Frigga
Fanka BB :)
gdzies wyczytałam o wodzie STERIMAR ale nie wiem czy jest dobra
My uzywamy sterimar z Cu.I u nas zdaje egzamin.Gdy u córki zaczyna sie katarek psikamy 5 razy dziennie i pomaga.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
gdzies wyczytałam o wodzie STERIMAR ale nie wiem czy jest dobra
tylko oilatum, po tymskórka będzie czysta i natłuszczona, ewentualnie do główki oliwka, jeśli ciemieniuszka będzie się robiła
Pytam, bo wczoraj zabrałam się za oglądanie filmu o laktacji i pielęgnacji noworodków - zamówiłam już dawno. Oczywiśie zanim poleciał filma to najpierw cała masa reklam i sponsorów - min oilatum i oczywiście też w tym płynie był kąpany noworodek na filmie instruktażowym - wiadomo sponsor. Ale zanim dziecko włożyli do tej kąpieli z oilatum to babka najpierw malucha namydliła na sucho na przewijaku, a w wanience spłukała i tu zaliczyłam zonka - bo ja też myślałam ze samo oilatum wystarczy
napewno wystarczy,dziwne ze ta kobieta tak robila,pierwszo slysze aby namydlac przed oilatum? przeciez to parafina ciekla wiec po co jeszcze dodatkowo cos?