reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Marta- póki Ola pije jest OK, jak boisz się odwodnienia, to możesz podawać Orsalit... B. tego nie wypije, ale Ty przez sondę możesz Oli podać.
My podawaliśmy przy biegunce jescze Etrnol 250 (dicoflor też) Enterol 250, proszek, 250 mg, 10 saszetek - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie jest podobno polski tańszy zamiennik, ale to już musiałabyś zapytać w aptece.
Biegunka, to zazwyczaj wirus, ale najniebezpieczniejsze przy niej jest odwodnienie, dlatego przy silnych biegunkach lepiej podawać elektrolity (Orsalit) niż czystą wodę.

reklama
aniez ja wlasnie ta hydroneę podaje zamiast orsalitu, w sumie to jedno i to samo. zrobilam tez saszetke smecty i co jakis czas podaje przez sonde. ciesze sie ze mala pije bo wlasnie tego odwodnienia sie boje. wydaje mi sie ze to od antybiotyku. w listopadzie mialysmy podobna akcje tylko ze wtedy antybiotyku nie bylo. dwa dni to trwalo. mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie. jutro i tak pojde pewnie do lekarza zeby zmienila nam antybiotyk...

Marta- póki Ola pije jest OK, jak boisz się odwodnienia, to możesz podawać Orsalit... B. tego nie wypije, ale Ty przez sondę możesz Oli podać.
My podawaliśmy przy biegunce jescze Etrnol 250 (dicoflor też) Enterol 250, proszek, 250 mg, 10 saszetek - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie jest podobno polski tańszy zamiennik, ale to już musiałabyś zapytać w aptece.
Biegunka, to zazwyczaj wirus, ale najniebezpieczniejsze przy niej jest odwodnienie, dlatego przy silnych biegunkach lepiej podawać elektrolity (Orsalit) niż czystą wodę.

ten lek co podałaś to podobno super ( na Szymkowym dziewczyny rota tylko tym leczą ) .
Ja tam sie nie znam bo u mnie dzieciaki nie miały i obym nigdy nie musiała sie poznać .

bylysmy dzis u lekarza z ola...biegunka trwala do 3 w nocy. na szczescie z kazda pieluszka kupki bylo coraz mnij. widocznie smecta zadzialala. jeszcze dzis jej podam, pani dr tak kazala. musze tez podawac syrop malej bo ma troche czerwone gardelko, flavamed i pulneo jak sie nie myle. z syropami bedzie ciezko znajac Ole.... no nic jakos sie da...dobrze ze nie podalam wczoraj juz jej tego sumamedu bo pewnie dalej by wszystko przez mala przelatywalo...
przed chwilka jeszcze jedna rzadka kupka byla, na szczescie mniej i o ladniejszym kolorze. oby juz sie te nieszczescia od nas odwrocily....

Zdrówka dla Oli ..

Odkryłam najlepszy sposób na suchą skóre Oli myje ją zwykłym mydłem w kosztce dla dzieci mam penatena i balsam jak wczesniej skóra super . A tak miałam już iles tam żeli róznych i żaden nie jest tak fajny jak zwykłe mydło .

Właśnie wróciliśmy ze spacerku do i od lekarza. Marysia zdrowa, w poniedziałek idzie do żłobka. Anielka leczy się dalej, w znów kontrola. Poprosiłam lekarkę o zważenie Anielki, bo zajrzałam ostatnio w książeczkę i mi wyszło, ze bardzo mało przybrała od ostatniego ważenia. W przychodni wyszło jeszcze mniej - przez 4,5 miesiąca koło 600g. Robimy morfologię i zobaczymy czy to przez brak żelaza czy coś dalej trzeba szukać. Waży 8360g.

reklama
Do góry