reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
dzieki dziewczyny, ale brzydko to wyglada :-(
a co do pampersów to u nas jak narazie poszło około 50 sztuk, ale w szpitalu swoich nie uzywałam.

my do wczoraj zużyliśmy ponad 200 pieluch, jako, że w domu byliśmy 21 dni, wychodzi średnia 9,5 pieluchy na dobę:) gdyby któraś potrzebowała takie info:) ile pieluch na dobę się zużywa.
to u nas poszło 2 paczki huggies i 2 paczki pampersów teraz zaczynamy 3 pampersów...
U nas od samego początku, szczególnie na stópkach, rączkach i buźce, schodziła skóra, taka łuska normalnie. Położne nawet pytaly czy ciąża nie była przenoszona:tak: Ale lekarz u którego byliśmy na wizycie powiedział, że to normalne, wiele dzieci "zrzuca skórę" po urodzeniu, żeby nawilżać i pozwolić się złuszczyć. Ja kupiłam parafinę do smarowania i już większość problemu zniknęła:tak:

U nas jak była pielęgniarka środowiskowa to też powiedziała że to normalne że dzieci "zrzucają skórę" i że to jest normalne:tak:

Krycha tez zrzuca skórkę z paluszków u dłoni i troche z brzuszka - stosuje Oilatum do kąpieli i parafinkę..

Pieluch poszło mi juz przez te 10 dni ok. 100 szt..

niestety Krysia ma przełyk blisko odbytu - co karmienie to kupa.. wiec w zasadzie przewijam ją 10-12 razy na dobe i zawsze jest posrana :(

mój tak samo kupy robi po każdym karminu i dodatkowo chce mnie wykończyć bo co zmienię mu pieluchę, to 2 minuty później słyszę, że znów nawala w pieluchę.. po kim on taki złośliwy? ;-)

reklama
U nas idzie 3 paczka Pampers 1 (paczka ma 43 szt) - jestem z tych pampersików bardzo zadowolona - ani razu jeszcze kupa nam nie wyleciała :-)
co do zrzucania skórki - u mnie to samo. Połozna kazała stosować Bepathen - stosujemy ale jakiejś rewelacyjnej poprawy nie auważyłam
do kąpieli używamy oilatum - jest bardzo fajne, jestem zadowolona z tego zakupu

a co do tej parafiny, dizwczyny kupowałyście w aptece normalnie? jakiej firmy???
i co robicie z rączkami po wysmarowaniu - zakąłdacie coś na rączki by maluch nie "zjadł" tego?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry