reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

mój Q nieznosi mleka... żadne mu nie wchodzi... :eek: truskawki zje, ale koktajlu nie ruszy... moja teściowa robi małemu zupki na brokułach i małosolnych ogórkach :-) wcina aż mu się uszy trzęsą

reklama
Dziewczyny mam głupie pytanie - muszę iść z Mała na badanie krwi - i teraz powinno być ono nadczo - ale jakoś sobie nie wyobrażam Julki która nie jadła nic do 8:00 (o tej otwierają laboratorium)

Czy mogę ją nakarmić o 5:00 i iść np na 9 na pobranie krwi

Ja z Antkiem już to przechodziłam, na pobraniu byliśmy przed 7 a mleko jadł tak przed 4 - mówiłam laborantce że jadł mleko kilka godzin wczesniej ale powiedziała że ok...z domu bym nie wyszla gdyby Antek miał wyjśc z domu z pustym żoładkiem

Nata ja tak samo trochę wcześniej dawałam mleko zwłaszcza, że worek na siusiu zakładam więc zanim dojdzie do labu to juz dawno śladu po tym mleczku nie ma ;-)

Swoją drogą ostatnie wyniki genialne :szok: nawet pediatra się śmiała, że wygląda gorzej niż jej krew na to wskazuje ;-) Ale witaminy mamy pakować dalej, łącznie z D3.

Swoją drogą ostatnie wyniki genialne :szok: nawet pediatra się śmiała, że wygląda gorzej niż jej krew na to wskazuje ;-)
hehehehe
no i super, ze wyniki rewelacyjne, przynajmniej to masz z glowy :-)

Dziewczyny, czemu na pobieranie krwi chodzicie??? Jakies problemy z dziecmi czy kontrolnie?
Polka raz miala pobierana krewke, w sierpniu... moze tez powinnam sie kontrolnie wybrac??

My z powodu anemii wczesniaczej, sprawdzamy żelazo i ogólnie morfologię, z powodu "nie picia" Paulinki też hematokryt(teraz w górnej ale normie ;-)). Siuśków nie udaje nam się pobrać 3 raz z rzędu. Mała jak ma worek to nie zrobi nawet kropelki przez 3 godz :szok: mimo podawania mleka. A do kubeczka tez ciężko złapać, próbowałam różnych sposobów (czytałam jak inne mamy sobie radzą) i nic.

ja 2 razy mialam zlapac mocz mlodego i bylo tak samo jak z Paulinka - lazil z woreczkiem i lazil i nic, a jak tylk ozdjelam to od razu fontanna...

reklama
hehehehe
no i super, ze wyniki rewelacyjne, przynajmniej to masz z glowy :-)

Dziewczyny, czemu na pobieranie krwi chodzicie??? Jakies problemy z dziecmi czy kontrolnie?
Polka raz miala pobierana krewke, w sierpniu... moze tez powinnam sie kontrolnie wybrac??

nam pediatra na roczek kazała kontrolnie zbadać krew i mocz. Moczu do tej pory nie udało nam się złapać:zawstydzona/y:

Do góry