reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Kuba był u dentysty jak miał 2,5 roku i strasznie mu się podobało :-D bo a. fajna winda wjeżdża się do naszej przychodni dentystycznej, b. fotel jeździł, c. pani miała super gadżety... walnęła tekstem 'zobaczymy ile ząbków zjadły robaczki' i był zonk... 0 ząbków zjadały robaczki :-D kontrolę robiły raz na pół roku i na razie wszystko zdrowe, ale Kubuś uwielbia gabinet dentystyczny, jak zresztą każdy gabinet lekarski :-D

A! W niektórych przychodniach są tzw. wizyty adaptacyjne, czasem sa one darmowe, trzeba podzwonić i popytać.

Zielona- dobrze, że nic poważnego Kostce nie jest :tak:

Kuba był u dentysty jak miał 2,5 roku i strasznie mu się podobało :-D bo a. fajna winda wjeżdża się do naszej przychodni dentystycznej, b. fotel jeździł, c. pani miała super gadżety... walnęła tekstem 'zobaczymy ile ząbków zjadły robaczki' i był zonk... 0 ząbków zjadały robaczki :-D kontrolę robiły raz na pół roku i na razie wszystko zdrowe, ale Kubuś uwielbia gabinet dentystyczny, jak zresztą każdy gabinet lekarski :-D

A! W niektórych przychodniach są tzw. wizyty adaptacyjne, czasem sa one darmowe, trzeba podzwonić i popytać.

Zielona- dobrze, że nic poważnego Kostce nie jest :tak:

Jak ktoś ma pakiet w przychodni prywatnej to zwykle takie są w pakietach .

W pakiecie to jest standard, ale niektóre przychodnie mają taką usługę także poza pakietem :-) dla dziecka to jak wizyta w muzeum :-)

u nas znów szpital. Zaczęło się od kataru Mani - alergia. Doszły zaropiałe i posklejane oczka - alergia. Od wczoraj non stop suchy kaszel, dziś w nocy gorączka - do alergii dołączył się jakiś wirus. Rano Anielka też miała już 40 st. gorączki, bida moja przez pół dnia będzie teraz spać i na nic siły nie ma - ten sam wirusik. No i mnie już gardło rozbolało. Ech, co ja z nimi w domu będę robić w taką pogodę?

Kacperku, Konstancjo - zdrówka!

Onka to samo pytanie przyszlo mi dzisiaj na mysl :-)
Kamisia szczepicie w granicach pazdziernika-listopada bo tak chcecie czy tak wam wypada ?? My też nie zaszczepimy wogóle, a jak zaszczepimy to jak bedzie większa

My tez mamy problem z kupsztalami zeminilismy mleko spowrotem na bebilon tylko 3 bo nanem Toska sie nie najada i traci nam nam wadze wogole ona nic nie chce jesc, niejadek wazy 10 kg przy 89cm
I robi luźne kupska po tej zmianie ale 2 razy dziennie czyli normalnie jak na nia, ale robila juz normalne i teraz sama nie wiem co mam z nia zrobic

Wypada nam szczepienie teraz w maju ale ja je przeciagne na jesień - nie chce szczepić w upały to raz, po drugie chce to celowo przeciagnac zeby był starszy a po trzecie cholernie się boje skutków ubocznych ....w tygodniu idziemy na wazenie to podpytam co i jak bo pewnie bede musiala jakies oswiadczenie złozyc ze szczepie dziecko w innym terminie niz przewiduje kalendraz szczepien i robie to na wlasna odpowiedzialność.
Antek tez nic ni je jak pisalam na ogolnym i bardzo bym chciala zeby te 10 wazyl...i tez kupy rzadziochy robi - jedna lub dwie dziennie..albo zaczyna dzien od normalnej kupy a konczy na takiej cieknacej po kolanach ....nie wiem co jest ...

ulanka- zdrowka dla dziewczynek
kamisia- no to u mnie z szczepieniem i tak sie odwlecze bo wypada wlasnie juz ok 15 maja. a maly na antyb, jakis czas trzeba odczekac wiec sie przesunie samo.tez sie boje.

u nas kupsztalowy wirus byl. i tez cieklo.
ja jeszcze czasem mysle ze to moze nawet z goraca tak dzieci reaguja ,,,nie wiem

W pakiecie to jest standard, ale niektóre przychodnie mają taką usługę także poza pakietem :-) dla dziecka to jak wizyta w muzeum :-)

Ja mam lepszy wynalazek , znajomą z gabinetem w domu :-D także jest ganianina z jej synkiem w międzyczasie gabinet , potem znowu zabawa , i on zawsze patrzył jak my siedzimy bo ona nam zęby robi. No i zeby oglada " ciocia " więc tym bardziej luzik . Ciocia ma jeszcze kamere i pokazuje zęby na ekranie który jest koło fotela . To dopiero rozrywka:-D:-D

Ulanka, zdrowka dla dziewczynek.

Kamisiu, to tak u Antka ja u Konstancji bylo - pierwsza kupa normalna, pozostale cuchnace rzadziochy. Wczoraj juz sie lepiej zrobilo i mala walnela jedna znosna kupe, a dzis (juz po podaniu lekow) 3 geste kupy byly.

reklama
A Antosiowi znowu się jakieś katarzysko przypałętało. Bida mała budził się w nocy chyba ze sto razy, bo mu się źle oddychało. Mam nadzieje że Nasivin i wapno załatwią sprawę ...Jutro idziemy do lekarza - niech zrobi roczny przegląd małemu- zważy, zmierzy , poogląda....Oby tylko pogoda dopisała bo jak będzie padało to się nie wybierzemy na drugi koniec miasta niestety....

Do góry