reklama
moja od kilkunastu dni ma podobnie, z tym ze bez placzu. Ł nie smie nic mowic, bo odrywa sie od cycka, i gapi sie w niego i usmiecha.
u nas też trzeba jeść w ciszy i w spokoju. Mama nie może rozmawiać, ewentualnie może czytać BB :-)
Dziewczyny nie pisze na tamtym watku bo ten jest odpowiedniejszy.
zielona bylam juz u trzech lekarzy i wszedzie diagnoza jedna atopowe zapalenie skory.Obkupilam w Pl apteke we wszystkie srodki do pielegnacji tejze oto skory.Mylam w oilanie bez efektu przerzucilam sie na balneum i dalej nic.Lekarka kazala smarowac diprobasami wiec smaruje a to zamiast ladniejsze to coraz gorsze sie robi.
Jedyne miejsce ladne to jest dupka reszta cala zwalona.Na szyjce jest tragedia az jej skorka peka.
iza tak czy siak nie pije mleka nie jem nabialu bo myslalam ze przejdzie ech nic.
Jak znajdziesz jakiegos lekarza to daj znac bo coraz bardziej mnie to martwi.
aniez pocieszylas mnie strasznie mam nadzieje ze to po prostu zniknie i tyle.
zielona bylam juz u trzech lekarzy i wszedzie diagnoza jedna atopowe zapalenie skory.Obkupilam w Pl apteke we wszystkie srodki do pielegnacji tejze oto skory.Mylam w oilanie bez efektu przerzucilam sie na balneum i dalej nic.Lekarka kazala smarowac diprobasami wiec smaruje a to zamiast ladniejsze to coraz gorsze sie robi.
Jedyne miejsce ladne to jest dupka reszta cala zwalona.Na szyjce jest tragedia az jej skorka peka.
iza tak czy siak nie pije mleka nie jem nabialu bo myslalam ze przejdzie ech nic.
Pociesze cie, ze u Natalki po prostu zniknelo. Nie bardzo wiem po czym. Nie jadlam nabialu przez prawie 3 tygodnie ale tylko coraz gorzej bylo. Zaczelam wiec jesc nabial - bez zmian. W miedzyczasie zaczelismy mala kapac najpierw w emolium, pozniej w oilatum (to drugie wydaje mi sie lepsze) i smarowac emulsja do ciala z emolium. Zmienilam tez proszek z lovelli na bialego jelenia. Juz sie balam ze bede musiala gluten odstawic. Bylismy u alergologa i powiedzial, zeby dalej stosowac emolieny (polecil nam dwa rodzaje lepszych, ale tez sporo drozszych do oilatum). Acha, jeszcze przestalam prac rzeczy Natalki w pralce, w ktorej piore nasze rzeczy, tylko w rekach. Obecnie skore ma sliczna. Czasami pojawi sie kilka krostek, ale to zupelne nic przy tym co bylo. Tylko ze u nas nie bylo tak zle, jak u twojej coreczki. Nie zauwazylam zeby wysypka swedziala i nie pekala. Po prostu czerwona tarka na prawie calym ciele (pod pampersem bylo ok).
Zielona u mnie Ala się drze przy cycu jak nie chce jeść a mi się wydaje ze jest głodna... taaaa... bo matki wiedzą najlepiej... Kiedyś minęły 3h od karmienia więc ja Jej łup cyca ta w ryk i walka bez sensu bo nei wiedziałam o co chodzi... odeszłam od neij a za godzinę sama się na niego rzuciła...
A propo cycowania ech te uśmiechy spod cyca hehehe
Najzabawniejsze jest to że Alicja ostatnio dorwała się do dekoltu mojej siostry w poszukiwaniach aż bluzkę szarpała hehehe
Gosiek kurcze straszne..... Onka może ma rację -moze to od ubrań czy proszku -pupę ma pampkiem osłoniętą więc rzeczy Jej nie dotykają...
Najzabawniejsze jest to że Alicja ostatnio dorwała się do dekoltu mojej siostry w poszukiwaniach aż bluzkę szarpała hehehe
Gosiek kurcze straszne..... Onka może ma rację -moze to od ubrań czy proszku -pupę ma pampkiem osłoniętą więc rzeczy Jej nie dotykają...
Ostatnia edycja:
13x13 no wlasnie chyba nie po proszku.Piore rzeczy w hypoalergicznym plynie plukam dwa trzy razy wiec nie mysle ze do od ubran ale kto wie.Sprobuje jeszcze zmienic na szare mydlo i zobaczymy moze cos sie zmieni,Chociaz watpie.
Najgorsze jest to ze ja to swedzi masuje jej raczki i nozki zeby sie nie drapala ale to nic nie daje.
Najgorsze jest to ze ja to swedzi masuje jej raczki i nozki zeby sie nie drapala ale to nic nie daje.
gosiek, jeśli to AZS to polecam Ci Strona główna - Atopowe Zapalenie Skóry Oczywiście, jeśli jeszcze tam nie trafiłaś ;-)
iza813
mama Szymka i Samuela
gosiek ja ci jasno i wyraznie napisalam na PW co powinnas zrobic....
Ostatnia edycja:
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Dziewczyny nie pisze na tamtym watku bo ten jest odpowiedniejszy.
u nas to samo. Teraz jest lepiej trochę na zaognione miejsca stosowałam CLOTRIMAZOLUM i BACTROBAN (obydwa na receptę), ale Alicji zaczęło się to jadzić. Dobre efekty widzę po OLIATUM krem i SVR TOPIALYSE. Oilatum na zaognione miejsca pod maści. Ja się łudzę, że Alicja z tego wyrośnie.
reklama
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Zielona u mnie Ala się drze przy cycu jak nie chce jeść a mi się wydaje ze jest głodna... taaaa... bo matki wiedzą najlepiej... Kiedyś minęły 3h od karmienia więc ja Jej łup cyca ta w ryk i walka bez sensu bo nei wiedziałam o co chodzi... odeszłam od neij a za godzinę sama się na niego rzuciła...
Dzisiejszej nocy malzon podawal mi Konstancje do karmienia. On byl bez koszulki, ona glodna... Reszte mozecie sobie wyobrazic
To jakas masakra z ta skora. Tez mi sie wydaje, ze malenstwa z tego wyrosna.