Mi powiedzieli żeby nie czyścić przesadnie pod jajkami. A co mam zrobić jak on zwykle sie obsrywa dokumentnie? Trzeba wyczyścić. No bo gdzie będzie z kupskiem pod jajkami siedział i grzał klejnociki. Łee. A więc czyścimy. Mysle, że podobnie jest z dziewczynkami. Jak nic sie nie dzieje to nie ruszać ale jak kupka sie zaplącze to przecież trzeba umyć
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Nicole1603
Fanka BB :)
czy któraś z dziewczyn używa emulsji do ciala emolium?
Ja używałam ale to na sobie, ze względu na to że cierpię na atopowe zapalenie skóry i bardziej niż krem polecam emulsję do kąpieli. Skóra po tym jest naprawdę nawilżona.
U maluszków też się napewno sprawdzi
Ostatnia edycja:
Nicole1603
Fanka BB :)
no tak, bo dłuższa kąpiel wysusza skórę. Tak mi moja dermatolog mówiła.
Ale przecież maluszków się tak długo nie kąpie...chyba;-)
Ale przecież maluszków się tak długo nie kąpie...chyba;-)
Mi powiedzieli żeby nie czyścić przesadnie pod jajkami. A co mam zrobić jak on zwykle sie obsrywa dokumentnie? Trzeba wyczyścić. No bo gdzie będzie z kupskiem pod jajkami siedział i grzał klejnociki. Łee. A więc czyścimy. Mysle, że podobnie jest z dziewczynkami. Jak nic sie nie dzieje to nie ruszać ale jak kupka sie zaplącze to przecież trzeba umyć
he he he my też czyścimy pod jajkami, bo też zawsze tam kupka jest..
a co do pieluch, to u nas też huggiesy się nie sprawdziły, siku i kupka bokiem wychodzą i chyba mały zaczyna od nich uczulenie mieć
za to happy jak dla nas super i w szpitalu też takich używaliśmy.
kremu używamy linomag ten a+e w takim ale słoiczku i super się rozsmarowuje- rewelacja.
mam jeszcze alantan, ale żadziej używamy..
do kąieli tylko i wyłącznie oilatum, ale jakoś mały ma suchą skórę (albo tak ma być??) między paluszkami ma suchą , a dziś rano zauważyłam, że na brzuszku też, taka sucha, jakby chciała schodzić...
chusteczki używamy narazie pampers sensitive
może któraś mi pomoże
kąpiemy małego w oilatumsoft
a od wczoraj na brzuszku i szyi skóra mu schodzi
wczoraj a wieczór dałam troszkę oliwki, ale nic nie pomogło, dziś posmarowałam linomag a+e i na chwile było ładnie nawilżone, a teraz znowu..
patrzę na jego uszka i też zaczyna coś się dziać...
kąpiemy małego w oilatumsoft
a od wczoraj na brzuszku i szyi skóra mu schodzi
wczoraj a wieczór dałam troszkę oliwki, ale nic nie pomogło, dziś posmarowałam linomag a+e i na chwile było ładnie nawilżone, a teraz znowu..
patrzę na jego uszka i też zaczyna coś się dziać...
U nas od samego początku, szczególnie na stópkach, rączkach i buźce, schodziła skóra, taka łuska normalnie. Położne nawet pytaly czy ciąża nie była przenoszona Ale lekarz u którego byliśmy na wizycie powiedział, że to normalne, wiele dzieci "zrzuca skórę" po urodzeniu, żeby nawilżać i pozwolić się złuszczyć. Ja kupiłam parafinę do smarowania i już większość problemu zniknęła
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.