reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
nata ja Ci nie doradze nic bo u nas zupelnie jest to samo,albo i jeszcze gorzej.Dzis mala budzila sie co godzine poltorej i za kazdym razem jadla.To juz jest przesada.
Plakac mi sie chce jak sie budzi i zaczyna stekac,bo tylko cyc ja uspokoi.
W dzien nie chce nic jesc za to w nocy jak powyzej.Tlumacze jej ze samym mlekiem czlowiek nie zyje,ale ona ma to w nosie.
Uczymy sie butelki bo mam wrazenie ze moze wtedy jakby zjadla butle mleka to by dluzej pospala,ale to tylko nadzieja.
Aha jak ja ja chce nakarmic lub inaczej wcisnac to rzuca sie i nie wypije ani ml,a od mojego m troszke wypije.Nie duzo ale zawsze dobre i to.Za to w nocy jest tylko ze mna i znowu nie chce pic.Tylko cyc jest dobry.

mleko matki jest smaczne, poza tym dziecko zna ten smak od urodzenia, a modyfikowane, no cóż, zadko kto stwierdzi, ze jest smaczne, wiec nie ma sie co dziwic, ze ninia woli cycunia. Ale małymi kroczkami i sie przekona:tak:
sama nie praktykowalam, ale wiem, ze niektore mamy dodaja do mleka soki owocowe, a noc moze sprobuj podawac "mleko na dobranoc" - jest z dodatkiem kleików:tak:

Napiszę, choć nie wiem czy się nie powielę (z góry przepraszam), ale nurtuje mnie ostatnio jedna rzecz.

Ile Wasze dzieciaczki mają cm wzrostu?? Widziałam ostatnio syna koleżanki, dziecko majowe więc wiekiem do Adasia zbliżone i jak zobaczyłam, to oczom uwierzyć nie chciałam jaka to kruszynka mała, a ponoć on jest w sam raz. Kurde!! Mój Adaś taki był mały może ze 4 miesiące temu :|.

Moje dziecko powyrastało z ciuszków w rozmiarze 86 wiec licze, że ma pod 90 cm (!!!).
A jak tam u Was??

Sospetossa, nie wiem, moze sie mysle, ale jak dla mnie po ciuszkach nie mozesz sadzic ile dziecko ma wzrostu. Moja miesiac temu miala 73 cm, a ciuszki na 80 juz dawno nosimy.

Sospetossa, nie wiem, moze sie mysle, ale jak dla mnie po ciuszkach nie mozesz sadzic ile dziecko ma wzrostu. Moja miesiac temu miala 73 cm, a ciuszki na 80 juz dawno nosimy.

no ja wiem, to zależy od producenta.
Jutro zmierzę mojego dziecia, ale hmmm...kiedy ja go mierzyłam..ze 2 miesiące temu i miał prawie 80 cm wtedy

Moje dziecko powyrastało z ciuszków w rozmiarze 86 wiec licze, że ma pod 90 cm (!!!).
Trudno mi w to uwierzyć, no ale są wyjątki :-) B. nosi 86 a ma jakieś 76 cm (szcunkowo). Kuba w jego wieku też miał coś koło tego i nosił 80/86... obecnie ma prawie 110 cm. a to jest wzrost 4/5, a nie 3,5 latka i nawet pediatra mówi, że jest bardzo wysoki.
Zresztą, jak mierzyła ostatnio B. to wg niej niektóre roczniaki tyle mają.

No, ale tak jak napisałam, zawsze są wyjątki i może być tak, że Adaś teraz szybko rośnie, a potem zwolni (chociaż lepiej by było dla jego kręgosłupa, żeby nie rósł za szybko, no ale na to nikt nie ma wpływu).

Po rozmiarze ciuszkow w zaden sposob nie mozna wnioskowac wzrostu dziecka. Kostka nosi bodziaki pomiedzy 80 a 90 cm, ma tez 2 pary 74cm, ktore ciagle sa na nia dobre. Ma kilka rzeczy w rozmiarze 76, ktore na nia pasuja, a jakis dresik na 90 jest w sam raz. Ostatnio kupilam jej kombinezon zimowy na 3 letnie dziecko, a ciuchy firmy OshKosh musza byc na przynajmniej 2 lata. Konstancja na poczatku stycznia mierzyla 81cm.

Julka ma 74cm - miała tyle miesiąc temu jak była mierzona - ciuszki nosi w większości roz. 74 zdarza się że kilka na 68, - 80 jeszcze nie zaczęła nosić. - no może poza kombinezonem

A co nocy - dziewczyny Julka dzisiaj obudziła się tylko raz na jedzenie o 2.30 - dostała 120ml mleka i do 6.00 spała - czuje się jak młody bóg - i przestaje wyglądać jak zombi

reklama
sospettosa - wybacz ale to nierealne , mój SZymek ma 98 cm .
A ubranka są różne

Ola z HM to nie raz i w 68 jeszcze wchodzi a sa firmy co ma 80 ale ona ogólnie jest dośc niska , stope też ma bardzo małą . ale to dobrze jednego wielkoluda już mam , a dziewczynka nie musi być wysoka .
Ja mam 175 i uważam że to za dużo jak na kobite

Do góry