reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

reklama
co do fotelikow samochodowych to moje zdanie jest takie ze jak fotelik kosztuje ponizej 200zl to to jest totalne badziewie....

my tutaj duzo jezdzimy...glupi wypad do marketu a musimy jechac autem
a wiadomo..im wiecej jezdzisz tym jestes bardziej narazony na wypadek niz osoba zadko jezdzaca autem
dlatego powiedzialam Karolowi ze bedziemy kupowac foteliki z wyzszej polki,bezpieczniejsze no ale i drozsze
narazie chlop dochodzi do siebie jak mu pokazalam propozycje za ok.1000zl dla Mileny
bo ona teraz ma fotelik Deltim...ale to badziejstwo :baffled: dostalismy od kogos i nie dziwie sie ...bo zima malej w kurtce zapiac nie moglismy a nasza Mila to chudzinka wiec co to ma byc za fotelik?? rusza sie na wszystkie boki...dla mnie to zero bezpieczenstwa...dlatego chce go wymienic
i jak pojedziemy do PL to kupimy tam foteliki,bo tu najtanszy kosztuje ok.1000zl to ja w pl wole tyle wydac

po 1. fotelik wykorzysta kazde nasze dziecko,wiec sie kasa nie zmarnuje
po 2. bezpieczenstwo moich dzieci najwazniejsze!

Hania ma fotelik Maxi Cosi
jaki typ to nie pamietam....

ogolnie z tymi fotelikami to masakra
bo zalezy mi na foeliku przetestowanym z atestami,atestem bezpieczenstwa i tu zaczynaja sie schody ...... dla Mili mam upatrzone dwie pozycje....ale NIGDZIE nie moge znalezc info czy te foteliki sa po testach,czy maja choc jeden atest:baffled:
zostaje nam kupno na wyczucie czy jest dobry-bezpieczny czy nie......

Fajnie bo o X-landerze nawet tam nie wspominają,czyli badziewie hehe

Mirka powiem Tobie kochana na swoim przykładzie znaczy sie Doriana.
Jak sie urodził był na Bebilonie,pozniej tacie kazałam kupic mleko i przez pomyłke przywiózł NAN1 a ze nie mialam innego mleka to poszedł Nan1,pozniej był NAN HA Sensitiv a teraz jest NAN HA1 wiec testowanko mały miał niezłe i zyje.
Więc dawaj kobieto zwykłego NANA.JA tez bym wrocila ale doktorowa powiedziala ze do roku dawac NAN HA ale chyba tez to zleje i wroce do zwyklego bo przeciez ma pseudo skazę heheh,smiech na sali z tą służbą zdrowia.

beata34 dzieki za fotki, moj nie ma takich plamek........, to raczej delikatne krosteczki i zaczerwienienia ale delikatniejsze. Nie podaje mleka modyfik. juz, nie jadam nabialu i piore ciuszki malego w platkach mydlanych (sugar dzieki!!) no i ciagle smaruje cialko emolium krem specjalny (tyl glowki do piatku tymi sterydami w masci) i duuuuuza poprawa jest.

tak apropo tych platkow mydlanych... masakra, ciuszki sa fffeeeeee, wolalam proszek,no ale zdrowie malego wazniejsze.

dziewczyny tak sie zastanawiam czy dobrze robie ... dotej pory maly dostawal mleko HA1 no i piers ...dzis juz 3 razy karmilam butly no i w nocy dostanie piers
ale nie o to chodzi .... kupilam dzis normalne mleko i tak sie zastanawiam czy malemu nic nie bedzie tzn jeszcze musze skonczyc to HA1
ale lekarki mi zaproponowala to HA1 ale nie wiem dlaczego, ja nie mam alergi nikt z mojej rodziny

czy dobrze robie ??? jak myslicie ??
Mirka Women ma rację jeżeli nikt w twojej rodzinie nie miał alergii to ryzyko jest bardzo małe podaeałabym zwykły NAN no chyba żeby się coś działo to możesz zamienić na sensitive lub Hypoalergiczny nie wiem jakie tam macie u siebie

znalazlam swoj fotelik, ale nie jestem zadowolona, myslalam ze bedzie mial lepsze oceny a nie same 3 czy 4 :-:)-( :-(
jestem ciekawa za co dostal te medale co sie chwali producent skoro tak dobrze nie wypadl :confused:

Juz nigdy nie kupie fotelika z tej firmy mamas&papas, ceny maja takie ze szok, wiec myslalam ze sa super a ze wszystkich modeli M&P model ktory mam, ma najlepsze - bezpieczenstwo 3 - SZOK!!! reszta ma 1 lub 2, takiego to nie powinni na rynek wypuszczac!
lilka dzieki za linka

musze chyba z tej bazy pospisywac te foteliki ktore maja same 4 i 5 i w ten sposob szukac nastepnego modelu, aby nastepnym razem nie przezyc rozczarowania

reklama
Wisienka ale ja przeczytlam te linki wszystkie od Pati i tam facet pisal ze tak naprawde dlatego jest malo fotelikow z ocenami 5 bo wymogi sa takie ze hohohoo i zadko jaki fotelik je spelnia
i ze ocena 4 to jest fotelik super dobry!!!!!

Karina tak maluszek w drodze :-) dziekuje za gratulacje
a co do twojego pytania to ja czytalam ze organizm kobiety po ciazy regeneruje sie w cale 2 lata ...ale widac ze duzo opini na ten temat jest ;-)

Do góry