reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
To chyba uczulenie na pampersy, bo zawsze miała active baby a ostatnio w promocji kupiłam te białe pampersy PREMIUM i od kilku dni ich używamy i się problem drapania pojawił..
Wysmarowałam jej tyłek sudocremem i założyłam pampersa active baby, odstawię te premium i będę obserwować..
ja wlasnie pisalam na ktoryms watku o tych bialych pampersach premium, okropne one sa, alija tez dostala uczulenia od nich, ale posmarowalam bepanthenem i od razu przeszlo...

Dzis zauwazylam, ze moje dziecko procz czterech jedynek, czterech dwojek ma rowniez wszystkie cztery czworki.
Trojek brak :cool2:
i jak fajnie to wyglada, moze spokojnie bule z szynka wcinac:-)

dziewczyny czego uzywacie dla maluchow na komary/kleszcze? wybieramy sie w niedziele do ZOO w Gdansku, a tam troche lasu, zwierzeta, krzaki, wolalbym jakos mala zabezpieczyc...

annaoj my mieliśmy albo 10 kropli wieczorem dawać, albo 2 dziennie po 5
marta chicco i ziaja mają preparaty dla dzieci. Najlepiej w aptece zapytaj. Jest też bros dla dzieci powyżej roku

A my po bilansie. Mój szczypior ma 74.5 cm i 8550g... lekarka twierdzi, że taka waga to jej urok, a ja nie wiem po kim niby miałaby tak mieć. Chyba to skonsultuję w końcu z innym lekarzem.

Dobra dziewczyny to ja zaczynam panike i bóle brzucha ze strachu

Wiadomo o co chodzi

Sczepienie. Szczepia u nas mmr i chca Toske szczepic 10 maja i nie wiem co zrobic. Umiowilam sie juz do naszej pani doktor o bede pytac pytac pytac bo teraz to się już naczytałam i nie będe mogła spać. Kobiety które szczepiły zauważyłyście jakieś cofnięcie u waszych dzieci. Bo czytałam że zaczyna się wysoką gorączką a kończy opóźnieniem cech nabytych. Umiejętności które dzieci posiadają zanikają. I nawet nie o autyzm tu chodzi. Ponoc czy mmr czy priorix to jeden dziad.

Iza to już dziecko musie mieć do tego ukryte predyspozycje i może je uaktywnić każda szczepionka, każdy antybiotyk. Takie jest zdanie mojego pediatry.
Ja szczepiłam i nic mu nie było

isabela-nata ostatnio szczepila Julke, pisala ze mala miala wysoka goraczke kilka dni po ale juz jest ok...
ogolnie to Agnieszka dobrze pisze. Szczepionka moze jedynie uaktywnic to co siedzi w organizmie...kazdy pediatra to powie, a tego jak jest naprawde prawdopodobnie nigdy sie nie dowiemy

reklama
Dobra dziewczyny to ja zaczynam panike i bóle brzucha ze strachu

Wiadomo o co chodzi

Sczepienie. Szczepia u nas mmr i chca Toske szczepic 10 maja i nie wiem co zrobic. Umiowilam sie juz do naszej pani doktor o bede pytac pytac pytac bo teraz to się już naczytałam i nie będe mogła spać. Kobiety które szczepiły zauważyłyście jakieś cofnięcie u waszych dzieci. Bo czytałam że zaczyna się wysoką gorączką a kończy opóźnieniem cech nabytych. Umiejętności które dzieci posiadają zanikają. I nawet nie o autyzm tu chodzi. Ponoc czy mmr czy priorix to jeden dziad.

Iza- spokojnie! Jeśli nie ma przeciwskazań nie denerwuj się, pogadaj jeszcze raz z pediatrą, żeby Ci naświetliła temat i szczep... gdyby było tak, jak piszesz większość dzieci miałaby problemy, a tak nie jest... w końcu większość populacji się tym szczepi :-) Kuba nie przejawił żadnych problemów, nawet gorączki nie miał, a wiem na pewno, bo nigdy po szczepieniach nie gorączkował, ani nawet nie miał odczynu na skórze... Bartka chyba będziemy szczepić w przyszłym tygodniu, ale to się zobaczy, bo zależy czy będzie zdrowy :-D

Do góry