reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Nata - super wieści gratki dla was .

Ulanka Szymek od zawsze był 97 centyl teraz spadł z wagą ale jest bardzo wysoki ma też duża noge , buty ma 26.

U nas z ubrakami jest też tak że bluzki np z tesco na 6-9 sa dla niej ciasne a te na 9-12 sa dobre ale rękaw jest za długi więc musze jej podwijać . legisny ma w HM na 62 i sa dobre na nią , body na 6-9 i 9-12 z tych mothercare itp. z HM bidy na 68 i 74 dobre . spodnie niektóre na 3-6 sa dobre jeszcze .

reklama
nata dobre wiadomosci.Dzielna i silna Juleczka.
Z tymi rozmiarami to faktycznie jakis koszmar.Moja chodzi w ciuchach rozmiarowo od 62 do ponad 70 ale dokladnie nie sprawdzam.Wiekszosc ciuszkow mam na miesiace a nie na centymetry.Mierzylam ja kiedys i wyszlo mi jakies 73 cm.

sospettosa - wybacz ale to nierealne , mój SZymek ma 98 cm .
A ubranka są różne

Ola z HM to nie raz i w 68 jeszcze wchodzi a sa firmy co ma 80 ale ona ogólnie jest dośc niska , stope też ma bardzo małą . ale to dobrze jednego wielkoluda już mam , a dziewczynka nie musi być wysoka .
Ja mam 175 i uważam że to za dużo jak na kobite

Ja tez mam 175cm i chetnie jeszcze ze 3 cm bym przyjela :-) Tymbardziej, ze juz zaczynam sie kurczyc na starosc.

Zosia nosi od 68 do 86, tak więc wątpię, żeby rozmiarówka miała się jakkolwiek do wzrostu dziecka, z reguły kupuję na oko albo z centymetrem

Z ciekawości zmierzyłam mojego 3 i pół latka... 109,5 cm :szok::shocked2: a ja się dziwię dlaczego mi dzieć ze wszytskiego 'wyskoczył'... Załamka... oby do lata, wtedy ciuchów mniej :-D

A B. nie wiem, jak zmierzyć, bo się strasznie wierzgoli!

Nata, gratulacje i dla Ciebie i dla Córci :-)

Aniam, to Szymek taki jak Mania i nawet buty noszą w tym samym rozmiarze. A ona i tak jest w żłobku największa.

Ja tez mam 175cm i chetnie jeszcze ze 3 cm bym przyjela :-) Tymbardziej, ze juz zaczynam sie kurczyc na starosc.

chętnie oddam :) bo ja jak założe jakiś pbcas to mam wrażenie że wygladam jak żyrafa :)

Z ciekawości zmierzyłam mojego 3 i pół latka... 109,5 cm :szok::shocked2: a ja się dziwię dlaczego mi dzieć ze wszytskiego 'wyskoczył'... Załamka... oby do lata, wtedy ciuchów mniej :-D

A B. nie wiem, jak zmierzyć, bo się strasznie wierzgoli!

to też masz kawał chłopaka .

Dzieci giganty jak nic . Ale Ola już raczej taka wysoka jak brat nie bedzie i w sumie dobrze, bo moja lekarka zwyrokowała SZymka na 190 to na bank ale może i więcej .

reklama
hehe ja i bez obcasow jestem odrobinke wyzsza od malzona. A uwielbiam obcasy i jak tylko mam okazje natychmiast w nich chodze :D Mam nadzieje, ze Konstancja odziedziczyla wzrost po mnie i ze nie przestanie nagle rosnac ;D

Do góry