reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
martina969 jesli mozesz to napisz mi co masz z kosmetyków hippa bo tez mysle je kupic ale niewiem codokładnie? z góry dzieki :)

tu lista produktow hipp, w kazdy mozna kliknac i poczytac wiecej: HiPP: Kosmetyki
jesli chcesz kupic wszystko z tej jednej firmy to na poczatek polecalabym: krem ochronny na odparzenia, krem pielegnacyjny do twarzy, zel do mycia albo plyn do kapieli oraz opcjonalnie mleczko do ciala i oliwke.

reklama
martina969 jesli mozesz to napisz mi co masz z kosmetyków hippa bo tez mysle je kupic ale niewiem codokładnie? z góry dzieki :)

Na razie mam płyn do kąpieli, oliwkę i krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała. Właśnie zastanawiam się czy kupować żel do mycia jak już mam ten płyn do kąpieli i krem na odparzenia (mam tylko próbkę), bo na odparzenia mam na razie sudocrem i linomag.

Na razie mam płyn do kąpieli, oliwkę i krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała. Właśnie zastanawiam się czy kupować żel do mycia jak już mam ten płyn do kąpieli i krem na odparzenia (mam tylko próbkę), bo na odparzenia mam na razie sudocrem i linomag.

zel do mycia i plyn do kapieli mozna stosowac zamiennie, poza tym zel bardziej przydaje sie do szybkiego umycia pupy przy zmianie pieluchy. a krem przeciw odparzeniom mysle ze warto miec tez jakis taki zwykly z hippa wlasnie czy nivea.

duzo bylo pisane o j&j ze uczula. poczytalam sobie jeszcze na temat mojego ulubionego top-to-toe i zdecydowalam ze jednak bedziemy go uzywac do mycia leniuszka. juz go zreszta kupilam. ostatnio uzywalam innych zeli i zdazylam zapomniec jaki jest swietny. podkradlam leniuszkowi w zwiazku ze swedzeniem skory i postanowilam ze sama tez do niego wroce. jest bajecznie delikatny, zrobilam nawet test: umylam nim twarz i niczym pozniej nie posmarowalam, w rezultacie skora byla oczyszczona i mieciutka, zadnego uczucia sciagniecia czy wysuszenia. nie zawiera mydla, ma delikatny zapach cytryny (w skladzie ma kwas cytrynowy) i bardzo fajna wodno-zelowa konsystencje. ze znalezionych w sieci opinii wynika ze uczula maluszki duzo rzadziej niz kosmetyki innych firm. pozostale produkty j&j to co innego bo zawieraja sporo skladnikow mogacych wywolac reakcje alergiczne. jednak po top-to-toe mysle ze warto siegnac :)

no to krem na odparzenia wpisuję na swoją listę zakupową:)

martina tylko zwróć uwagę że z reguły w seriach kosmetycznych są 2 rodzaje kremów: kremy PRZECIW odparzeniom i NA POWSTAŁE już odparzenia. Kup ten przeciw - jest lżejszy - do stosowania przy każdej zmianie pieluchy, bo te na odparzenia stosuje się jak już jest jakieś odparzenie .

I dziewczyny pamiętajcie, że jeśli kupujecie linomag to zielony absolutnie NIE czerwony.

martina tylko zwróć uwagę że z reguły w seriach kosmetycznych są 2 rodzaje kremów: kremy PRZECIW odparzeniom i NA POWSTAŁE już odparzenia. Kup ten przeciw - jest lżejszy - do stosowania przy każdej zmianie pieluchy, bo te na odparzenia stosuje się jak już jest jakieś odparzenie .

Dzięki za radę, jak będę kupować to na pewno na to zwrócę uwagę:) Oczywiście kupię ten przeciw odparzeniom, bo na już powstałe mam sudocream i linomag zielony

Hej dziewczyny,

Nataliak i Martina dzięki za odp. w sprawie Hippa, mam nadzieję, że się sprawdzą :))
Ja na razie dużo nie kupowałam tych kosmetyków, dokupię jak trzeba będzie. Zaopatrzyłam się tylko w te niezbędne na początek: płyn do kąpieli, oliwkę, puder i krem. No i mam sudocrem i płyn fizjologiczny. Muszę jeszcze dokupić coś na pępuszek.

reklama
Boszszszeeeeee, jestem przerażona pielęgnacją siuraska!!!!!!! Z Jagodzią to była łatwizna....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry