reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

A ja nei mam pojęcia ile M. mierzy... jeszcze w tym albo w przyszłym tygodniu ide z nim na drugą dawkę pneumo to mi go pielęgniarka zmierzy... ale ciuchy to 80/86 nosimy

reklama
Ola z HM to nie raz i w 68 jeszcze wchodzi a sa firmy co ma 80 ale ona ogólnie jest dośc niska , stope też ma bardzo małą . ale to dobrze jednego wielkoluda już mam , a dziewczynka nie musi być wysoka .
Duży chłopak z Szymka!
Jakbym o moich dzieciach czytała :-) Anielka nosi 68-74, jak jej wkładam coś większego to się topi (w kombinezonie na 80 ma ręce w 3/4 rękawa). Jak ją mierzyłam, to mi wyszło 71 cm. Marysi 74 zakładałam jak miała pół roku, na 9 miesięcy weszła w 80 i wtedy przestała tak szybko rosnąć. Dopiero po kolejnym pół roku przeszliśmy na 86.

Sospettosa, Mania ma ok 98 cm, co i tak plasuje ją na 75-90 centylu wśród niespełna 3latków, więc chyba Adaś jeszcze nie ma 90

Natalka nosi teraz glownie 74, chociaz mam kilka bodziakow na 68 i jeszcze sie miesci. Kombinezon ma na 74 i jeszcze raczki i nozki nie wystaja tak jak powinny. U nas w przychodni w ogole niemowlakow nie mierza na wzrost, tylko obwod glowki i klatki piersiowej, tak wiec nie mam w ogole pojecia jak roslo moje dziecko.

Porownujac z waszymi dzieciaczkami, to niby niewysoka jest, ale w foteliku glowa juz na styk (w czapkach i kapturach wystaje). Musze isc ja zwazyc czy ma juz 9 kilo i przymierzac sie do kupienia drugiego fotelika.

Antonio też 74, ale tak jak pisała Aniam rozmiarówka zależy od firmy- ja ostatnio opreruje m-cami a nie centymetrami..Kombinezon mamy na 80 cm ale np bodziaki czy koszulki na 12 mcy :)

U nas dobre wieści - Julka nie musi już chodzić na rehabilitację - Pani dr stwierdziła, że już dawno nadrobiła swoje wcześniactwo, a nawet wyprzedziła niektóre dzieciaczki urodzone w terminie - bo nie wiem czy się chwaliłam, ale Julka chodzi - w pełnej krasie przy meblach i z pchaczem przez sobą, a wczoraj nawet postawiła kilka kroków "bez trzymanki"

i nie musimy także chodzić juz do poradni preluksacyjnej - mamy sie tylko stawić jak Julka minimum dwa tygodnie będzie sama chodziła bez niczyjej pomocy, aby sprawdzić czy wszystko jest ok.

Odetchnęłam :)

U nas dobre wieści - Julka nie musi już chodzić na rehabilitację - Pani dr stwierdziła, że już dawno nadrobiła swoje wcześniactwo, a nawet wyprzedziła niektóre dzieciaczki urodzone w terminie - bo nie wiem czy się chwaliłam, ale Julka chodzi - w pełnej krasie przy meblach i z pchaczem przez sobą, a wczoraj nawet postawiła kilka kroków "bez trzymanki"

i nie musimy także chodzić juz do poradni preluksacyjnej - mamy sie tylko stawić jak Julka minimum dwa tygodnie będzie sama chodziła bez niczyjej pomocy, aby sprawdzić czy wszystko jest ok.

Odetchnęłam :)
Gratki dla Julki....dzielna dziewczynka :tak:

Nata, fantastycznie! Rety ale sie ciesze razem z Toba... Ta nasza malusia Julenka taka spryciula, zostawila w tyle polowe kwietniowych maluchow!

Moja Polka w ciuszki 6-12 miesiecy juz sie nie miesci. Na dlugosc glownie. Rekwawy z bodziakow to ma takie 3/4... Musimy uzupelnic garderobe.

garderobe to i my musimy uzupełnić - mam kilka takich bodziaków że jak próbuje je Julce założyć to ma dekolt prawie do pasa. Oj czeka nas duży wydatek

reklama
Do góry