reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

moja tez malo mowi- mama, da, daj, hau czasem dziadzia i baba i rzadko ale mowi tata lub papa. mowila si ale odkad bojkotuje nocnik si nie mowi. mowi tez dzidzia - na wszystko i dzidź na misia

reklama
U nas mowienie powoli sie rozkreca. Mama, tata, baba (na babki w piasku), papa, mniam mniam (ostatnia nowosc), dzidzia, kurka. Umie nasladowac pieska, kurke, konika, owieczke. Czasami jej ciocia wyjdzie. No i oczywiscie nauczyla sie mowic nie. Komicznie to wyglada bo macha przy tym glowa i raczka :-D Poza tym widze ze juz sporo rozumie co sie do niej mowi.

Haha a dzisiejszym hotem została dora zwierdza świat i green, chodzi po domu i krzyczy green bo Dora uczyła kolorów :-)

Chyba mi mały naukowiec rośnie, i z W się śmialiśmy rano, że jak tak dalej pójdzie to jeszcze troche i do szkoły trzeba będzie zapisywac :-) :-D

Co dac mlodej na przeziebienie - tylko nie piszcze mi nazw handlowych ;-) jak chlop wroci do domu zatargamy Kostke do lekarza. Tyle, ze jak znam zycie, przepisza jej antybiotyk, a ja nie chce jej tymi antybiotami szpikowac wiec musze cos innego zasugerowac...

My dajemy jakis taki syropek z lipa, malinami i czyms takim (nazywa sie lipomal, ale miało być bez nazw) + nurofen, jest dużo potu i na rano baj baj chorobo, ewidentnie caly dzien jeden 3 razy dziennie po 5 ml i przechodzi

Jeśli płuca są czyste i ładnie odkasłuje to... NIC :-) Jak gorączkuje to Ibuprofen, jak kaszle to w zależności od rodzaju kaszelku albo syrop na suchy, albo na mokry, sól fiz. do nosa i pilnować czy się nie rozwinie. Trzymam kciuki za 'Wredzię' :-)

:-) dzieki.

Mala poki co ma gile do pasa i bardzo zalzawione oczka. Dalam jej dwa razy panadol, pewnie dam jeszcze.

Nie wiem skad jej sie to wzielo. znaczy wiem: Wredzia wrzeszczy i kopie jak sie chce ja w nocy przykryc, a zmiany temperatur sa duze. do tego przez trzy tygodnie padalo, a od trzech dni pogoda zyleta i pewnie przez to. Od jakichs 6 tyg. daje malej tran z witaminami... mloda najchetniej by sie do butelki przyssala, a mi sie rzygac od samego zapachu chce...

reklama
Do góry