reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiecie a używałam w pracy lekosaszetek i nie były sztywne,jak są dobrze nasączone są mięciutkię...kurczaczek tylko zapomniałam jakiej firmy one były:sorry:

Ja się natomiast jeszcze zastanawiam czy nie używać roztworu fioletu gencjanowego i nakładać go patyczkami do uszu. Wiem, że gencjanka na spirytusie super wysusza (niedawno testowaliśmy na małżu, który miał małe problemy skórne i konieczne było wysuszenie krostek) a kolor schodzi po 2-3 dniach...zapytam położną co poleca ale mi ta gencjana jakoś bardziej się widzi :p

reklama
spirytus do pępuszka to mój M. w domu ładnie rozrobi tak żeby był 70%:tak::tak:bo chyba taki juz gotowy to trudno byłoby kupić:-D

My rozrabialiśmy spiryt. Dwie strzykawki zwykłego spożywczego spirytusu + jedna strzykawka wody i był roztwór 70%. Nasączałam patyczek do uszu i gmerałam w trudniej dostępnym miejscu, albo lałam spiryt na przecięty gazik jałowy (5x5 cm pakowane po 3 szt) i też szło dobrze jego różkiem:tak:

Ja uzywalam biseptine jest tu w spraju lub butelkach, ktora jest do dezynfekcji i éosine, ktora ladnie wysusza. Bardzo szybko odpadl i ladnie sie goil. Nakladalam kompresami sterylnymi, takimi bardzo mieciutkimi delikatnymi, tu sie one nazywaja kompresy sterylne non tissé, ktore sa miekkie i delikatne w odroznieniu od tych zwyklych kompresow starylnych. Uzywalam ich tez do przemywania oczek serum fizjologicznym, takim specjalnym dla bebe w jednorazowych plastikowych kapsulkach, ktory kupowalam w aptece. Pytajcie o te miekkie kompresy w aptekach, bo od tych normalnych, to oczka sie robia czerwone, one taka delikatna skorke drapia. Tym serum psikalo sie tez do noska i w taki sposob nosek sie czyscil. Serum do oczek i noska bardzo dobre, nie bylo problemu z ropieniem oczek.

mam pytanie:
Czy jak mówiłyście, że będziecie korzystać z Linomagu do pielęgnacji dziecka, to miałyście na mysli ten który dałam poniżej czy te kremy z serii Linomag "Ziołolek"??

Załączniki

• linoma..jpg
    linoma..jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
martina-ja uzywam i bede uzywala dokladnie ten linomag co wkleilas:-) dokladnie taki sam:-), nie wiem o jaki lonomag chodzilo dziwczynom ale ja dla synka obecnie od narodzin uzywam wlasnie ten z seri ziololek

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry