reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
a ja wzięłam:
MUSTELA BEBE - Pomadka nawilżająca do twarzy z "Kremem ochronnym" dla niemowląt i dzieci (11ml) (Sztyft ochronny)
MUSTELA BEBE - Krem przeciw odparzeniom dla noworodków, niemowląt i dzieci (100ml)
MUSTELA BEBE - Krem ochronny dla noworodków, niemowląt i dzieci (40ml)
MUSTELA BEBE - Wielowarstwowe chusteczki do przewijania (70szt.)
MUSTELA BEBE - Żel do mycia głowy i ciała dla dzieci (200ml) + Szampon dla dzieci z rumiankiem (200ml) - 50% RABAT
MUSTELA 9 miesięcy - Balsam do brodawek piersiowych (30ml)

no i zastanawiam się czy jeszcze nie domówic:
MUSTELA BEBE - Mleczko do ciała z "Kremem ochronnym" dla noworodków, niemowląt i dzieci (125ml)

OO to prawie takie same zakupy zrobiłyśmy :-) No ja też się zastanawiam nad tym mleczkiem, bo jest polecane w jakimś artykule o pielęgnacji - rameczkę też widze chyba dostałaś w prezencie i jeden produkt gratis ;-) Tylko nie wiem jak im napisac który produkt chcę z tego prezentu - ty co wybrałas?

reklama
no właśnie nie wiem o co chodzi z tym produktem gratis, jakoś nie moge dopatrzec...myślałam, że po prostu 2 ramki dostanę:zawstydzona/y:. To w takim razie już pełnia szczęscia:-p

no właśnie nie wiem o co chodzi z tym produktem gratis, jakoś nie moge dopatrzec...myślałam, że po prostu 2 ramki dostanę:zawstydzona/y:. To w takim razie już pełnia szczęscia:-p

Przy zakupie 4 dowolnych produktów- kosmetyk , wybrany z 4 proponowanych ,masz gratis. Ty, z tego o widzę nabrałas 6, więc przysuguje Ci jeszcze ten gratis. Masz chyba ten zestaw nawet w mailu jako jedna z pozycji zakupionych z "0" kwotą zapłaty, bo ja tak mam

dziewczyny im mniej chemi dla maluchow tym lepiej naprawde,przeciez to bedzie taka delikatna skora

dziewczyny im mniej chemi dla maluchow tym lepiej naprawde,przeciez to bedzie taka delikatna skora

Też tak myślę, że im mniej kosmetyków tym lepiej. Matki same powodują uczulenia u dzieci wsmarowując w nie tysiące kremów, oliwek i innych maści. Najważniejszy jest umiar, wtedy najczęściej nic złego się nie dzieje ze skórą dziecka. Te kosmetyki to jakby nie było chemia, dlatego ja zostaję przy Oilatum i więcej nic nie kupuję. Dopiero jak uznam że coś się dzieje to będę działać ale nie będę "profilaktycznie" smarować maleństwa tysiącami kremów i oliwek.

A ja dzis kupiłam balsam z Hippa zeby na sobie przetestować........i sama nie wiem....... jak on pachnie, dla mnie chyba za mocno :( zobaczymy czy jak sie nim wieczorem wysmaruje czy mnie A z łóżka nie wygoni hahahahahahah

Ostatnia edycja:
Bez przesady, tak zareagowałyście jakbyśmy kupowały faktycznie tysiące kremów i oliwek. Kupiłysmy zamiast śmierdzącego linomagu krem do pielęgnacji pupy - każda kupuje, hypoalergizny żel do mycia ciała - jedne kupuję mydło inne oilatum, zależy co kto preferuje, chusteczki wilgotne - każda kupuje, maśc do brodawek - nie każda, ale to nie ma nic wspólnego z dzieckiem i profilaktycznie krem łagodzący na ukąszenia owadów co jest baardzo wysoce prawdopodobne latem i z którego pewnie i ja chętnie skorzystam - stosuje się incydentalnie a nie codziennie

A ja dzis kupiłam balsam z Hippa zeby na sobie przetestować........i sama nie wiem....... jak on pachnie, dla mnie chyba za mocno :( zobaczymy czy jak sie nim wieczorem wysmaruje czy mnie A z łóżka nie wygoni hahahahahahah

ten zapach to olejek migdalowy, tez nie przepadam ale po dluzszej chwili zapach sie ulatnia (testowalam wczoraj). podobnie choc duzo intensywniej smierdza produkty dla ciezarnych z rossmanna, te juz niestety nie wietrzeja ;P

a co do chemii to dla mnie stosowanie delikatnych kosmetykow ktore maja atest instytutu matki i dziecka jak nivea czy sa calkiem hipoalergiczne jak hipp nie jest zadna przesada mimo wszystkich zawartych w nich skladnikach. natomiast przyzwyczajanie maluszka do samego oilatum ktore powinno sie stosowac przy problemach skornych owszem przesada dla mnie jest bo pozniej ciezko zastosowac cokolwiek innego. jesli pojawi sie jakas alergia, wtedy ewentualnie po to siegne.

reklama
podobnie choc duzo intensywniej smierdza produkty dla ciezarnych z rossmanna, te juz niestety nie wietrzeja

potwierdzam. stosowałam oliwke dla cięzarnych. Smrodu starych frytek z pościeli, który się ujawnił po tygodniu, nie mogłam się pozbyć po kilku praniach w wysokiej temperaturze :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry