reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jak pod kranem to mydelko ok ;) a tak to moze cos z pompka? wiem ze hipp ma cos do mycia w takiej wlasnie butelce, mustela tez. no i zawsze mozna sprobowac top to toe z j&j, to ich najdelikatniejszy produkt i fajnie sie splukuje, moze akurat nie uczuli. wlasciwie to cokolwiek mozna przelac do pojemnika z pompka.
do rozpuszczenia w wodzie to cokolwiek kremowego, bez dodatku oliwki.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
andziak przy okazji zakupów mustelowych znalazłam coś takiego - może ci się przyda, choc nie wiem czy do końca o to chodziło - czy chcesz malucha myć pod kranem czy na przewijaku. Tak czy siak - sama ocenisz

MUSTELA BEBE - Płyn oczyszczający dla noworodków, niemowląt i dzieci (300ml) - Apteka internetowa e-farm.pl

A z innej beczki - dziewczyny jaką sol fizjologiczną do oczek kupujecie? Bo ja myślałam o tej physiodose - ponoć najczystsza, ale są i negatywne opinie - że za duże kapsułki i nie zużywa się całej co nie jest zbyt zachęcające przy jej cenie.

W aptekach jest polski odpowiednik Oilatum. Nazywa się OILEUM, ma białe opakowanie z zielonym morskim paskiem u góry. Jest tańszy niż Oilatum a ma identyczny skład. Tak mówiła nam położna.

Wspominała też aby nie przyzwyczajać dziecka do kąpania w produktach tego typu a robić to dopiero jak się zacznie problem.
Na suchą skórę dziecka do smarowania po kąpieli (bez główki) zamiast oliwki polecała też zwykłą PARAFINĘ KOSMETYCZNĄ.

a do mycia tej pupki- z wodą, to nasączać waciki, czy ręką podmywać maluszka???

tzn mycie jej nop po przewinieniu czy podczas kapieli? jak podczas kapieli to ja zawsze mylam pupke reka ,a jak po przy zmianie piluszki to wacikiem,twarz zawsze mylam woda przegotowana i nie ta z oilatum,tylko sama woda

Chrupcia a ten odpowiednik to czyba Oillan,ja mialam go i krystek po nim dostal strasznej suchosci skory jagby mu sie luszczyla,wiec nie wiem czy jest taki sam jak Oilatum o taki ci chodzi?
27882_2.jpg

nie widzialam jeszcze plynu o nazwie OILEUM,pewnie jej chodzilo o ten Oilan

Aga0411 wydaje mi się że najlepsze to chusteczki nawilżające np pampers, wiadomo dobrze jak maluszek poleży trochę z odkryta pupa .

reklama
to ja polecam wode przegotowana wlac do miseczki i przemywac wacikiem ja tak robilam,mialam takie waciki i sprawdzaly sie bardzo dobrze przy przewijaniu jak i myciu buziaczka,bo nigdy twarzy nie mylam reka tylko wlasnie takimm wacikiem z woda,ale wiadomo wacik moze byc kazdy inny:-)

939530992

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry