reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
w szkole rodzenia położne mówiły, żę tańszym odpowiednikiem oilatum jest emolium - warto pokusić się o zamianę czy lepiej sobie głowy nie zawracać?

awru ja na początek bym jednak brała oryginał. Powiem i po sobie że też zaczęłam rozmyślać nad tańszymi kosmetykami dla dziecka i wtedy trafiłam wzrokiem na swoją półke z kosmetykami w łazience i zobaczyłam jaka tam KASA stoi to od razu dałam sobie spokój z oszczędzaniem na małym skoro na sobie nie oszczędzam. (Oczywiście wszystko w granicach rozsądku)

reklama
mnie też się wydaje, iż przynajmniej w tym pierwszym okresie życia dziecka nie należy przesadzać z tym kupowaniem nowości - tańszych zamienników sprawdzonych kosmetyków... ja używałam Balneum Hermal i jestem z niego mega zadowolona.. poza oczywiście osadem, który trudny jest do usunięcia z wanienki...
Ponoć kąpiele w krochmalu dają takie same efekty co Oilatum czy Balneum... a co do dolewania czy mydlenia dziecka po czy przed tymi specyfikami, to tylko neutralizują one działanie Oilatum czy Balneum...

trafiłam wzrokiem na swoją półke z kosmetykami w łazience i zobaczyłam jaka tam KASA stoi to od razu dałam sobie spokój z oszczędzaniem na małym skoro na sobie nie oszczędzam. (Oczywiście wszystko w granicach rozsądku)
hehe święte słowa ;-)

brawo aga:-) dokladnietak jak piszesz
do wanienki wleway wode potem troszke oilatum i to wszystko,zaden plyn ani nic ,po kapieli tez juz niczym nie smarujemy,ten preparat wystarczy w 1005 zreszta same zobaczycie jak po kapieli skora waszego maluszka bedzie fajnie natluszczona,i na glowke oliwka,ja polecam bambino,wszystkie kosmetyki jak husteczki do pupu,krem,oliwka,plyn do wlosow jest to stara sprawdzona marka i nie znam zadnego przypadku aby dziecko mialo jakies po tej seri kosmetykow problemy,noi cena jest naprawde fajna

no co? w końcu uczyłam się od mistrza, a raczej mistrzyni- Komi :-)

w szkole rodzenia położne mówiły, żę tańszym odpowiednikiem oilatum jest emolium - warto pokusić się o zamianę czy lepiej sobie głowy nie zawracać?

jeśli to jest odpowiednik, to napewno będzie mniej wydajny.
ja na początek kupię oilatum cena około 34 zł za 250 ml a potem się zobaczy

ja też na kosmetykach oszczędzac nie będę, akurat jeansy i kosmetyki muszę miec dobre, to i młodemu serię z Mustelki zakupiłam. Dokupię jeszcze sudocrem i linomag małe opakowania, tak profilaktycznie

estragon a co kupiłaś z serii dla małego? bo ja wzięłam taki zestaw:

MUSTELA STELATRIA Krem regeneracyjny do skóry suchej i podrażnionej np. po ukąszeniach owadów (50ml)
MUSTELA 9 miesięcy - Balsam do brodawek piersiowych (30ml)
MUSTELA BEBE - Żel do mycia głowy i ciała dla noworodków i niemowląt ( 2x500ml) DUOPACK
MUSTELA BEBE - Krem przeciw odparzeniom dla noworodków, niemowląt i dzieci (100ml)
MUSTELA BEBE - Chusteczki do twarzy

a ja wzięłam:
MUSTELA BEBE - Pomadka nawilżająca do twarzy z "Kremem ochronnym" dla niemowląt i dzieci (11ml) (Sztyft ochronny)
MUSTELA BEBE - Krem przeciw odparzeniom dla noworodków, niemowląt i dzieci (100ml)
MUSTELA BEBE - Krem ochronny dla noworodków, niemowląt i dzieci (40ml)
MUSTELA BEBE - Wielowarstwowe chusteczki do przewijania (70szt.)
MUSTELA BEBE - Żel do mycia głowy i ciała dla dzieci (200ml) + Szampon dla dzieci z rumiankiem (200ml) - 50% RABAT
MUSTELA 9 miesięcy - Balsam do brodawek piersiowych (30ml)

no i zastanawiam się czy jeszcze nie domówic:
MUSTELA BEBE - Mleczko do ciała z "Kremem ochronnym" dla noworodków, niemowląt i dzieci (125ml)

Ja kupuję Oilatum i wtedy nie trzeba już żadnych mydełek, oliwek czy emulsji do kąpieli :)

reklama
Ja kupuję Oilatum i wtedy nie trzeba już żadnych mydełek, oliwek czy emulsji do kąpieli :)
ja myśle, że po tym żelu z Musteli też nie specjalnie trzeba będzie dodatkowo smarowac, ale wolę się na wszelki wypadek ubezpieczyc. Ja jako dziecko miałam podobno baaaardzo suchą skórę, że mama musiała tony oliwki wylewac na mnie a i tak było malo. Zresztą do tej pory tak mam- bez balsamu do ciała po każdej kąpieli się nie obejdzie- od stóp do głów- nie mam miejsca, którego nie musiałabym smarowac, stąd też średni 3-4 nawilżające balsamy 250 ml na miesiąc u mnie idą...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry