reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witaj w klubie:eek: Mam nadzieję, że mężowie będą służyć pomocą i DOŚWIADCZENIEM;-)

reklama
Boszszszeeeeee, jestem przerażona pielęgnacją siuraska!!!!!!! Z Jagodzią to była łatwizna....

No i własnie to było coś co mnie przerażało najbardziej jak mi w 13 tc ginka powiedziała, ze chyba chłopak będzie. Ale, jak mówią, strach ma wielkie oczy i potem okaże sie, że to żaden problem. Oleśka, a jak imię, już wybrane?

no własnie wracając jeszcze na chwilę do tych kosmetyków hippa. to ja tez się nimi ostatnio zainteresowałam. cały czas obstawiałam za oilatum ale tak sobie pomyslałam ze moze niedobrze tak kąpac cały czas bobasa w praktycznie w oliwce. trzeba może go pochlapac w wodzie z normalnym płynie a potem go naoliwić. uzywając cały czas oilatum to dziecko nigdy się nieumyje tak dobrze.- tak myslę....załozyłam sobie ze tak zrobię i kupię serię hippa a oilatum tez kupię ale małą butelkę i będę uzywac co jakiś czas.,a te kosmetyki poleciła mi moja kuzynka położna która tez w maju będzie rodzić i bedzie ich uzywać bo jej przypadły do gustu w szpitalu. no i od was słysze tyle dobrych opini.tez na początek chyba kupię ten zel do ciałka i włosków , oliwkę i mleczko i ten kremik pielęgnacyjny do buzi.a na pupe to tak samo jak martina sudocrem i linomag. tylko tak się zastanawiam czy linomag to jest przecw czy na odprzenia i wypryski.jaka jest róznica w działaniu tych dwóch specyfików.wiem ze sudokrem mozna uzywac codziennie i jest on przeciw odparzeniom. juz sama nie wiem. moze one mają podobne do siebie działanie i bezsensu kupowac obydwa. moze dziewczyny ktoraś się z was orientuje w ich różnicy i działaniu...

linomag jest przeciw a sudocrem zarowno przeciw jak i na powstale juz odparzenia. tyle tylko ze sudocremu nie powinno sie codziennie uzywac jesli nie ma takiej potrzeby, szczegolnie ze zawiera tlenek cynku ktory wysusza skore.

Chce kupić wodę morską sterimar, czy kupowałyście sterimar baby bo on jest właśnie przeznaczony dla dzieci i niemowląt czy ten normalny??

Oleśka mam takie same obawy... z dziewczynką wszystko było jasne...
ale mam nadzieję że nie zaniedbam męskości mojego syneczka....

ja do nosa uzywałam i nadal uzywam w razie kataru tylko wody do iniekcji w ampułkach... tak poleciła mi moja pediatra i działa

Boszszszeeeeee, jestem przerażona pielęgnacją siuraska!!!!!!! Z Jagodzią to była łatwizna....

Oleśka... z nim nic sie nie robi...

myjesz jak wszystko inne. Chusteczką, ręką czy frotką przemywasz delikatnie pachwinki, jajeczka i fajeczke.
Zadnego napletka odciągać nie wolno! Oczyszcza sie samoistnie...

U chłopców przynajmniej nie ma reguły w ktora strone wycierasz, nie ma niebezpieczeństwa zarazenia narzadów rodnych bakteriami kałowymi..

Dopiero ok. 3 lat lekarz sprawdza czy dziecko nie ma stulejki - ale to lekarz...!!!

ja jestem przerażona pielęgnacją bułeczki...!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
JA tam dziewczyny nigdy nie odciągałam skorki,tylko był wyjątek jak robiłam wyniki moczu na posiew to mi pediatra kazała osunąć i umyć w środku.Ale za to mnie przeraza przewijanie dziewczynki,bo u dziewczynki trzeba uważać bo zaraz się robi infekcja

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry