reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny, z tych kupowych historii to aż ze smiechu tak mi brzuch wytrzęsło że poszłam do wc, zgadnijcie na co ;-) :-D :-D :-D
I mimo że ja pierworódka to zgadzam się z mamusiami - to nic strasznego, siostrzeńców i podopiecznych bez problemu przewijałam:-) Brat się mnie pytał czym czyściłam pupę bratanicy bo chusteczek nie użyłam (nowa paczka nieotwarta stała) a ja że pod kranem - ale minę zrobił :-D

reklama
ja pamietam jak po porodzie czekalam na ta pierwsza prawdziwa kupke u krystianka,bo najpierw jest smolka noi tak mi sie maly zawalil a ja ledwo wstalam z lozka i poszlam poprosilam polozna aby pomogla mi przewinac maluszka bo nie dam radu,bylam taka padnieta, na dodatke krystian od narodzin malo spal,wciaz przy cycki,obok lezala kolezanka z coreczka ktora cala noc potrafila przespac a moj wyl i wyl,a ja tak chcialam spac:-(

Ja miałam Sterimar przy Kamilu. Początkowo używałam soli w ampułkach, ale miałam z nim niezłe jazdy więc neonatolożka poleciła mi właśnie Sterimar. U mnie akurat się spisywał ;)

A ja razem z aspiratorem fridy kupiłam spray nosefrida i na tym poprzestanę - mi zależało jedynie żeby nie miał gazu nośnikowego i był dla noworodków, a co jest najczęściej kupowane to już nie patrzyłam.

Zaczęłam znów zastanawiać się nad firmą kosmetyków, do tej pory byłam za nivea, ale co myślicie o Hipp-ie??? Słyszałyście jakieś pozytywne czy negatywne opinie o nich?? Np. o uczuleniach

Ja używałam oliwkę Hippa, tzn jak była potrzeba. Dla Jagody rewelka, bo po Nivea dostawała wysypkę. Ja sobie taką brzuch smaruję. i Też pasuje.

Zaczęłam znów zastanawiać się nad firmą kosmetyków, do tej pory byłam za nivea, ale co myślicie o Hipp-ie??? Słyszałyście jakieś pozytywne czy negatywne opinie o nich?? Np. o uczuleniach

własnie wróciłam z krakowa od kuzynki i ona własnie uzywa Hippa, serii.......kupiła krem intens. nawilż z Nivea i mała dwulatka dostała podrażnienia na buzi a Hippa uzywa i dla maleńkiej 2 miesiecznej córeczki...

reklama
Każde dziecko reaguje inaczej, mówi się że j&j uczula często i owszem ale nie każde dziecko. Najlepiej wypróbować kilka firm i sprawdzić (w aptekach czy szpitalach często dostępne są różne próbki kosmetyków dla dzieci także nie trzeba specjalnie kasy wydawać).

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry