reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Elvie, nie smaruj niczym przez kilka dni i obserwuj. Moze to podraznienie i samo zniknie, a jesli nie smarujac niczym bedzie gorzej idz do lekarza. Bedzie lekarz mial lepszy obraz do oceny.

reklama
Elvie może niech Lenka kilka dni pogania z gołą pupcią Natalka w te upały też się drapie ale staram się żeby chodziła z gołym tyłkiem albo w samych majteczkach i jest lepiej nie parzy ją wtedy ;)

co do mycia głowy to my w ten upał myjemy codziennie

marta a czy wy miałyście teraz szczepienie na odre różyczke i świnkę ?

Dziewczyny czy którejś dzieciaczek miał wysypkę po tym szczepieniu na odrę, różyczkę, świnkę...?? mój dzieć miał wczoraj cały dzień gorączkę, wieczorem już mu spadła od kilku dni był osłabiony... no i myślałam, że kropki które ma to po komarze, ale on ma na całym ciele małe czerwone kropeczki... co więcej myślę, że nawet w buzi je ma bo ciągle się drapie w buzi i ma problem z przełykaniem grudek... :eek:

Dziewczyny czy którejś dzieciaczek miał wysypkę po tym szczepieniu na odrę, różyczkę, świnkę...?? mój dzieć miał wczoraj cały dzień gorączkę, wieczorem już mu spadła od kilku dni był osłabiony... no i myślałam, że kropki które ma to po komarze, ale on ma na całym ciele małe czerwone kropeczki... co więcej myślę, że nawet w buzi je ma bo ciągle się drapie w buzi i ma problem z przełykaniem grudek... :eek:

Julka miała - ale po jednym dniu jej zeszła.

Kici po tej szczepionce może być wysypka to jest poprostu łagodniejsze przejśxcie którejś z chorób i jest to normalne tak mi lekarka powiedziała .

O kurcze, a może u Lenki to tez jakaś reakcja na szczepionkę jest? Szczepiłyśmy się tydzień temu..
Wapno jej podam profilaktycznie i będę na golasa puszczać, niech lata. Mam nadzieję, że to zniknie, bo w niedzielę już nad morzem będziemy.

Elvie- ja na takie swędzące wysypki używam Nivea SOS i działa nieodmiennie i zawsze :-)

Główkę myjemy co 2-3 dni jak jets chłodno co 2 dni, jak jest ciepło, codziennie, jak jest powyżej 30 stopni... pomijając 30 stopniowe upały to zbóje mają kąpiel co 2 dni i w zasadzie nie kąpiel, a przysznic- ojciec wsadza rybki do wanny i polewa wodą :-D

kici-nie nie mialysmy szczepienia, Ola wogole nie byla szczepiona jeszcze.
ale tak jak aniam pisze moze u Was to lagodny przebieg rozyczki..

Elvie my tak jak Aniez uzywamy na na takie przypadki kremu Nivea SOS, w powazniejszych wypadkach Bepanthen i zawsze pomaga..

u nas chyba jednk to byly potowki, po dzisiejszej chlodniejszej juz nocy krostek mniej a i Ola tak sie nie drapie

reklama
Aniez - ja kiedyś próbowałam co dwa dni w zimę ale nic z tego dziaciaki lubią się kąpać i codziennie w wannie kwitną jakieś 30 min razem , nie wykąpiesz ich osobno bo jest mega ryk . ja tylko siedzę obok i czytam książkę he he

Do góry