reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
MamoPaulinki super wieści, a pamiętam jak mi pisałaś niedawno,że mała nosi ubranka na 56-62. Jejku to co ci wysłałam to pewnie się nie przydało,ale to nawet dobrze bo super,że tak przybiera!

Kochanie cały czas nosi to co wysłałaś ale ona chudziutka i bluzeczki nadal na 56, body na 62 a spodenki teraz dłuższe bym założyła bo ona generalnie nogi ma długaśne (po tacie;-)) ale co z tego jak te 56 spadają jej z brzuszka :-( Większy rozmiar to też więcej w brzuszku, mam kilka par takich spodenek i leżą :-( Może na domowym jedzonku przytyje???

EDIT:
Zjadła miseczkę domowej zupki ino się uszy trzęsły :szok:

Kochanie cały czas nosi to co wysłałaś ale ona chudziutka i bluzeczki nadal na 56, body na 62 a spodenki teraz dłuższe bym założyła bo ona generalnie nogi ma długaśne (po tacie;-)) ale co z tego jak te 56 spadają jej z brzuszka :-( Większy rozmiar to też więcej w brzuszku, mam kilka par takich spodenek i leżą :-( Może na domowym jedzonku przytyje???

EDIT:
Zjadła miseczkę domowej zupki ino się uszy trzęsły :szok:

super, mały łakomczuszek

MamaPaulinki- super!!! I na małą przyszedł czas :-D

My mamy kolejnego zębola... uf... to 'już' szósty i kolejne w drodze... czwórki tym razem, dolne dwójki siedzą cicho... biorąc pod uwagę, że pierwszy ząb wyszedł, jak miał 5 miesięcy, to rekordzista jest ;-)

kamisia wyobraz sobie ze ja do kardiologa poprzednim razem rejestrowalam sie w styczniu na czerwca, teraz kazali mi dzwonic we wrzesniu zebym sie na styczn/luty zarejestrowala...
dobrze ze wyniki Antosia so ok. a powiedz mi ten syrop jest na recepte? na wzmozenie apetytu mozna dawac Bioaron C, on jest od 3roku zycia niby ale mozna dawac mniejsza dawke. Wage Antos ma super, ale jesli Cie martwi to moze sprobuj podac mu kaszke Sinlac, np z owocami. jak dla mnie ona fajna w smaku, swojego czasu Ola zjadala pare lyzek...

co do szczepienia, to moje dziecko juz po wejsciu do przychodni czuje ze bedzie zaraz cos sie dzialo...szczepiona jeszcze nie byla ale juz sie boje o jej reakcje, napewno cala przychodnia Olke uslyszy:)

Martuś- my wizyte mieliśmy w ubigłym tygodniu. Rejestrowałąm się tydzień wcześniej. Więc miałam chyba farta

No to my po szczepieniu, jednak piriorix. Antonina waży 10 kg i ma 88cm :-) Ale to tak pirazy drzwi bo ani zwarzyc ani zmierzyc sie za bardzo nie dala. Teraz spi i pewnie jak po kazdym szczepieniu beda to trzy do czterech godzin.

kurcze a ja mam problem

u Olki na pleckach we wtorek zauwazylam sporo krostek, zwlaszcza na dole, tak jakby nad pieluszka. bylam przekonana ze to potowki. wczoraj miala je tez na szyi, w tym zagieciu, w zagieciu raczek, troche na przedramionach i na brzuchu... Ola sie strasznie drapienawet jak nie ma tych krostek i mysle ze od tego sie rozprzestrzenily, ale sama juz nie wiem. Ola nie je, ja nie zmienialam niczego ale nie podobaja mi sie te krostki i to ze jest ich tak duzo...

u nas tez zebole wyszly gorne 4 i to na raz dwie.

a co do noszenia pieluszki zakladamy tylko do spania, bo calym9 dniami juz chodzi w samych majteczkach.
jest goraco wiec ma okazje nauczyc sie sikania na nocnik, choc zwasze o 15 sek za póżno bo krzyczy i jak juz zdazymy doleciec to juz nasikane.
ale co tam wazne ze mu sie dupka nie parzy w tym pampersikau a przy domku moge se na to pozwolic by chodzil bez tylko w majteczkach.. potrafi chodzic 1,5h zanim nasika.

reklama
No to my po szczepieniu, jednak piriorix. Antonina waży 10 kg i ma 88cm :-) Ale to tak pirazy drzwi bo ani zwarzyc ani zmierzyc sie za bardzo nie dala. Teraz spi i pewnie jak po kazdym szczepieniu beda to trzy do czterech godzin.

no to dlugi badylek z niej :) Moja ma jakies 83cm i wydawalo mi sie, ze jest bardzo duza...

Do góry