reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
No ale 3 to chyba jeszcze trochę poczekają na nasze dzieciaczki. Ja z tego co pamiętam, to jakoś właśnie w maju i okresie wczesno-letnim zawsze był wysyp promocji marketowych na pieluszki, więc na razie czekam cierpliwie i nic nie kupuję bo w normalnej cenie to można nabyć w każdej chwili.

ja pampersy 1, zamierzam kupić tylko jedną paczkę, do szpitala, a w domu używać już 2. No chyba że dziecina okaże się okruszkiem, to wtedy dokupię jeszcze.

dziecko wcale nie musi byc kruszynka zeby pieluszki w rozmiarze 2 byly za duze. wszystko zalezy od budowy, moze sie okazac ze sie bedzie z pieluszki 'wylewalo' gora albo bokami ;) dlatego nie spieszcie sie z tym wiekszym rozmiarem, zresztą pieluszki to cos co w kazdej chwili mozna dokupic.

Hej dziewczyny :)
A coś więcej o kosmetykach Hipp dla niemowląt ?? Zaopatrzyłam się w kosmetyki właśnie tej firmy. Czy któraś z Was używała je może, albo też zamierza je kupić ?? Czy macie jakieś opinie na ich temat ?? Moje wszystkie znajome używały Oilatum albo Nivea, więc nie mam porównania na temat Hipp... Może Wy coś więcej słyszałyście o tych kosmetykach ???

Agate ja kupiłam właśnie ten na codzień - do każdorazowej zmiany pieluchy i tak jest na nim napisane, z resztą z opinii w necie też wynika że matki stosują go przy każdej zmianie - jak linomag. On ma zapobiegać odparzeniom, bo na te już powstałe jest za słaby. Jakby się pojawiły to wtedy zastosuję sudocrem. Ale zapach ma super - taki dzieciowy i faktycznie delikatny bo już się nim sama wypaćkałam w ramach testowania :tak:

Acha to taki na codzien, jak na codzien to licz tubke na miesiac. A nie 4 tubki do konca noszenia pieluch przez dziecko, czyli jakies 2 lata. Bo to sie wtedy smaruje przy kazdej zmianie pieluchy i idzie tubka na miesiac normalnie. Mi przy pierwszym w szpitalu do takiego smarowania przy kazdej zmianie pieluchy, to przepisali takie zolte bardzo tluste mazidlo, praktycznie bezzapachowe, ktorego nazywy juz nie pamietam. Bylo w takiej sporej plastikowej butelce. I po zuzyciu jednej juz potem dla wiekszego dziecka to nie kupowalam, nie smarowalam juz pupy przy kazdej zmianie poeluchy, stosowalam tylko ten mytosil, jak pupka byla zaczerwieniona, juz po jednym posmarowaniu, wszystko zazwyczaj wracalo do normy. Dobry jest ten krem i wydajny. Zreszta jak czesto zmienia sie pieluchy i uzywa pampersow oraz dobrych nieuczulajacych chusteczek, to te zaczerwienienia zdarzaja sie bardzo rzadko. Tutaj ze szpitala wychodzi sie z taka recepta, na ktorej pisze co musisz kupic do pielegnacji malucha, do kapieli Mustela, kremy do pielegnacji skory tez z Musteli, do przewijania mytosil i to tluste mazidlo, do oczek i noska serum fizjologiczne w jednorazowych kapsulkach, kompresy sterylne, ect.

Hej dziewczyny :)
A coś więcej o kosmetykach Hipp dla niemowląt ?? Zaopatrzyłam się w kosmetyki właśnie tej firmy. Czy któraś z Was używała je może, albo też zamierza je kupić ?? Czy macie jakieś opinie na ich temat ?? Moje wszystkie znajome używały Oilatum albo Nivea, więc nie mam porównania na temat Hipp... Może Wy coś więcej słyszałyście o tych kosmetykach ???

hipp zbiera dobre opinie podobnie jak nivea. sa to kosmetyki hipoalergiczne ktorych mozna uzywac od pierwszego dnia zycia dziecka. my kupilismy zarowno hipp jak i nivea, zobaczymy co sie sprawdzi. na sobie testowalam mleczko do ciala hipp, jest bardzo delikatne, skora jest po nim mieciutka. czesto w szpitalu daja probki kosmetykow hippa.

reklama
A ja trochę odskoczę ale myślę, że ten temat nie tylko mnie zastanawia... Chodzi o kąpiel naszych syneczków i pielęgnacji ich skarbów;-);-) Dawniej wszystkie mamy ściągały skórkę przy kąpieli ale teraz słyszałam różne opinie... że niby się już tego nie robi:confused: Co Wy wiecie na te temat ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry