reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Trzydniowka objawia się temperaturą, u Nas były jeszcze rzadkie i cuchnace qpale. Co do postepowania, to tylko zbijasz tempke, po trzech dniach tempka powinna ustac, a Kostkę powinno wysypac. Wysypka oznacza koniec choroby:-)

Zielona można jeszcze dodać że trzydniówka wcale nie musi trwac trzy dni , sa dzieciaki co mają ją 5 np
no tak... To ja nie wiem, czy nie wole, zeby to zebolce byly...

Poki co, mloda ma 37,3 to po paracetamolu, ktory jej dalam 5 godzin temu. No i zauwazylam, ze jej skora ma jakis taki dziwny zapach - lekko slodki.

Zdrówka dla Konstancji!
Mój znowu ma biegunkę, ale kolejny zębol idzie, bo dziasiaj próbował zjeść np. kanapę ... hm... to nie ma końca :-(

Zielona- myślę, że to jednak jakiś wirusek, nie zębole, zbijaj gorączkę naprzemiennie ibupromem i co 4 h paracetamolem, będzie dobrze!

reklama
Jak już przy qpach jesteśy to u nas też problem od jakiegoś czasu- tyle że z zatwardzeniem. Męczy się ostatnio Antek przeokrutnie. Kiedys robił kupy codziennie bez mrugniecia okiem, a od jakiegoś czasu ma mega zatwardzenie i strasznie się meczy. Bidulek płącze przy tym i jęczy , aż się czerwony robi. Za cholere nie wiem co może mieć wpływ na taki stan rzeczy, bo nie je nic co mogłoby go zatwardzać. Rumianek i koper włoski nie pomagają, sok z jabłek ( taki naturalny ) ani jabłka też nie....Sama nie wiem jak mu pomóc:(

Do góry