reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
wczoraj byliśmy na szczepieniu trzecia dawka 6w 1 i pierwsza pneumo
Nie wiem skąd mi się wzięło że pneumo to doustna szczepionka, więc profilaktycznie godzinę przed szczepieniem Julka dostała jeść, wchodzimy a tu się okazuję że to jest normalną domięśniowa szczepionka - Mała mi się tak spłakała, przytulenie pomogło, ale ja się też popłakałam.

Julcia została także zważona - moje kluseczka waży 5740 i ma 66cm.

moja dziadzia wali 3-4 kupale dziennie, jak zje sloiczek to od razu kupal... ma to po mnie... jak sie duzo najem to tez od razu na kibelek musze hihi

popatrzylam na te siatki centylowe... moja ma wage na 3 centylu hihi a wzrost na 97 i badz tu madry... modelka rosnie :)

Wg mnie normalne... żołądek zaczyna "inaczej" pracować, trawi inne rzeczy więc kupki przypominają bardziej te dorosłe z koloru...czyli ciemnieją...
A co do zielonego koloru w nich to zgadzam się z 13

no chyba, że Mała zjadła szpinaczek

ulanka odwiedzilam duzo stron ale tej jeszcze nie znalam dzieki.

annaoj kce twoja tez ma to samo?Jak sobie z tym radzisz?

No i tekst akaaty mnie rozwalil:-D:-D:-D
U nas tez dwa razy dziennie pewnie tez po tatusiu bo mamusia ma zawsze problemy.

Kremuje Małą tak jak już Ci pisałam. Odstawiłam ze swojej diety jajka (mój B jako dziecko po białku jajek też miał podobne problemy, jak twierdzi moja teściowa). Na razie, nie wiem czy to zasługa stosowanych maści czy kremów trochę Alicji przechodzi. Alicja najgorszą miała szyjkę i skórkę pod kolankami jeszcze ma nie don końca fajną.

Anna oj, Gosiek- 3mam kciukasy, żeby skórne problemy zaczęły przechodzić!!!

A Bartulce lekko wytarły się włośki na czubeczku główki i teraz strasznie śmiesznie to wygląda :)))

reklama
Do góry