluch 3-6kg pampers i dada? pampersy 2 sa juz prawie dobre dla leniuszka. chcielibysmy wyprobowac dada ale nie chce kupowac w ciemno bo obawiam sie ze okaza sie za duze tak jak bella happy ktore w tym rozmiarze sa duzo wieksze od pampersow.

Evelle ja od samego początku uzywam tylko pampersów 2 a juz niedługo przejdziemy na 3 bo mój bobas startowo jest duzy

a mój liliputek nadal używa 1 :-) to już 4 paczka

nawiązując trochę do pieluszek.
stoimy ostatnio z moim w sklepie i chcemy kupić pieluszki.
happy są sprawdzone i są ok, ja chciałam wypróbować jeszcze te zółte pampersy też 1.
i cena była minimalnie niższa od happy i 1 sztuka więcej. to mówię, to mojego M weźmy pampersy.
on bierze paczkę pampersów w rękę, podchodzi do happy i mówi:
-ale zobacz kochanie, przecież tych happy jest więcej, bo paczka jest dużo większa :-D :-D
to mu pokazuję ilość sztuk, a ten swoje :-D
no to mu uległam i wzieliśmy happy :-D

rzeczywiscie bella happy bywaja drozsze od pampersow new baby. generalnie zauwazylismy ze jest spory problem z zakupieniem pieluszek w rozmiarze 1, w wiekszosci sklepow sa tylko pampersy premium care. nie ma pampersow new baby, nie ma bella happy ani nawet huggiesow! ze o promocjach nie wspomne...

dokladnie- u mnie to bella hapy zaczynają się o 3 :szok: dopiero jak pojadę do carrefoura to tam jest większy wybór

co do pieluszek - na wizycie tydzień temu zarówno położna jak i pediatra zaleciły mi przejście na większe pieluszki. Do tej pory uzywałam pampers 1, one zasugerowały, że te są już za małe!!!!! w życiu bym na to nie wpadła
No więc skończyłam otwarta pakę 1 i przerzuciłam się teraz na huggiesy newborn 2. Ale jakoś takie sztywne mi się wydają
nataliak - a to dziwne z tymi pampersami - w Łodzi pełen asortyment, do wyboru, do koloru

Witam majóweczki :-)
Widzę że już eksperymentujecie z pieluszkami - ja nadal na pampkach 2. A tych 1 nie zdążyłam zużyć jednej paczki - zostało 10 sztuk i mały zaczął przesikiwać każdą pieluszkę bokami - po zasikaniu przez Jaśka jednej nocy ok. 4 prześcieradeł zaczęłam zakładać rozm. 2 i siuśki już nie wylatują.
W szpitalu dostałam dla niego bella happy i przez cały pobyt tam ujezdżał bellę z wycięciem na pępek- ale nie wiem czy to 1 czy 2, na pewno były większe niż pampki 1, no i moim zdaniem jednak pampersy są dużo bardziej miękkie, więc tą belle sobie podarowałam, choć dupsko miał po nich bez zastrzeżeń - ale może to też kwestia kremowania pupci.

reklama
Wampi ja też miałam to zalecone. Efekty super. Moja miała uczulenie po oliwce johnsona i po krochmalu wszystko zeszło. A przygotowałam go w ten sposób. Do małego garnuszka wsyp 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, wlej to do wanienki z wodą do kąpieli. I krochmal dla dzidziusia gotowy. Powodzenia :)

A teraz ja mam pytanie. Dziewczyny kiedy przeszłyście na pampersy nr 2??? Ja mam na razie cały czas jedynki a mała już ze 4 kg waży. Nie wiem czy jeszcze kupować dużą paczkę czy już nr 2?

Ja przeszłam po skończeniu paczki z 1. Mały miał już 3,8

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry