reklama
kwiatuszek.pregnet
Luty 2008 i Kwiecień2010
My bylismy na dwoch wizytach, nastepna jak dziecko bedzie dobrze chodzic (czyli 13-16 miesiac wg lekarza). Nie kazal przychodzic w fazie raczkowania.
u nas tak samo
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
A ja byłam tylko na jednej i nikt mi nie mówił o następnych... teraz mój pediatra ma urlop...a potem mnie nie ma... ale jak wróce musze go o to zapytać... usg bioderek było prywatnie robione.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Akaata, wlasnie rzecz w tym, ze te akcje z wyginaniem zaczely sie w niedziele. Mozliwe, ze to histeria i Kostka po matce odziedziczyla osli upor. Diabli wiedza. Rano chcialam malej dac jesc, przylozylam do piersi, a ona ryk, wygina sie i czerwienieje jak pomidor. Przygotowalam butelke i na siedzaco nakarmilam bez problemu.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
może to jakaś rodzina z moją teściową.....
dawno zaginiona siostra bliźniaczka ;-)
hahahaha
Dawaj tę fotkę- oblukam i dam znać! A jak Bartkowi wyskoczy znowu to też Ci podeślę (teraz jest na etapie suchego, ale jakiś tydzień temu to był 'wysypany'). Spróbuj posmarować tą Niveą SOS- to naprawdę niezły krem i jak mojej psiapsiółce wylazło uczulenie to się nim smarowała i mówiła, że ją mniej swędzi i szybciej schodzi.
A Twoja Malutka jak dla mnie to jest 'średnia krajowa' )) Powinna teraz przybierać maksymalnie 500-600 gram miesięcznie, co daje około 112 g. tygodniowo (maks)- jak chcesz wiedzeć, czy nie przekarmiasz to ją zważ i po 7 dniach zważ ponownie i będziesz 'w domu'.Ale i tak uważam, że łączenie kwestii wysypki z przekarmieniem to jakaś bzdura!
Poza tym ona po prostu może sobie częściej jeść (np. w nocy), za to na raz mniej, bo zwyczajnie w świecie przysypia, albo poprzytulać się lubi... wg tej lekarki Tymuś naszego Kwiatuszka to już w ogóle szaleje ))
to samo sobie pomyślałam, dzisiaj wysyłam fotki
Oh kurczaki,to w PL sie placi za te szczepionki?Sorry,ale nie orientuje sie za grosz o co c'mon.U nas w IT sa podane wszystkie ktore trzeba robic i jedyne co,to musze isc na wybrany przez przychodnie termin.End.A widze,ze mamy wszystkie te co wiekszosc z Was.
Girls...co mam zrobic na marudzenie malenkiej?Wiem,ze to zabki na 100%,a smerf maruda piszczy i jak tylko ja biore na rece to mnie lize i wsadza sobie moje rece do buzi...smok be,zabawki be,gryzawki tez be,tylko moje rece,a szczegolnie palce do "gryzienia" sa ok.Dostalam nawet naturalny "syropek na poprawe humorku dla niemowlecia" i wiem,ze tylko kase w bloto wyrzucilam.Tak samo jak preparaty na dziasla-no works.Help,help,help.
Im, my z Konstancja tez cierpimy. Tez gryzaki nie skutkuja, pluszaczki dobre sa tylko przez chwilenke. Mala lubi wessac mi sie w ramie, moze ja to uspokaja. Zele na dziaselka doprowadzaja ja juz do rozpaczy, mimo ze na poczatku skutkowaly. Jak widze, ze ja boli, daje jej paracetamol. Wczoraj podalam 3 razy o 12ej, 15:30 i po 19ej. Poskutkowalo. Dzis poki co bez pearacetamolu jakos sobie radzimy.
Igor, był co prawda starszy, ale uwielbiał "gryźć" palce mojego B w oczekiwaniu na zęby. B szorował dokładnie ręce i mu dawał palec i to był najlepszy gryzak
Zielona około 6 miesiąca Igor miał taki bunt "cyckowy" i niestety w 7 miesiącu karmienie się skończyło, nie było sensu dłużej męczyć jego i samej siebie. Z tym, że podobno to się zdarza jak już dziecko pozna inne smaki (jak Igor), a z Kostką dziwne, bo przecież tylko na cycusiu jest.
My tak mamy praktycznie od urodzenia, ale teraz tylko przy pobudce tak robi. Wcześniej bardzo często i możliwe, że to od kolek.
Czy Wam zdarza się u maluszków drżenie nóżek?? Adasiowi prawie codziennie przy karmieniu jakąś nóżką trzęsie. Pediatra niewiele mi powiedziała, kazała obserwować. No, ale ja to obserwuję już 3 miesiące i sama nie wiem czy to tik czy nerw
U nas nic takiego nie ma. Wymusiłabym na pediatrze skierowanie na usg główki i do neurologa, dla świętego spokoju.
zielona maupa
Annaoj kce, ja to juz zupelnie nie wiem o co malej chodzi. Rano odmowila cycusia, wiec dalam jej mleko modyfikowane. To co rozsadzalo mi piers odciagnelam, bedzie na pozniej W miedzyczasie Kostka poszla sie zdrzemnac, a po drzemce cycus znowu cacy... Strasznie humorzasta jest. Ja mam nadzieje, ze to tylko osli charakterek.
sospettosa
Fanka BB :)
Heloł
Ja dziś postanowiłam pomierzyć i powarzyć swoje dziecie, bo mnie nastraszyłście, że Adaś za dużo je. Naniosłam wyniki jakże skomplikowanych pomiarów na siatki centylowe i wyszło co następuje :
wzrost: na wysokości 90 centyla :|, to chyba nie po mamie
waga: na wysokości 25 centyla
Czy to źle czy dobrze, nie wiem.
A jak tam u Was?? Bo poza Zieloną to nie wiem
Ja dziś postanowiłam pomierzyć i powarzyć swoje dziecie, bo mnie nastraszyłście, że Adaś za dużo je. Naniosłam wyniki jakże skomplikowanych pomiarów na siatki centylowe i wyszło co następuje :
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Zielona a może ją coś rozprasza. W tym wieku nasze dzieciaczki ciekawe świata, szkoda im czasu na jedzenie. Może spróbuj w jakimś zacisznym miejscu w domu.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
tak ja zeby Nikodem sie najadł to tak bujaczek, wibracje, szmatka i musze za raczke trzymać i ma być cisza bo jak ktoś coś gada to on odrazu oczy wielkie jak 5zl i sie obraca i koniec picia bo po co
reklama
zielona maupa
Heloł
Sospettosa, ja nie mowie, ze Adasko je za duzo. On zwyczajnie je duzo wiecej niz Konstancja. No ale nie mozna porownywac ilosci zjadanego pokarmu przez chlopcow i dziewczynki.
Najzabawniejsze jest to, ze Kostka je o polowe mniej niz Adas, a waga jest na 90 centylu, podczas gdy Adas pomiedzy 10 a 25...
Dlatego tez Annaoj kce powinnas olac uwagi Twojego lekarza, ze niby przekarmiasz dziecko...