reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

***Pielęgnacja listopadowych Bobasów***

reklama
ELBRA mój maluszek tez ma takie chrostki "taka kaszke" pod palcami czuć i tez nie wiem co to.

Tzn wiem, że to sa tzw "prosaki" i że przemywa się wtedy buzię dziecku tylko przegotowana woda a nie kranówą. ale u mojego to nie schodzi i po niedzieli ide z nim do lekarza może jest jakaś maść na to. Bo lekarka kazała mi przyjśc jak przemywanie wodą nie pomoże.

dziewczyny kiedy najwczesniej mozna dziecku podawac cos innego niz mleko ... no i co ??

Jeśli dziecko jest karmione butelką to nie później niż w 5 miesiącu się już wprowadza inne jedzonko. A jeśli dziecko jest karmione piersią to nie później niż w 7 miesiącu.

Zaczyna sie od wprowadzania zupek-przecierów jarzynowych i np skrobanego jabłuszka lub soku +kleik.
;-)

moj szkrabik ma strasznie szorska skore na nozkach i raczkach. Na brzuszku lekko zaczerwieniona skora i tez ma "place" szorskie. Najgorzej na nozkach i raczkach.... Doktorka kazala go kapac w "oilatum" i mam ograniczyc do minimum nabial. To naprawde moze byc uczulenie na nabial?? Kapie go tak juz prawie tydzien i nie jem nabialu wogole (tylko w cherbacie mleko albo bit. smietanka)... i nie widze poprawy :-( Ma ktoras z Was kochane tez taki problem??

larvunia moj mial strasznie susza skore zaraz po narodzinach na raczkach i stopkach, ze az sie luszczyla i polozna poradzila smarowac oliwa z oliwek i podzialalo, tydzien po az do dzis skora jest gladziutka i mieciutka :-D

jagoda pisalas ze mala miala ciemieniuche na brwiach.......co robilas ze zniknela, ja sobie nie umiem poradzic, znika i za 2...3 dni powraca :dry:
dobrze ze na glowie nie ma bo bym sie chyba podlamala :baffled:

larvunia niestety to moze byc uczulenie na nabial
sprobuj nie jesc ZADNEGO nabialu przez tydzien
zero mleka i smietanki
i zobaczysz czy jest poprawa

tak jak wisienka mowi super jest oliwa z oliwek dodana do kapieli

oby nie mial uczulenia na nabial :dry:
... moj brat jak byl mialy nie tolerowal mleka.... jak to sie zwalo u niego ...hmm... byl na diecie bezglutenowo-bezmlecznej. Kurde mam nadziej ze to nie to.... i nic dziedzicznego.... :-( Tylko, ze mojego brata bolal strasznie brzuszek, wymiotowal itp... a moj ma sucha skore tylko... Tylko albo AZ:dry:

reklama
larvunia mój Kacperek też ma takie kropeczki ale na twarzy raz wieksze raz mniejsze. Nie piłam mleka prawie przez miesiac ale miał to dalej hmmm moze nieco mniej. Tylko ze np jak robilismy nalesniki to trzeba było dodac troche mleka tak naprawde mleko jest prawie wszedzie :(. W czwartek ide na drugie szczepienie to musze dopytac doktorki co z ta jego twarzyczką

Do góry