reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Odebrałam wyniki- wszystko w normie anemii nie ma, stanu zapalnego też nie. Pozostała nam wizyta u kardiologa- ta na skierowanie możliwa dopiero w lipcu -FUCK
Jak zwykle wszystko trzeba bedzie znowu prv załatwiać- no szlag by to trafił
Ale najważniejsze ze Antek zdrowy- na apetyt przepisał Antkowi syrop PERITOL- jak poczytałam sobie o jego zastowowaniu i skutkach ubocznych to od razu go odłożyłam w ciemny kąt. Postanowiłąm opanować emocje i dać mu trochę spokoju z tym jego nie jedzeniem- nie chce to nie. Najważniejsze że przybrał na wadze i wyniki ma w normie..

mamusia i kittek dziękuje za kciukasy

dobrze że wyniki Antoś ma ok... to najwazniejsze...

a ja wam powiem że w końcu mamy tydzień bez kataru (tfu tfu na psa urok ;-) :-p) no i co równie ważne nasze obawy co do wrażliwości uszu M. się nie sprawdziły. M. miał zapalenie ucha w grudniu i wtedy pani doktor stwierdziła że jest bardzo duze prawdopodobieństwo że będzie łapał to zapalenie często, że wystarczy że będzie miał odsłonięte uszka jak bedzie nawet lekki wiatr... matko z jakim ja niepokojem "wystawiałam" jego uszy na ten wietrzyk to normalnie szkoda słów...ale dziękować Bogu nawet w dość silny wiatr mimo że miał uszka odsłonięte to nic nie załapał.
Choć przyznam szczerze że w pewnej chwili myślałam że jednak złapał zapalenie bo chwytał sie za uszko i popłakiwał... ale później patrze a on jak wkładał paluszka i gryzł z lewej strony to go aż odrzucało z główką, wkładał rączkę do buzi i przekładał paluszka na druga stronę albo w ogóle wypluwał... a że była to tasama strona co uszko za które chwytał to stwierdzilam że to z ząbków... i miałam rację... następnego dnia jadł normalnie na tej stronie i za ucho sie nie chwytał :-D

kamisia wyobraz sobie ze ja do kardiologa poprzednim razem rejestrowalam sie w styczniu na czerwca, teraz kazali mi dzwonic we wrzesniu zebym sie na styczn/luty zarejestrowala...
dobrze ze wyniki Antosia so ok. a powiedz mi ten syrop jest na recepte? na wzmozenie apetytu mozna dawac Bioaron C, on jest od 3roku zycia niby ale mozna dawac mniejsza dawke. Wage Antos ma super, ale jesli Cie martwi to moze sprobuj podac mu kaszke Sinlac, np z owocami. jak dla mnie ona fajna w smaku, swojego czasu Ola zjadala pare lyzek...

co do szczepienia, to moje dziecko juz po wejsciu do przychodni czuje ze bedzie zaraz cos sie dzialo...szczepiona jeszcze nie byla ale juz sie boje o jej reakcje, napewno cala przychodnia Olke uslyszy:)

Hej dziewczyny, my już po wizycie u gastro... Mamy skierowanie i termin na 7.07 na ph-metrię aby potwierdzić lub wykluczyć reflux.
Przy okazji zważona i porządnie zmierzona, 6950g i 73cm długości. Mogę rozszerzać dietę ale delikatnie, no ale moje dziecko już zjadło kawałek kanapeczki z wędlinką i biały serek :tak::tak::tak: a dziś planuję jej omlecika zrobić, na spróbowanie no i sama już jej zupkę gotuję na swojskiej kurce :-)

Sorki, że nie mam czasu zajrzeć ale sama siedzę z małą i ciągle coś :zawstydzona/y:

reklama
Hej dziewczyny, my już po wizycie u gastro... Mamy skierowanie i termin na 7.07 na ph-metrię aby potwierdzić lub wykluczyć reflux.
Przy okazji zważona i porządnie zmierzona, 6950g i 73cm długości. Mogę rozszerzać dietę ale delikatnie, no ale moje dziecko już zjadło kawałek kanapeczki z wędlinką i biały serek :tak::tak::tak: a dziś planuję jej omlecika zrobić, na spróbowanie no i sama już jej zupkę gotuję na swojskiej kurce :-)

Sorki, że nie mam czasu zajrzeć ale sama siedzę z małą i ciągle coś :zawstydzona/y:

super wieści

Do góry