sabina_p
Mamusia Kapiczka i Tymka
http://img101.imageshack.us/img101/1564/s50013811pt0.jpg
LArvuniu prosze;-) teraz powinien Ci wejść:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dzięki Sabinko dzisiaj jesyem mega nabuzowana i nic mi nie wychodzi tak potrafią w Tesco wkur.....http://img101.imageshack.us/img101/1564/s50013811pt0.jpg
dobry pomysł też tak kąpałam MichałaLarvunia, nie wiem czy to się jeszcze praktykuje, ale moja mama kąała brata w krochmalu, bo on tez ma AZS. Może niech Beata się wypowie;-):-)
Na pół wanienki wody rozrabiasz mąkę ziemniaczaną w kubeczku kopiastą łyżkę stołową i wodę wlewasz do wanienki, mieszasz i myjesz potem nie spłukujeszsugar jakie platki mydlane? a co to?? na allegro tylko jakies roze mydlane sa....
no i jak sie kapie w tym krochmalu?? nigdy nie kapalam i nie wiem jak.. do takiej malej (plastikowej) wanienki ile maki?? splukuje sie malucha po tym czysta woda? mowicie co i jak jesssssuuu jaka ja ciemna jestem
women 3-6 miesiacy to jest 68cm dl., wiec ty musisz juz kupowac na 6-9
Twoj Dorianek to juz musi byc naprawde duzy chlopak jak ma 71 :-)
moj ma 61 i juz zaczelam ubierac w 68.
madzia zajrzyj na topic wprowadzamy nowe papu... w listopadowych tam wszystko napisałam.Mój skarbuś 1,5 tyg. temu miał 65 cm, więc nosimy 68 i rozglądamy się za 74. A urodził się taki malutki - zaledwie 65 cm. Boże, jak te szkraby szybko rosną!!
Mam pytanie do Women23, skoro Towje dzieciątko jest już takie duże, to czy zaczynasz mu już rozszerzać dietę? Pytam, bo mój Mikołajek wypija 4 razy dziennie 230 ml, a na podwieczorek 130 ml mleczka. Zastanawiam się na ile mu to wystarczy. Moja lekarka nie pozwala na wcześniejsze rozszerzanie diety, ale synuś ma naprawdę duży apetyt.
poradzcie mi kobiety czy mam sie martwic juz czy nie....
moj maly ma dosc dlugo problemy ze skora. Zmieniamy mu masci co jakis czas bo zawsze ktoras po ok 2 tyg nie dziala jak powinna. Teraz smaruje go "emolium krem specjalny" (wczesniej "oilatum" i nie pamietam tej wczesniejszej nazwy tez masc byla). Na nozkach mial najbardziej sucha skore prawie jak na "zołwiu". Pomogla mu masc wlasnie "emolium", jak smaruje mu systematycznie to jest oki. Ale nie dziala ta masc na brzuszek. Na brzuszku nie ma skorupki, ale za to krostki. Male czerwone... napewno nie potowki. Doktorowa kaze szukac odpowiednich masci i testowac. A ja mam dosc bo mam wrazenie ze go ta skora swedzi. Bylam u dermatologa. Ale kazal stosowac kremy i kapac go w plynach tej samej firmy. Z tylu glowki ma znamie od porodu. Na tym znamieniu tez robi sie skorupka. Od tygodnia smarujemy go "hydrocortisonum 0,5%" (przez 3 dni tylko rano i wieczorem) + "clotrimazolum" (przez tydzien) Jutro idziemy do kontroli do dermatologa. Mam poprosic go o zrobienie jakis testow uczuleniowych?? Czy mam sie nei marwic??
No wlasnie Beatko ja chyba w tym tygodniu zaatakuje jakies obiadki,wiem ze pati dzis zapodała obiadek i jutro jarzynową chce dac MarcelowiWomen i Pati a co myślicie o zupkach z mięskiem jakimś???
Chyba tylko my jesteśmy już "wprawione" w dawanie prawdziwych konkretów?
Na pół wanienki wody rozrabiasz mąkę ziemniaczaną w kubeczku kopiastą łyżkę stołową i wodę wlewasz do wanienki, mieszasz i myjesz potem nie spłukujesz