reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Katik szczerze ja tez jestem zaskoczona waga Polci. Prawie tyle jak Lenka. A Elwirowa coreczka wydaje sie byc kruszyna :-)
Moj Adasiek to chlopisko jak sie patrzy. Jezeli spotkanko dojdzie do skutku to przy Antolku bedzie wygladal jak Guliwer :-) Ciekawe jaki Sebcio duzy :-p

reklama
Nooooooo ja też zaskoczona jestem. Pola to kawał baby przy mojej Lenie. No, ale może to mylne wrażenie. Trzeba na żywo porównać;-)

Agnieszka, obyś nie pomyślała tego za wcześnie. Mania pierwsza siada do stołu i ostatnia od niego wstaje, czyli wtedy, jak już nic na stole nie ma do jedzenia. Jak tylko zaczyna się nuda, to od razu słyszę "mamo, chce kromeczkę" albo inne jedzenie. Jak ktokolwiek coś je to ona też chce. Cieszę się, że nie muszę za nią latać i cudować, żeby zjadła, ale to jest równie upierdliwe. Żeby nie było - jada normalnie 5 posiłków, w ilości takiej jak dzieci w jej wieku, a nie dorosłe porcje i na prośby staram się być głucha, nie daję za każdym razem. Ale czasem zastanawiam się, czy ona ma w ogóle sygnał "pełny brzuszek, więcej nie zmieszczę"...
dobrze ze nie dajesz jej jesc na kazde zawolanie, jak jej sie nudzi. pisalam kiedys ze w mojej rodzinie jest pewne dziecko duzych rozmiarow, wlasnie dlatego moim zdaniem ze zajada nudze. na swieta jak sie widzielismy, laska owa (do 1szej klasy chodzi czyli ma 7-8? lat) nie wstawala od stolu przez caly dzien, zjadla pewnie ze 2 razy tyle co ja:baffled: masakra

Katik szczerze ja tez jestem zaskoczona waga Polci. Prawie tyle jak Lenka. A Elwirowa coreczka wydaje sie byc kruszyna :-)
Moj Adasiek to chlopisko jak sie patrzy. Jezeli spotkanko dojdzie do skutku to przy Antolku bedzie wygladal jak Guliwer :-) Ciekawe jaki Sebcio duzy :-p
moje dziecko to kruszynka, nie ma 9 kilo pewnie nawet, nie wiem dokladnie bo dawno na wadze nie byl, ale postaram sie to nadrobic w tym tygodniu to powiem doklanie. W kazdym razie przy Adasiu bedzie pewnie wygladal jak mlodszy brat, a nie rowiesnik:-D

Olka tez 8kg:)
tylko ze wzrostem cos malutka, jak ja mierzylam jakis miesiac temu to jak dobrze pamietam miala 73, a jak ja mierzylam dwa dni temu to wyszlo 69-70..
no ale to reczny pomiar miara krawiecka wiec zakres bledu moze byc spory...

moja alijka tez nalezy do tych drobnych, po wizycie u lekarza napisze wam ile ma bo nie mam pojecia narazie... ale drobniuchna jest - tzn wzrostowo wydaje mi sie duza ale chuda jak patyk..., a z tym wygladem to nieraz na zdjeciach zupelnie inaczej dziecko wyglada niz w rzeczywistosci jest, wiem po mojej niuni...

Olka tez 8kg:)
tylko ze wzrostem cos malutka, jak ja mierzylam jakis miesiac temu to jak dobrze pamietam miala 73, a jak ja mierzylam dwa dni temu to wyszlo 69-70..
no ale to reczny pomiar miara krawiecka wiec zakres bledu moze byc spory...

MOja ma 73 cm tak wyszło w przychodni , ona mala a pulpet . MI się wydaje że ona w obie babcie pójdzie i będzie niska i stopa też jest mała , ale w sumie to dobrze , bo jakby poszła w nas to by była z niej baba 180 cm

reklama
Do góry