reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mam pytanie. Czy jak będziecie używały np olejku do kąpieli oilatum, czy coś podobnego, to jednocześnie będziecie używać mydła lub żelu do kąpieli, a w tej natłuszczonej wodzie tylko płukac malucha, czy same oilatum i niczym już nie namydlać? Bo zastanawiam się czy sama woda z płynem starczy i czy kupowac płyn do mycia ciała.

tylko oilatum, po tymskórka będzie czysta i natłuszczona, ewentualnie do główki oliwka, jeśli ciemieniuszka będzie się robiła

tylko oilatum, po tymskórka będzie czysta i natłuszczona, ewentualnie do główki oliwka, jeśli ciemieniuszka będzie się robiła

brawo aga:-) dokladnietak jak piszesz
do wanienki wleway wode potem troszke oilatum i to wszystko,zaden plyn ani nic ,po kapieli tez juz niczym nie smarujemy,ten preparat wystarczy w 1005 zreszta same zobaczycie jak po kapieli skora waszego maluszka bedzie fajnie natluszczona,i na glowke oliwka,ja polecam bambino,wszystkie kosmetyki jak husteczki do pupu,krem,oliwka,plyn do wlosow jest to stara sprawdzona marka i nie znam zadnego przypadku aby dziecko mialo jakies po tej seri kosmetykow problemy,noi cena jest naprawde fajna

Pytam, bo wczoraj zabrałam się za oglądanie filmu o laktacji i pielęgnacji noworodków - zamówiłam już dawno. Oczywiśie zanim poleciał filma to najpierw cała masa reklam i sponsorów - min oilatum i oczywiście też w tym płynie był kąpany noworodek na filmie instruktażowym :tak: - wiadomo sponsor. Ale zanim dziecko włożyli do tej kąpieli z oilatum to babka najpierw malucha namydliła na sucho na przewijaku, a w wanience spłukała i tu zaliczyłam zonka - bo ja też myślałam ze samo oilatum wystarczy :confused:

Pytam, bo wczoraj zabrałam się za oglądanie filmu o laktacji i pielęgnacji noworodków - zamówiłam już dawno. Oczywiśie zanim poleciał filma to najpierw cała masa reklam i sponsorów - min oilatum i oczywiście też w tym płynie był kąpany noworodek na filmie instruktażowym :tak: - wiadomo sponsor. Ale zanim dziecko włożyli do tej kąpieli z oilatum to babka najpierw malucha namydliła na sucho na przewijaku, a w wanience spłukała i tu zaliczyłam zonka - bo ja też myślałam ze samo oilatum wystarczy :confused:

napewno wystarczy,dziwne ze ta kobieta tak robila,pierwszo slysze aby namydlac przed oilatum? przeciez to parafina ciekla wiec po co jeszcze dodatkowo cos?

To czyli jeśli kupię już oilatum, to nie potrzeba żadnych, płynów, mydeł itp. Czy kupowałyście coś dodatkowo?? Tak na wszelki wypadek:)

napewno wystarczy,dziwne ze ta kobieta tak robila,pierwszo slysze aby namydlac przed oilatum? przeciez to parafina ciekla wiec po co jeszcze dodatkowo cos?

No to właśnie dlatego was pytam, bo już zgłupiałam - ja opakowania oilatum w ręku nigdy nie miałam więc nie wiem co oni tam zalecają, a tym filmem mnie zaskoczyli bo słyszałam że samo oilatum wystarczy...

w szkole rodzenia położne mówiły, żę tańszym odpowiednikiem oilatum jest emolium - warto pokusić się o zamianę czy lepiej sobie głowy nie zawracać?

reklama
ja to nie wiem jak z tymi odpowiednikami ale jest tez Oilan ktory ponoc jest taki sam jak oilatum noi ja kupilam ten oilan a moj krystian dostal po nim takiej suchosci skory,jakies luski sie robily i od razu kupilam oilatum i zeszlo,teraz juz nie bede prubowac,fakt oilatum jest drogi ale jest naprawde wydajny,leje sie jego doslownie kropelke

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry