reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Gosiek jak mi szkoda Ami i Ciebie! Niech się w końcu znajdzie ktoś kto Wam pomoże. Szkoda,że nie jesteś z Koszalina bo bym ci pomogła. Mamy tu rewelacyjnego dermatologa, on dużo maści robionych na receptę daje, może by pomogły...

Bartuli szybkiego wygojenia się oczka!

A ja mam pytanie do was:

Maja mleka samego nie chce,ale ostatnio w nocy spróbowałam takiego cuda,ale nie wiem czy tak można.

Zrobiłam mleczko i dodałam 50ml bobofruta jej ulubionego z malinami i jabłkiem (ona lubi kwaśne rzeczy) i wypiła migusiem 120 ml.

Chcę aby piła mleko bo mam wrażenie,że ona w nocy próbuje piciem rozcieńczonego soku (wody nie chce) głód zaspokoic i domaga się picia nawet 3-4 razy.

Chciałabym coraz mniej soku dodawać aż się przyzwyczai do smaku mm. Co wy o tym sądzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiek, ciężko powiedzieć coś po jednym dniu, ale... rano nasmarowaliśmy za uszkami w najbardziej podrażnionych m-ach. Cały dzień nie ciągnął uszek :-) Wieczorem nie było nowych ranek i skórka była miększa. Jutro wieczorem dam Ci znać, czy ta tendencja nadal się utrzymuje.

Mamy ten krem:

Mustela

Tylko on jest dość drogi (dostałam kilka darmowych próbek, na trochę mi starczą, ale jak się sprawdzi to chyba kupimy).

Kittek - dla mnie nie ma w tym nic złego jak ona to pije , ale wiadomo trzeba to potem po mału starać się ograniczać , bo to jednak słodki sok

aniez - zdrowka dla bartoliniego malucha!
kittek - nie mam pojecia, ale chyba tak mozesz robic... moja znajoma dawala do soczku rozcienczonego woda lyzke mleka w proszku, bo maly nie chcial mleka a tak to pil...i zdrowy chlop wyrosl hihi

aniez ciekawy ten krem.Sprobuje tez nabyc gdzies probki.Jak nie zdobede to kupie i tez wyprobuje.Tylko nie wiem jak tutaj z dostepem do niego.

kittek mam juz namiary od kot kot na dobrego specjaliste w Katowicach.Tylko ze pewnie bede u niego tylko z raz i to napewno za malo.

aniez ciekawy ten krem.Sprobuje tez nabyc gdzies probki.Jak nie zdobede to kupie i tez wyprobuje.Tylko nie wiem jak tutaj z dostepem do niego.

Dzisiaj jest jeszcze lepiej niz wczoraj, nowych ranek i zadrapań brak- czyli się nie drapał w nocy, a sucha skóra zaczyna ładnie mięknąć. W diecie nic nie zmienialiśmy- dla mnie na razie to najlepszy kosmetyk z tych, co uzywaliśmy i z Kuba i z Bartkiem :-) Ale lepiej by było, jakbyś dorwała próbkę, bo jak wiesz nie każdy krem zadziała dobrze u każdego dziecka z AZSm :-( Chociaż mam cichą nadzieję, że pomoże Amelce! Bo ile można się męczyć!

Z oczkiem jest zdecydowana poprawa, dzisiaj nie było opuchlizny i ropka zaczyna się cofać, no ale nie dziwota, bo dostał kropelki a one mają antybiotyk :-)

reklama
Do góry