reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

aniez ciekawy ten krem.Sprobuje tez nabyc gdzies probki.Jak nie zdobede to kupie i tez wyprobuje.Tylko nie wiem jak tutaj z dostepem do niego.

kittek mam juz namiary od kot kot na dobrego specjaliste w Katowicach.Tylko ze pewnie bede u niego tylko z raz i to napewno za malo.

Ja też mogę Ci wysłać namiary na lekarkę z Katowice (nie wiedziała, że jesteś tyż z tych rejonów), jest kontrowersyjna, bo np. twierdziła, że przekarmiam Alicje:baffled:, a ona była poniżej 50 centyla, ale na uczulenia, które miała dała maści i odpukać od tego czasu jest spokój.

Najbardziej tu potem o ząbki chodzi , może Ci potem zrezygnuje wogóle z jedzenia noca tak by było najlepiej - powiedziała ta co cyca wyciaga ze dwa razy w nocy :(

to jak ja zwykle, czasem się zdarza, że raz i drugi raz około 6, co wliczam już do porannego karmienia:-)

reklama
annaoj ja nie z Katowic.Sporo kilosow mam do nich,ale przylece do Katowic i mysle ze moze uda mi sie wizyte zamowic na ten dzien.Mam tez ciocie w Gliwicach a to niedaleko i moge tez tam pobyc u niej jakis czas.A lekarka podobno swietna alergolog i pediatra w jednym takze moze nam pomoc.

aniez napalilas mnie na ten kremik.Musze go tu znalezc.A gdzie go kupilas w aptece?I dobrze ze Bartusiowi pomaga.

Ja to cyca wywalam jakies 5 razy albo i wiecej.Meksyk.

Ja mam próbki od pediatry, ale u nas on jest 'apteczny'.
Mustela ma swoją stronę po hiszpańsku, więc mniemam, że dostaniesz u nich ten krem. Może po prostu zadzwoń do dystrybutora Mustela ale ja i tak namawiałabym Ciebie na zdobycie próbki, bo ten krem nie jest tani, u nas zadziałał nadzwyczaj dobrze, ale nigdy nie ma pewności- AZS to dość podstępne 'zaburzenie' i to, co u jednych dzieci zadziała i innych może nie zaskoczyć i dlatego tak trudno to się leczy (chociaż życzę Wam, żeby pomogło).

Ta o której ja mówię nazywa się Darmolińska, więc może to ta sama od kot-kot, w końcu nie ma aż tylu lekarzy alergologów do dzieci. Tak jak pisałam jest specyficzna w obyciu, niektóre teorie starej daty, że tak powiem, ale wielu rodziców, które dzieci typowo alergiczne bardzo ją chwali. Nam z uczuleniem Alicji pomogła (od razu powiedziała, że nie ma to nic wspólnego z nabiałem i kazała mnie z diety zrezygnować, a każdy inny lekarz, mimo iż mówiłam, że odkąd nie jem nabiału poprawy nie widzę, kazał trzymać dietę), ale z innymi jej teoriami nie potrafiłam się zgodzić.

kurcze Kittek zaciekawil mnie Twoj pomysl...ja na to nie wpadlam:/ musze tez sprobowac z jakims soczkiem moze chociaz tak ola chociaz troche mleka wypije bo poki co zero...
tylko z soczkami u nas roznie jest, moze z jakas jej ulubiona herbatka sprobuje...

kittek wiem, ze jest takie mleko nestle np waniliowe. moze smakowe jej podejda skoro taki mix smakuje
to waniliowe jest dla dzieci powyżej roku z tego co wyczytałam;-)
w mieszaniu nie widzę nic złego
moja ostatnio wszystko je z szynką, nawet biszkopty i banany z szynką - bleee.. ale wolę aby tak jadła niż wcale

annaoj to jednak nie ta sama lekarka.Tamta sie nazywa Orlicz Widawska i podobno jest swietna.
A przypomnij co sie dzialo z Alicja????
Ja tez sobie ostatnio odpuscilam z tym mlekiem.Zaczelam jesc moze nie mleko ale rzeczy ktore zawieraja mleko i gorzej nie jest.Takze moze tez katowalam sie niepotrzebnie odmawiajac sobie tych mlecznych pysznosci.

aniez a slyszalas o kremie z firmy Uriage????O takimUriage Xemose Krem do skóry bardzo suchej 400 ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

noc z soboty na niedziele to jakiś koszmar - Julka obudziła się z tak przeraźliwym płaczem, że przez jakies 10 minut nie mogłam jej uspokoić - jak sie już udało to o śnie nie było mowy. Przyspiała na 10 może 20 minut. Nie wiem czy coś może jej się śniło.

Marta spróbuj od dodawania 1 później 2 miarek mleka. Maja mleko zaakceptowała, na 150ml dodaję 4,5 miarki mleka i jakieś 20 ml soku i może dziś spróbuję bez. Mam nadzieję,że u was też się uda. A i my mamy Nana. Moim zdaniem ma neutralny zapach :)

reklama
annaoj to jednak nie ta sama lekarka.Tamta sie nazywa Orlicz Widawska i podobno jest swietna.
A przypomnij co sie dzialo z Alicja????
Ja tez sobie ostatnio odpuscilam z tym mlekiem.Zaczelam jesc moze nie mleko ale rzeczy ktore zawieraja mleko i gorzej nie jest.Takze moze tez katowalam sie niepotrzebnie odmawiajac sobie tych mlecznych pysznosci.

aniez a slyszalas o kremie z firmy Uriage????O takimUriage Xemose Krem do skóry bardzo suchej 400 ml - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje

zaczęło się od czerwonych krosteczek na główce, potem zeszły na policzki i szyjkę. Następnie przemieściły sie na zgięcia rączek, po paszki, pod kolanka i najgorzej było z szyją. Na rączkach i policzkach skórka była szorstka, a pod kolankami i na szyjce, takie jak odleżyny jej się robiło, skórka pękała, jątrzyło się. Po maściach przeszło i już nie wróciło. odpukać.
mam nadzieje, że ta lekarka Wam pomoże, bo i Ty sięmęczysz i malutka

Do góry