reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

pusia moj na twarzy nic nie ma... tylko na cialku troche a na raczkach i nozkach najbardziej. Kurde taka tarka prawie te jego cialko :-(
Jutro idziemy na szczepienie o 12.00 beda go tez wazyc... ciekawe ile wazy. No i podpytam czy cos moze wiecej doradzic niz tylko ograniczyc nabial i mycie w oilatum :dry:

reklama
jeszcze jedno kochane
strasznie moj Marcel zaczol mi lycies. To ma cos wspolnego z ta jego sucha skorka?? Nie ma na glowce zadnej ciemiaczki ani lopiezu... czysto. Wlosy znajduje na poduszcze, kurde a jak myje mu glowke to w wodzie pelno wloskow jego plywa :-( Wiem ze maluch sobie wlosy przeciera z tylu, no ale chyba nie tak intensywnie jak moj co?? Kurcze co sie dzieje?! Fakt z tylu glowki mu tak wypadaja tylko, na przodzie jest oki. Moze widze ze wypadaja bo ma je ciemne? Ehh... hellp :-(

larvunia niestety to moze byc uczulenie na nabial
sprobuj nie jesc ZADNEGO nabialu przez tydzien
zero mleka i smietanki
i zobaczysz czy jest poprawa

tak jak wisienka mowi super jest oliwa z oliwek dodana do kapieli

Larvunia Sygar ma racje
To jest albo uczulenie na nabiał,czyli zwana skaza białkowa,albo uczulenie na proszek.
Dobrze płuczesz pranie?Bo Moj na początku pamietacie jak pisalam ze powiedziano mi ze uczulenie na proszek,kazano zmienic,nie zmienialam tylko zrobilam dodatkowe plukanie i wszystko samo zeszlo,wiec proponuje dobrze wyplukac pranie.
A co do włosków to wiem ze wycieraja sie,lecz u mojego nie wytarly sie wcale tylko jeszcze bardziej rosną i zagęszczają sie,nie wiem czy powinno az tak byc jak opisujesz najepiej skonsultowac z lekarzem.

Larvunia zgadzam się w Women chyba lepiej to skonsultować z lekrzem.
Bo wydaje mi się, że nie powinno wypadać tyle włosków:no:

A co do tego co pisałam o prosakach to mojemu już zeszły w końcu. Myłam mu buzinke tylko przegotowaną wodą. W końcu te chrostki ustąpiły. :-)

Ja na chroski,liszaje i tego pochodne stosuje krem specjalny emolium,ktory przepisał mi lekarz,jest rewelacyjny i kazdemu polecam w mgnieniu oka wszystko schodzi.
Jest on na bazie trójglicerydy oleju z kukurydzy,mocznika i masła shea.Polecam

reklama
Women a który krem emolium?:confused:
Bo jest krem:
1, krem specjalny, skóra bardzo sucha
2, krem barierowy
3, krem do skóry atopowej

Bo może bym spróbowała jakby się znów pojawiły jakieś chrostki.Bo to sa kremy bez recepty

Do góry