reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Kici- ale że co ogórki z brokułami tak ten teges razem ?? daj przepis pls
no teściówka trze ogóra miksuje brokuła z młodą marchewką i ziemniorem po ugotowaniu dodaje do tego pociętą natkę selera albo koperek no i do tego wrzuca startego ogóra, ugotowaną domowej roboty szynkę i kurczaka, albo wołowe i gotowe, a małemu, aż się uszy trzęsą :-) można zrobić też wersję z kluseczkami, albo kaszką, też mu wchodzi, ale ogóra uwielbia!

Dziewczyny jak często Wasze maluszki myją ząbki?
Maja zawsze myje przed spaniem i czasami rano (ale jeszcze nieregularnie)
nie chce mi dać myć więc tylko czasami jej pomogę.
No i uwielbia wysysać pastę ze szczoteczki:baffled:

Dziewczyny jak często Wasze maluszki myją ząbki?
Maja zawsze myje przed spaniem i czasami rano (ale jeszcze nieregularnie)
nie chce mi dać myć więc tylko czasami jej pomogę.
No i uwielbia wysysać pastę ze szczoteczki:baffled:
Polka tez :-D

My po wieczornej butli szczotkujemy i rano, choc czasem rano zapomnimy. No i czasem w ciagu dnia wyciaga raczke po szczoteczke jak widzi, ze i ja myje zeby, ale w ciagu dnia myje sama sobie zabki. Wieczorem jej pomagam w myciu, choc zadowolona z tego nie jest nic a nic.

Sebek myje rano i wieczorem z odrobina mojej pomocy, ale oczywiscie on woli sam. do tego mamy tez dodatkowa szczoteczke w jego pokoju wiec jak przypadkiem odnajdzie ja w ciagu dnia to tez sobie do buzi wklada i szoruje:) Ale narazie myjemy bez pasty, sama woda, powinnam mu juz paste kupic?

nasz też nie lubi mycia ząbków... i myjemy tylko wodą, bo ponoć te pasty 0-6 to mimo wszystko powinny być podawane najwczesniej po ukończeniu 2 lat - to opinia dziecięcego dentysty.

a naszemu szatanowi u góry wychodzą 4 :eek: szkoda, że na dole ma tylko jedynki :-p

reklama
co do badan krwi to my tez robimy tylko kontrolnie, z tym ze u nas to morfologia i biochemia....z moczem generalnie nie ma problemu chociaz kilka razy zdazyli mi zamknac laboratorium na przerwe popoludniowa zanim Ola nasikala do worka..

my zabkow nie myjemy :( zeby nie potegowac u Oli nieprzyjemnych doznan a buzki to ona do szczoteczki nie otworzy...na szczescie generalnie pije tylko wode wiec nie powinno nic sie psuc...w poniedzialek jeszcze logopeda mnie utwierdzila w tym co robie, ze wlasnie takim maluchom jak Ola, tzn z problemem zywieniowym nie wolno myc zebow na sile...zreszta na sile nie wolno robic niczego....

Aniez co do zabkow-ja bylam baaaaaaaardzo dlugo przekonana ze zab ktory Olka dostala w tyle to wlasnie piatka...ale jak zaczal rosnac to jednak stwierdzam ze to czworka... teraz ida trojki....matko i corko masakra jest....

Do góry