reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sudocrem jest najlepszym kremem i też mam zamiar go używać....W przedszkolu w którym pracuje zawsze był używany dla wszystkich dzieci od tych najmlodszych po te starsze....:-):-)

reklama
ja slyszalam co innego, miedzy innymi od poloznej i pielegniarki noworodkowej w szkole rodzenia a takze od mojej mamy ktora pracowala w szpitalu na oddziale polozniczym. ale kazdy oczywiscie ma wolny wybor jesli chodzi o stosowanie tego typu lekow.

zgadzam sie w 100% ten krem nie stosuje sie zapobiegawczo tylko wtedy jak juz cos ze skora sie dzieje,wiele osob tak mowili jak i polozne oraz w szkole rodzenia

Ja w ogóle nie kupiłam niczego Johnsona słyszałam, że te kosmetyki najczęściej uczulają. Zatem wszystko mam Nivei

ja nie skreślam johnsona, sama jestem alergiczka i jak mi sie sypnie sucha skóra-szczególnie zimą to tylko balsam z dodtkiem oliwki mi pomaga nawet alantan nie dał rady, to jedyna rzecz która koi swedzenie....brrrr.....
jak Mała uczuli cosik to mamusia sobie zuzyje...

a teraz np tylko na twarz zwykła niwea....po każdym innym plamy mam

Ja zauważyłam u siebie czerwone, suche plamy gdy wychodzę spod prysznica :dry: mam wrażliwą skórę po rodzicach. Malz też ma podobną więc myślę, że prawdopodobieństwo, że dzieciątko odziedziczy naturę skóry taką jak my jest wysokie. Zatem zaczynam od jednego kosmetyku do kąpieli - oliantum i gdy coś się będzie działo sudocrem. Myślę, że gdy stopniowo będę wprowadzała nowości szybciej dowiem się czy i na co uczulone jest moje maleństwo.

Tak sobie własnie myslałam co to ja stosowałam dla syna 11 lat temu.......i wiem....PENATEN, naj naj był krem na odparzenia.........tylko ceny maja nieco wyższe niz jj czy nivea......
i tak sprawdzam ceny i wiecie że na allegro czesto sa wyzsze niz np w rossmanie doliczajac przesyłke to juz wogóle...

od chyba 3 godz sprawdzam zawartość kosmetyków.....i w j&j czesto występuje rumianek...byc może dlatego uczula,,,,ciekawe czy w moim boskim balsamie jest??? juz mi sie w oczach mieni
w nivea przekonuje mnie płyn do kapieli z oliwka

Ja zauważyłam u siebie czerwone, suche plamy gdy wychodzę spod prysznica :dry: mam wrażliwą skórę po rodzicach. Malz też ma podobną więc myślę, że prawdopodobieństwo, że dzieciątko odziedziczy naturę skóry taką jak my jest wysokie. Zatem zaczynam od jednego kosmetyku do kąpieli - oliantum i gdy coś się będzie działo sudocrem. Myślę, że gdy stopniowo będę wprowadzała nowości szybciej dowiem się czy i na co uczulone jest moje maleństwo.

w sumie racja......Dzidziaki nie potrzebuja nie wiadomo czego a jak nam troche podrosna game można rozzzzzzszerzyćććć :)

rozważań ciąg dalszy.................wszystkie maja rumianek buuuu tylko raz jest nazwany chamomila -jj a raz bisabolol-nivea..............ja zwariuję

Hmmm :dry: to by tłumaczyło dlaczego po produktach marki jj miałam sensacje na ciele. Jestem uczulona na rumianek.. a przynajmniej nadwrażliwa. :-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry