reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

teraz w tych wynikach wyszło, że Julka ma za mało żelaza - ale Pani dr kazała uregulować dietą. - Więc reguluję wczoraj zrobiłam zieloną zupę - groszek, brokuły, fasolka szparagowa zielona, por, koper i pietruszka

reklama
Hahaha... czyli zupa zielono mi :-)
Dawaj jej jeszcze te soki z wit. C to będzie się lepiej wchlanialo i będzie cacy :-D

Dziewczyny mamy nagły problem :no: Paulince po plastrach do kinesiology taping wyszło uczulenie. Normalnie niepojęte, bo te plastry są nieuczulające :szok: Wczesniej bylo na nóżce ale jakoś wyleczyłam, no ale nie w takim stopniu jak teraz. Mała nie może leżeć na pleckach, musi ją piec. Wrzucam zdjęcie dla zobrazowania. Mam w domu tylko nivea sos ale obawiam się, ze tu nie pomoże :-( Znacie jakieś sprawdzone smarowidło albo inny sposób? Do lekarza najwczesniej mogę w poniedziałek po południu :-(

Zdjęcie0723.jpg

Zdjęcie0724.jpg

Dziewczyny mamy nagły problem :no: Paulince po plastrach do kinesiology taping wyszło uczulenie. Normalnie niepojęte, bo te plastry są nieuczulające :szok: Wczesniej bylo na nóżce ale jakoś wyleczyłam, no ale nie w takim stopniu jak teraz. Mała nie może leżeć na pleckach, musi ją piec. Wrzucam zdjęcie dla zobrazowania. Mam w domu tylko nivea sos ale obawiam się, ze tu nie pomoże :-( Znacie jakieś sprawdzone smarowidło albo inny sposób? Do lekarza najwczesniej mogę w poniedziałek po południu :-(

Zobacz załącznik 372773

Zobacz załącznik 372774

To wyglada jak jakieś odparzenie ale może to zdjęcia tak pokazują . nie masz może maści cholesterolowej ona dobra na wszystko , ew bym to dziabneła bephantenem to dostaniesz szybko w aptece a on też taki uniwersalny i działa na wszystko .

Dorota - też pomyslałam o bepantenie
na zdjeciach to wygląda jak w przypadku Julki gdy jedno znamię napuchło jej i zebrał się tam płyn - nasza Pni dr kazal smarować rywanolem na odkażenie. Ale nie wiem czy w tym wypadku mozna - ja bym zapytała w aptece opisala jak wygląda - może Ci coś poradzą.

No tak wygląda choć nie powinna się odparzyć, nie pierwszy raz jest plastrowana, zawsze spi rozebrana i nie przykrywam jej, mała się praktycznie nie poci:( Zaraz w krochmal ją spróbuję wsadzić a jutro apteka:( Ja ją wezmę ze sobą i pokarzę jak to wyglada i tak chyba będzie najlepiej:(

Ostatnia edycja:
reklama
Też jestem za krochmalem...

To i ja sięgnę po po poradę... wczoraj dziewczynki miały dość wysoką gorączkę (do 38,8) a dzisiaj Justynka robiła luźne kupki, ale nic poza tym, Jola narzeka na brzuszek... myślałam o żołądkówce, ale już nie jestem pewna... ja miałam biegunkę od środy a dzisiaj mam mega skurcze żołądka... macie jakieś pomysły?

Do góry