reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
z kosmetyków mam oliwkę, płyn do kąpieli ( Rossman), sudocrem, krem do buzi... co jeszcze potrzeba?
Krem z wysokim filtrem ;-)

krem do pupy przeciw odparzeniom albo linomag by sie do tego przydal i na poczatek wystarczy. potem zawsze mozna cos dokupic.
Skoro krewetka ma Sudocrem nie ma sensu powielać wydatku ;-)
Ten krem działa ochronnie jak i leczniczo.

reklama
sudocrem sie stosuje jak sie cos zlego dzieje ze skora.
Absolutnie, Sudocrem jest kremem, który stosowany u niemowląt przede wszystkim chroni skórę przed odparzeniami. Nie tylko gdy jest już za późno ;)
Także spokojnie można smarować cienką warstwę na osuszoną skórę po każdej dobrze zlanej pieluszce ;)

Nawet znalazłam opis:
SUDOCREM 250 g - Uroda Dziecko Kemy ochronne - Apteka Centrum

I jeszcze jeden:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2079-SUDOCREM-125g.html

Ostatnia edycja:
ja slyszalam co innego, miedzy innymi od poloznej i pielegniarki noworodkowej w szkole rodzenia a takze od mojej mamy ktora pracowala w szpitalu na oddziale polozniczym. ale kazdy oczywiscie ma wolny wybor jesli chodzi o stosowanie tego typu lekow.

Ja bym tego lekiem nie nazwała, tylko kremem ochronnym. Z resztą prawie wszystkie kremy ochronne mają podobne składniki do Sudocremu, które łagodzą już powstałe podrażnienia np. cynk, który doskonale wysusza.
Ja próbkę tego kremu dostałam do wyprawki w szpitalu jak się Kamil urodził. Jak szybko się ta próbka skończyła poleciałam do apteki po normalne opakowanie. Krem miałabym do tej pory, ale się przeterminował... i w zeszłym roku wywaliłam pół opakowania, a szkoda bo jest strasznie wydajny i bardzo dobry na wszystkie "ała".

ja mam sudocrem i zamówiłam w aptece również linomag, bo sudocrem raczej myśle stosować na jakieś większe odparzenie pieluszkowe itp. a linomag po każdym większym przelaniu pieluchy:tak: przynajmniej tak doradza wiele osób:-) ale wiadomo każda będzie stosować jak chce i co chce:-)

Jak babcia moja żyła i byla leżąca, to stosowaliśmy Sudocrem na odleżyny - doskonale sie sprawdzał...

To prawda, kosmetyki j&j uczulają. Ja stosowałam u córci Nivea, teraz też mam taki zamiar. Najlepiej wybrać jedną firmę kosmetyków, a nie mieszać kilka.

A jeśli chodzi o Sudocrem, to tak jak kiedyś już pisałam dla mojej córci się nie nadawał, mimo tego, że stosowałam go leczniczo kiedy z pupcią było coś nie tak. Strasznie wysuszała pupcię, zamiast wyleczyć zaczerwienioną pupkę pogarszał jej stan, pomagał tylko Linomag.
Mnie równiez się wydaje że lepiej jest używać kosmetyków jednej firmy...bo jeśli będziemy mieszać i pojawi się np jakieś uczulenie to trudno będzie się domyśleć od którego kosmetyku to uczulenie jest...przynajmniej mnie się tak wydaje...

A co do sudocremu to jest to naprawdę super krem...kilka lat temu miałam straszną ranę na ręce i dopiero jak zaczęłam stosowac ten kem szybko się ręka wygoiła!!!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry