- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
N
nataliak
Gość
wampi mam do Ciebie (albo innej mamy ktora uzywala pieluch dada) pytanko: jaka jest roznica w wielkosci pieluch 3-6kg pampers i dada? pampersy 2 sa juz prawie dobre dla leniuszka. chcielibysmy wyprobowac dada ale nie chce kupowac w ciemno bo obawiam sie ze okaza sie za duze tak jak bella happy ktore w tym rozmiarze sa duzo wieksze od pampersow.
nawiązując trochę do pieluszek.
stoimy ostatnio z moim w sklepie i chcemy kupić pieluszki.
happy są sprawdzone i są ok, ja chciałam wypróbować jeszcze te zółte pampersy też 1.
i cena była minimalnie niższa od happy i 1 sztuka więcej. to mówię, to mojego M weźmy pampersy.
on bierze paczkę pampersów w rękę, podchodzi do happy i mówi:
-ale zobacz kochanie, przecież tych happy jest więcej, bo paczka jest dużo większa
to mu pokazuję ilość sztuk, a ten swoje
no to mu uległam i wzieliśmy happy
stoimy ostatnio z moim w sklepie i chcemy kupić pieluszki.
happy są sprawdzone i są ok, ja chciałam wypróbować jeszcze te zółte pampersy też 1.
i cena była minimalnie niższa od happy i 1 sztuka więcej. to mówię, to mojego M weźmy pampersy.
on bierze paczkę pampersów w rękę, podchodzi do happy i mówi:
-ale zobacz kochanie, przecież tych happy jest więcej, bo paczka jest dużo większa
to mu pokazuję ilość sztuk, a ten swoje
no to mu uległam i wzieliśmy happy
N
nataliak
Gość
rzeczywiscie bella happy bywaja drozsze od pampersow new baby. generalnie zauwazylismy ze jest spory problem z zakupieniem pieluszek w rozmiarze 1, w wiekszosci sklepow sa tylko pampersy premium care. nie ma pampersow new baby, nie ma bella happy ani nawet huggiesow! ze o promocjach nie wspomne...
malina29
Mama debiutująca
co do pieluszek - na wizycie tydzień temu zarówno położna jak i pediatra zaleciły mi przejście na większe pieluszki. Do tej pory uzywałam pampers 1, one zasugerowały, że te są już za małe!!!!! w życiu bym na to nie wpadła
No więc skończyłam otwarta pakę 1 i przerzuciłam się teraz na huggiesy newborn 2. Ale jakoś takie sztywne mi się wydają
nataliak - a to dziwne z tymi pampersami - w Łodzi pełen asortyment, do wyboru, do koloru
No więc skończyłam otwarta pakę 1 i przerzuciłam się teraz na huggiesy newborn 2. Ale jakoś takie sztywne mi się wydają
nataliak - a to dziwne z tymi pampersami - w Łodzi pełen asortyment, do wyboru, do koloru
lenkaa*
Fanka BB :)
Witam majóweczki :-)
Widzę że już eksperymentujecie z pieluszkami - ja nadal na pampkach 2. A tych 1 nie zdążyłam zużyć jednej paczki - zostało 10 sztuk i mały zaczął przesikiwać każdą pieluszkę bokami - po zasikaniu przez Jaśka jednej nocy ok. 4 prześcieradeł zaczęłam zakładać rozm. 2 i siuśki już nie wylatują.
W szpitalu dostałam dla niego bella happy i przez cały pobyt tam ujezdżał bellę z wycięciem na pępek- ale nie wiem czy to 1 czy 2, na pewno były większe niż pampki 1, no i moim zdaniem jednak pampersy są dużo bardziej miękkie, więc tą belle sobie podarowałam, choć dupsko miał po nich bez zastrzeżeń - ale może to też kwestia kremowania pupci.
Widzę że już eksperymentujecie z pieluszkami - ja nadal na pampkach 2. A tych 1 nie zdążyłam zużyć jednej paczki - zostało 10 sztuk i mały zaczął przesikiwać każdą pieluszkę bokami - po zasikaniu przez Jaśka jednej nocy ok. 4 prześcieradeł zaczęłam zakładać rozm. 2 i siuśki już nie wylatują.
W szpitalu dostałam dla niego bella happy i przez cały pobyt tam ujezdżał bellę z wycięciem na pępek- ale nie wiem czy to 1 czy 2, na pewno były większe niż pampki 1, no i moim zdaniem jednak pampersy są dużo bardziej miękkie, więc tą belle sobie podarowałam, choć dupsko miał po nich bez zastrzeżeń - ale może to też kwestia kremowania pupci.
reklama
Wampi ja też miałam to zalecone. Efekty super. Moja miała uczulenie po oliwce johnsona i po krochmalu wszystko zeszło. A przygotowałam go w ten sposób. Do małego garnuszka wsyp 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej, wlej to do wanienki z wodą do kąpieli. I krochmal dla dzidziusia gotowy. Powodzenia
A teraz ja mam pytanie. Dziewczyny kiedy przeszłyście na pampersy nr 2??? Ja mam na razie cały czas jedynki a mała już ze 4 kg waży. Nie wiem czy jeszcze kupować dużą paczkę czy już nr 2?
Ja przeszłam po skończeniu paczki z 1. Mały miał już 3,8
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.