reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Agnieszka, moja lekarka mówi, że jak kaszel jest mokry i wykrztuśny to bardzo dobrze (tzn. nie dobrze, że jest powód do kaszlu, ale mokry lepszy niż suchy), bo wtedy odrywa się wydzielina, która spływa. Dlatego daje się syropy wykrztuśne, żeby prowokować taki kaszel. Niestety, nie znalazłam jeszcze takiego, który zmusiłby A do kaszlenia, oklepywania tez nie pomagają stąd u nas oskrzela są w niebezpieczeństwie. Tylko na wieczór/drzemkę dostajemy Malię a ostatnio Diphergan, żeby powstrzymać kaszel. Jak rzęzi to koniecznie idź do lekarza, bo właśnie mogło już zejść niżej.

Marta, o tarczycy nie pomyślałam, a faktycznie przecież ja z nią ostatnio miałam problemy. Zobaczymy co wyjdzie z pełnej morfologii, jak nie anemia to będzie to następny trop

reklama
Ja tez się zastanawiam czy Julik zdąży potroić wagę...jeszcze trochę czasu ma więc sznsa jest ;) niemniej powiem Wam że odkąd przestała zwracać i zaczęła dzioba otwierać to już mi to wisi- wiem, że będzie ok :)

Dziś za to musimy powtórzyć TSH i Ft4 bo chyba jednak jej moją niedoczynnosc tarczycy sprzedałam :/ po urodzinach mamy wizyte u endokrynologa...ehhh...

M. przestał kaszleć :szok: :eek: kaszlnął może 2 razy ale to ewidentnie flegma która mu spływa i cholera nie wiem... jak kaszle to jest to normalny kaszel mokry. Niestety na dzisiaj już nie ma miejsca żeby nas przyjąć... ale kazał obserwować i gdyby zaczął kaszleć w dzień częściej to mamy przyjechać albo na IP w weekend albo w poniedziałek....

Ella poczytalam sobie Twoje posty sprzed jakiegos czasu, kiedy pisalas o problemach z Julka i jej wymiotami :zawstydzona/y:

powiedz mi jaka diagnoze u Was postawili? co bylo przyczyna? Czemu Julka zwracala po kazdym posilku i nie chciala jesc?

agnieszka super że przestał już kaszleć, alej jakby co to głównie oklepywania stosujemy

ulanka zbadać Anielki na pewno nie zaszkodzi, będziesz spokojniejsza

mój nie ma szansy potroić, ale chyba nie powinien nawet... choć teraz w jakiś miesiąc przybrał 900g i ma juz 11,2

Wróciłyśmy z kolejnej kontroli. I Młoda ma inhalacje na kolejne 10 dni. Ależ uparte to moje dziecko... Z badań wyszły tylko lekko podwyższone leukocyty i obecność komórek kwasochłonnych, co może świadczyć o alergii (wielka mi nowina ;-)). Tak więc niewiele wiem więcej.

Julce wczoraj zaczęło łzawić oko - nie wiem może to na spacerze jakoś przewiało jej oczko :(
przemywam solą fizjologiczną - jak do jutra nie będzie lepiej to chyba do lekarza muszę się wybrać

reklama
Do góry