reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

zielona - i u qwas pewnie ten johnsons też inny bo ten nasz to jakiś badziewny jest starsznie , i czesto dzieciaki mają uczulenia na te kosmetyki właśnie .

Ja myje bubchenem , smaruje emolium bo Ola ma suchą skóre i szampon tez z emolium uzywam włosy myje jej codziennie
ja uzywam balsamu johnsona (lawendowy na dobry sen dziecka) i jest ok zadnego uczulenia.czasem dolewam do kopmieli oliwki
a dzis ważyłam małego ...klusek wazy całe 10kg

reklama
Dziewczyny nie odzywałam się - bo nie mam siły - Julka budzi się w nocy co dwie godziny na jedzenie - nie pomaga "oszukiwanie jej" mniejszą ilością mleka - zaraz zwariuje. Ratunku - macie jakieś sprawdzone metody na oduczenie jedzenia co dwie godziny w nocy

Dziewczyny nie odzywałam się - bo nie mam siły - Julka budzi się w nocy co dwie godziny na jedzenie - nie pomaga "oszukiwanie jej" mniejszą ilością mleka - zaraz zwariuje. Ratunku - macie jakieś sprawdzone metody na oduczenie jedzenia co dwie godziny w nocy
Ja zaczęłam robić na noc Lence normalne mlek + dodaję sporo kaszki takiej nestle na zdrowy brzuszek. Wcześniej też o 18.00 ją karmię. Jak się naje o 18.00 i ok. 19.30 po kąpieli tą flachę z kaszką wypije to śpi jak zabita. W nocy zaliczamy jedno karmienie dzięki temu i drugie dopiero ok.7.00-8.00 nad ranem.
Może tak spróbuj.. Trzymam kciuki!

Ja mam tak od dwoch miesiecy. Wczesniej Natalka przesypiala cale noce, a pozniej sie popsula. Moja teoria jest taka, ze ona nadrabia w nocy to czego nie zje w dzien. Bo przeciez w dzien nie ma czasu na cyckanie, tyle rzeczy jest do zrobienia :-) Od dzisiaj dokladam jej jeden posilek w dzien i zobacze czy to cos poprawi.
Natalka je ok. 220 ml kaszy gesciochy wieczorem, zapija cyckiem po kapaniu przy ktorym zasypia kolo 19 i potrafi sie juz o 22 obudzic na jedzenie.

Ja zaczęłam robić na noc Lence normalne mlek + dodaję sporo kaszki takiej nestle na zdrowy brzuszek. Wcześniej też o 18.00 ją karmię. Jak się naje o 18.00 i ok. 19.30 po kąpieli tą flachę z kaszką wypije to śpi jak zabita. W nocy zaliczamy jedno karmienie dzięki temu i drugie dopiero ok.7.00-8.00 nad ranem.
Może tak spróbuj.. Trzymam kciuki!

Już chyba próbowałam wszystkiego
o 19:00 po kąpieli było 180ml gęstej kaszy - łyżeczką i do tego butla 90 mleka - pobudka o 22 - 23
o 19:00 po kąpieli 210 mleka - pobudka 22 - 23

mam wrażenie że cobym mała nie zjadła to i tak 22 - 23 pobudka i potem w zalezności albo co 3 a od kilku dni co dwie godziny

próbowaliśmy herbatką, wodą - rozwodnionym mlekiem nic - jest ryk, histeria dopiero jak dostanie 100% mleka zasypia na nastepne 2 godziny

Zaczynam wyglądać jak zombi - nie śpie - schudłam kilka kilo - w sobote założyłąm spodnie sprzed 5 lat.
Nie mam już siły

a moje dziecko nadal chore. To jednak nie jest 3dniowka tylko przeziebienie i to calkiem powazne. Temp juz co prawda takiej nie ma jak wczesniej, ale katar do ziemi o kaszlu nawet nie wspomne. Bardzo mi szkoda tej malej kruszynki.

Nata, co do pobudek w nocy to ja nie mam pomyslu niestety. Moj Mlody od urodzenia budzi sie co 2-3 godz. Wydaje mi sie, ze wszystko juz wyprobowalismy ale nic nie pomoglo. Mam nadz ze jak "wydorosleje" to mu przejdzie:p

Ostatnia edycja:
Nata, u mnie podobnie jak u Elvie.
Kolo 18 -18.30 Pola dostaje kolacje, chlebek z szyneczka, i po kapieli butle 220 ml.
Z reguly spi do 8 bez mleka , choc czasem zdarzy sie, ze wstanie kolo 5,30 czy 6 i nic jej nie oszuka, musi byc butla i koniec.

reklama
Nata- współczuje...nie pomoge bo Julka z tych co to zjadaja wieczorem kaszkę i moga nic nei jeszć potem 15 godzin i i tka sie nie domaga jedzenia.:eek::eek::eek:

Ja wzyłam bździągwę tydziń temu- glista mała nawet jeszcze 8kg nie dobiła :sorry::eek: Miałam iść dzisiaj bo zawsze chodze jak kończy miesiąc ale lekarki niet. Moze w srode bedzie... Długa jest bo ma co najmniej 73cm- mówie że glista:-D Wszystko z niej leci- wszystki spodnie za szerokie a rajtki to już w ogóle musiałam specjalne dla śledzi kupować bo inne te co ma to zaraz w kolanach lądują:eek::-D Ot, modelka jedna:cool2:

CO do płynu top-to-toe my uzywalismy do niedawna i nic sie nie dzialo. Uzywamy tez emolium na ta skore jej alergiczna.

Do góry