reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
kurcze Natalka coś podłapała od rana zrobiła 4 kupki dwie ostatnie mocno wodniste ja w pracy a ona z K siedzi w domu nie wiem czy zapisać ją do lekarza czy spróbować sama to wyleczyć ehhh rano bardzo jej burczało w brzuszku myślałam że to z głodu więc dałam jej kaszę ale powód był chyba inny:-(

kurcze Natalka coś podłapała od rana zrobiła 4 kupki dwie ostatnie mocno wodniste ja w pracy a ona z K siedzi w domu nie wiem czy zapisać ją do lekarza czy spróbować sama to wyleczyć ehhh rano bardzo jej burczało w brzuszku myślałam że to z głodu więc dałam jej kaszę ale powód był chyba inny:-(
Lenka też tak ostatnio miała, po 4 kupkach się sytuacja uspokoiła. nie podawaj mleka ani kaszek - tak mi Aniam doradziła i zadziałało. Podaj jej jakiś taki proszek z milionami bakterii;-) Zdrówka dla Natalki!

Wczoraj, pomimo podanych srodkow przeciwgoraczkowych.Kostka miala temperature. Glownie mniej niz 38, ale momentami bylo tez 39. Obudzila sie w okolicach 21 i brysila do polnocy. Wstala o 9ej, czyli 1,5h pozniej niz zwykle. Jest jakas taka ¨spokojna¨ i nie ma apetytu. Po dlugiej walce zjadla plasterek szynki i ociupinke sera zoltego. Wypila tez jakies 180ml mleka... Temperatury na szczescie nie ma.

Zdrówka dla Konstancji!

Moja też kaszle strasznie, głównie jak leży a leży tylko wtedy gdy śpi. Może to od tego kataru, że jej wtedy jakoś spływa i przeszkadza? Nie wiem..
Ciocia mi polecała domowej roboty syrop z cebuli, podobno dobry na kaszel. Można go z cukrem lub miodem robić. Tylko nie wiedziała, czy Lenka już go może, czy za mała nie jest? Jak myślicie?

Zdrówka dla Konstancji!

Moja też kaszle strasznie, głównie jak leży a leży tylko wtedy gdy śpi. Może to od tego kataru, że jej wtedy jakoś spływa i przeszkadza? Nie wiem..
Ciocia mi polecała domowej roboty syrop z cebuli, podobno dobry na kaszel. Można go z cukrem lub miodem robić. Tylko nie wiedziała, czy Lenka już go może, czy za mała nie jest? Jak myślicie?
ja mlodemu zrobilam taki syrop
i podaje od wczoraj dwa razy dziennie po 2,5 ml
kaszle troche mniej ale nie wiem czy od tego

cebule pokroilam w kostkę, wrzucialam do sloika i dodalam troche miodu
postalo troche i zaraz zaczelo wypuszczac sok

Doczytałam właśnie i są dwie wersje:
1) podawać po skończonym roku
2) podawać dzieciom powyżej 2 lat
Mimo to zagoniłam M. do krojenia cebuli, bo sama tego nie lubię i już się syropek dla Lenki od 3 minut robi. Dostanie go rano. Oby pomógł!

Aha,niektórzy zalecają dodać też czosnek i zamiast miodu cukier, bo miód może uczulać.

Kwiatek - a ile tego miodu dałaś?
Ja na dno słoika sypnęłam delikatnie cukier, później cebulę warstwowo zalewałam delikatnie miodem płynnym, na koniec jeszcze trochę cukrem zasypałam. Słoik zakręciłam i owinęłam ręcznikiem, bo wszędzie pisze, by odstawić w ciepłe miejsce, najlepiej przy kaloryferze, ale z uwagi na to, że mamy lato to zdecydowałam się na ten ręcznik;-)

reklama
aniam - możliwe..

Podałam małej rano 1,5ml i wypiła z apetytem:szok: Ten syrop tak śmierdzi, że sama bym go nie wypiła nawet jakby mi za to mieli zapłacić:-D No, ale skuteczny podobno jest. Zobaczymy..

Do góry