reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Katik ale się uśmiałam.
My zaliczyliśmy szczepienia i troszkę się zmartwiłam wagą Alicji. Waży 6250. W miesiąc przybrała 300g, to chyba za mało<?> No i nie powinna już podwoić wagi urodzeniowej??

reklama
Hmmm, nie bardzo wiem gdzie tego posta umiescic, wiec daje tu:sorry2::sorry2::sorry2:

Polka wlasnie pobila rekord swiata w dlugosci kupy:baffled::baffled::baffled:
Lezy na macie z golym tylkiem bo od 2 dni ma mala wysypke na cipulce, i wietrzymy.
Robie obiad, i slysze ze ona steka. Wchodze - a tam z pupki sie wydobywa hehe
No to chwycilam chusteczki pampers, i zbieram... Tak z 7cm dluga. Po chwili doprawia , bez kitu - z 15 cm.... Siadam by napisac tego posta, o ona znow cisnie. Kolejne jakies 4 cm.
No takiej dzdzownicy to jak zyje nie widzialam u takiego malucha...
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

EDIT
Dzizas, wlasnie wyszly kolejne 2 cm........

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)........padłam......

Anna ja z kolei slyszalam i czytalam w roznych gazetach/ksiazkach i na necie ze niemowle przed rozpoczeciem 5 - go miesiaca powinno podwoic swoja wage urodzeniowa:tak: to samo uslyszalam od dwoch pediatrow

Eeee tam, a mi lata to czy Polka podwoi wage urodzeniowym w 6 czy nie.
To znaczy wlasciwie juz wiem, ze nie podwoi, ale jakos nie mam presji. Wazy 7500 i jest w granicach 50 centyla. Nie mam presji by jutro - gdy stuka nam pol roczku - musiala wazyc 8260.
Zreszta wydaje mi sie, ze przy tych wiekszych dzieciach urodzeniowych chyba sprawa z tym podwajaniem ma sie inaczej.
Trudno by Stas Ewci na pol roczku wazyl ponad 10 kilo hehe.

Ostatnia edycja:
KAtik Twoja mała miała 4130?:)))
ja zauwazylam, ze dzieci ktore rodza sie duże jakby ciut wolniej potem im waga szła do góry za to dzieciackzi lżejsze szybko gonią

reklama
Do góry