reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
stosowalam ta oliwke na mokra skore po kapieli i tak samo sobie zalatwilam recznik ktorym sie potem wycieralam, koszmar :/

reklama
ten zapach to olejek migdalowy, tez nie przepadam ale po dluzszej chwili zapach sie ulatnia (testowalam wczoraj). podobnie choc duzo intensywniej smierdza produkty dla ciezarnych z rossmanna, te juz niestety nie wietrzeja ;P

a co do chemii to dla mnie stosowanie delikatnych kosmetykow ktore maja atest instytutu matki i dziecka jak nivea czy sa calkiem hipoalergiczne jak hipp nie jest zadna przesada mimo wszystkich zawartych w nich skladnikach. natomiast przyzwyczajanie maluszka do samego oilatum ktore powinno sie stosowac przy problemach skornych owszem przesada dla mnie jest bo pozniej ciezko zastosowac cokolwiek innego. jesli pojawi sie jakas alergia, wtedy ewentualnie po to siegne.

Owszem Oilatum stosuje się przy problemach skórnych, ale istnieje jeszcze druga linia Oilatum Soft i właśnie ja kupuje to Oilatum Soft.
Informacje ze strony Oilatum:
Linia została stworzona głównie z myślą o osobach poszukujących kosmetyków do codziennej pielęgnacji skóry zdrowej, nie wymagającej użycia środków leczniczych, jakimi są obecnie dostępne produkty Oilatum z linii leczniczej. To delikatniejsze i bardziej kosmetyczne rozwiązanie dotychczasowej serii. Można ją stosować do każdego rodzaju skóry, szczególnie skóry delikatnej i wrażliwej. Linia Oilatum Soft przeznaczona jest do codziennej pielęgnacji niemowląt i dzieci.

no owszem, nic innego nie wypada napisac na etykiecie. kazdy ma wolny wybor, ja nie zamierzam przesadzac i jesli nie bedzie konieczne ich uzywanie to bede unikac aptecznych kosmetykow.

Co do kosmetyków to na wczorajszej wizycie położna mi powiedziała że trzeba sprawdzić co się nadaje bo każde dziecko jest inne jaki i potrzeby skóry i tak samo ja w przypadku kosmetyków dla nas jednym odpowiada taki kosmetyk innym coś innego. Ja mam Nive dla małej i zobaczymy czy będą jej służyć te kosmetyki :)

jeśli to jest odpowiednik, to napewno będzie mniej wydajny.
ja na początek kupię oilatum cena około 34 zł za 250 ml a potem się zobaczy
eeeeeee to wcale nie tak drogo.. ja myślała, że cena jest co najmniej 2 razy wyższa..
a może któraś bardziej obcykana majówka wklei linki z produktami oilatum, które dobrze by było mieć.. bo z tego co widzę to wybór jest całkiem spory..

ja wzięłam soft, bo mi się jakoś bardziej dla noworodka wydawało odpowiednie..
a czym się różni od zwykłego oilatum, to powiem szczerze, że nie wiem

Do kąpieli też mam zamiar zakupić Oilatum, ale zastanawia mnie co w takim razie stosować do przemywania pupki przy zmianie pieluszki, jak myślicie?

jesli chodzi o mycie woda i zamierzasz sie trzymac oilatum to proponuje mydelko bo jest z tej serii. bo bez wody to oczywiscie chusteczki.

reklama
Miałam na myśli mycie wodą z ... no właśnie też myślałam o mydełku, tylko wydaje mi się takie mało poręczne, lepiej by było dodać czegoś w płynie, tylko nie wiem co by było najlepsze?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry